Free cookie consent management tool by TermsFeed

 Apple Vision Pro este un prototip revoluționar care integrează în mod transparent conținutul digital cu lumea fizică, permițând totodată utilizatorilor să rămână prezenți și conectați cu ceilalți. Vision Pro creează o pânză infinită pentru aplicații care depășește limitele unui ecran tradițional și introduce o interfață tridimensională completă, controlată de cele mai naturale și intuitive intrări posibile – ochii, mâinile și vocea utilizatorului. Cu visionOS, primul sistem de operare spațial din lume, Vision Pro permite utilizatorilor să interacționeze cu conținutul digital într-un mod care dă senzația că acesta se află fizic în spațiul lor. Designul revoluționar al Vision Pro include un sistem de afișaj de rezoluție ultra-ridicată care conține 23 de milioane de pixeli pe două ecrane și un silicon Apple personalizat într-un design unic cu două cipuri, pentru a asigura ca fiecare experiență să pară că are loc în fața ochilor utilizatorului în timp real.

Apple Vision Pro

Astăzi marchează începutul unei noi ere pentru calculatoare

Tim Cook, CEO Apple

Crearea primului nostru computer spațial a necesitat invenție în aproape toate aspectele sistemului. Prin integrarea strânsă a hardware-ului și software-ului, am proiectat un computer spațial independent într-un format compact, care este cel mai avansat dispozitiv electronic personal din lume.

a declarat Mike Rockwell, vicepreședintele grupului de dezvoltare tehnologică Apple

Apple Vision Pro promovează o dimensiune nouă

Schimbând modul în care utilizatorii interacționează cu aplicațiile lor favorite, aceștia capturează și revăd amintiri, se bucură de emisiuni TV și filme uluitoare și se conectează cu alții prin FaceTime.

Produsul inovator reprezintă pânză infinită pentru aplicații la locul de muncă și acasă

VisionOS oferă o interfață tridimensională care eliberează aplicațiile de limitele unui ecran, astfel încât acestea pot apărea una lângă alta la orice scară. Apple Vision Pro permite utilizatorilor să fie și mai productivi, cu spațiu de ecran nelimitat, acces la aplicațiile lor preferate și noi modalități de multitasking. Și, cu suport pentru Magic Keyboard și Magic Trackpad, utilizatorii pot configura spațiul de lucru perfect sau pot aduce capabilitățile puternice ale Mac-ului în Vision Pro în mod wireless, creând un afișaj 4K enorm, privat și portabil, cu text incredibil de clar.

Apple Vision Pro oferă experiențe captivante de divertisment

Cu cele două ecrane de rezoluție ultra-ridicată, Apple Vision Pro poate transforma orice spațiu într-un cinematograf personal, cu un ecran care pare să aibă o lățime de 100 de metri și un sistem avansat de sunet spațial. Utilizatorii pot urmări filme și emisiuni TV sau se pot bucura de filme tridimensionale uluitoare. Apple Immersive Video oferă înregistrări de înaltă rezoluție de 180 de grade cu sunet spațial, iar utilizatorii pot accesa o selecție captivantă de videoclipuri immersive care îi transportă în locuri complet noi. Computația spațială permite apariția unor noi tipuri de jocuri, cu titluri care pot acoperi un spectru larg de imersiune și pot aduce jucătorii în lumi complet noi. Utilizatorii pot juca și peste 100 de jocuri Apple Arcade pe un ecran de dimensiuni mari, cu sunet captivant și suport pentru controalele de joc populare.

Sursa Wired

Medii imersive

Cu mediile imersive, lumea utilizatorului poate depăși dimensiunile unei camere fizice, cu peisaje dinamice și frumoase care îi pot ajuta să se concentreze sau să reducă dezordinea în spațiile aglomerate. O mișcare a coronamentului digital permite utilizatorului să controleze cât de prezent sau imersat este într-un mediu.

Cu Apple Vision Pro, amintirile prind viață

Apple Vision Pro, având prima sa cameră tridimensională, permite utilizatorilor să captureze, să retrăiască și să se imerseze în amintiri favorite cu ajutorul sunetului spațial. Fiecare fotografie și videoclip spațial îi transportă pe utilizatori înapoi într-un moment în timp, precum o sărbătoare cu prietenii sau o adunare specială a familiei. Utilizatorii pot accesa întreaga lor bibliotecă foto pe iCloud și pot vizualiza fotografiile și videoclipurile la o scară naturală, cu culori strălucitoare și detalii spectaculoase. Fiecare fotografie panoramică realizată cu iPhone se extinde și se întinde în jurul utilizatorului, creând senzația că se află exact acolo unde a fost capturată.

FaceTime devine spatial

 Cu Apple Vision Pro, apelurile FaceTime profită de spațiul din jurul utilizatorului, cu toți participanții la apel reflectați în cadre de dimensiune naturală, precum și cu sunet spațial, astfel încât să sune ca și cum participanții ar vorbi de la poziția lor. Utilizatorii care poartă Vision Pro în timpul unui apel FaceTime sunt reflectați ca o persoană – o reprezentare digitală a lor creată cu ajutorul celor mai avansate tehnici de învățare automată dezvoltate de Apple – care reflectă mișcările feței și mâinilor în timp real. Utilizatorii pot face lucruri împreună, cum ar fi să urmărească un film, să răsfoiască fotografii sau să colaboreze la o prezentare.

