Free cookie consent management tool by TermsFeed

Săptămâna trecută