Experiențe suplimentare ale aplicațiilor

 Apple Vision Pro are un App Store nou complet, unde utilizatorii pot descoperi aplicații și conținut de la dezvoltatori și pot accesa sute de mii de aplicații familiare de iPhone și iPad care rulează perfect și funcționează automat cu noul sistem de intrare pentru Vision Pro. Comunitatea de dezvoltatori Apple poate merge chiar mai departe și poate profita de capabilitățile puternice și unice ale Vision Pro și visionOS pentru a proiecta experiențe de aplicații complet noi și pentru a reimagina cele existente pentru computația spațială.

Un sistem de operare și o interfață utilizator revoluționare construit pe baza decadelor de inovații tehnologice în macOS, iOS și iPadOS, visionOS a fost proiectat de la zero pentru a sprijini cerințele de latenta redusă ale computației spațiale. Rezultatul este un sistem de operare revoluționar care oferă experiențe spațiale puternice care pot profita de spațiul din jurul utilizatorului, deschizând noi oportunități la locul de muncă și acasă.

visionOS oferă o interfață tridimensională complet nouă, care face ca conținutul digital să arate și să se simtă prezent în lumea fizică a utilizatorului. Răspunzând dinamic la lumina naturală și proiectând umbre, aceasta ajută utilizatorul să înțeleagă scala și distanța. Pentru a permite navigarea și interacțiunea utilizatorului cu conținutul spațial, Apple Vision Pro introduce un sistem de intrare complet nou, controlat de ochii, mâinile și vocea utilizatorului. Utilizatorii pot naviga prin aplicații pur și simplu uitându-se la ele, atingând cu degetele pentru a selecta, mișcând încheietura mâinii pentru a derula sau utilizând vocea pentru a dictează.

Apple Vision Pro dispune și de EyeSight, o inovație extraordinară care ajută utilizatorii să rămână conectați cu cei din jurul lor. Atunci când o persoană se apropie de cineva care poartă Vision Pro, dispozitivul devine transparent, permițându-i utilizatorului să îi vadă, în timp ce afișajul privitorului este protejat pentru a-i oferi confidențialitate.

Sursa Apple

O abordare inovatoare pentru confidențialitate și securitate

La fel ca în cazul tuturor produselor Apple, confidențialitatea și securitatea sunt încorporate în designul Vision Pro. Utilizatorii au control complet asupra datelor lor și a ceea ce partajează, iar toate datele personale sunt protejate și criptate în mod automat. Apple nu colectează niciun fel de date despre utilizator sau despre modul în care utilizează Vision Pro pentru a crea un profil de utilizator. De asemenea, Vision Pro dispune de funcționalități avansate de securitate, precum autentificarea facială și criptarea end-to-end pentru apelurile FaceTime și mesajele.

Disponibilitate și preț

Dispozitivul, care arată ca o pereche de ochelari de schi, are o baterie separată și este controlat cu ochii, mâinile și vocea. Prețul va începe de la 3.499 dolari și va fi lansat la începutul anului viitor, pornind cu piața din SUA, urmând ca alte țări să fie incluse mai târziu în cursul anului.

Cu toate acestea, există și păreri contradictorii legate de produsul inovator

După ce Apple a dezvăluit dispozitivul de realitate mixtă în valoare de 3.499 de dolari, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, pare să fi făcut o aluzie la prețul și viziunea companiei pentru produs.

Dispozitivul nostru este, de asemenea, despre a fi activ și a face lucruri

Mark Zuckerberg

Remarcile au fost raportate inițial de The Verge, însă un purtător de cuvânt al Meta a confirmat ulterior exactitatea acestora pentru CNN. Căștile Apple Vision Pro combină atât realitatea virtuală, cât și realitatea augmentată, o tehnologie care suprapune imagini virtuale pe video în direct al lumii reale. Ele reprezintă cea mai ambițioasă și riscantă ofertă hardware nouă a Apple în ultimii ani și le aduce compania în competiție directă cu Meta, care a investit miliarde în VR și domină în prezent pe piață. Săptămâna trecută, Zuckerberg a încercat să anticipeze anunțul așteptat privind produsul Apple prin a lansa Meta Quest 3. Noul dispozitiv promite performanțe îmbunătățite, caracteristici noi de realitate mixtă și un design mai elegant și confortabil, la un preț mai accesibil (499 de dolari).

O părere asemănătoare a fost exprimată și de Tony Fadell

Tony Fadell, un executiv în vârstă de 54 de ani, a făcut o postare pe Twiter, în care vorbește despre cum compania Apple recurge la la măsuri disperate pentru a-și menține popularitatea.

Fadell, care a creat iPod-ul și a fost implicat în mod semnificativ în dezvoltarea iPhone-ului, a avut cuvinte pozitive despre hardware-ul Vision Pro. Cu toate acestea, el a criticat într-o postare făcută pe twitter prețul, durata bateriei și alte aspecte ale dispozitivului. Consultantul în lanțul de aprovizionare tehnologic,

Jeff Lutz, a răspuns că Apple mai are de lucrat la consumul de energie al bateriei, dar a sugerat că compania va vinde probabil un pachet de baterii externe mai mare și mai bun.

Sursa Apple

Celebra companie a surprins foarte mult de-a lungul anilor și va continua să o facă. Există zvonuri cum că Apple ar putea avea planuri de a lansa o consolă de jocuri – sau cel puțin un Apple TV cu abilități de jocuri îmbunătățite. Aceste presupuneri nu ar fi complete însă, fără cele mai recente despre iCar.

Cu privire la faptul dacă Apple este interesată de fabricarea unei mașini sau dezvoltarea de software pentru mașini, nimeni nu este sigur, dar compania a avut cu siguranță o echipă care a lucrat la acest proiect de-a lungul anilor.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.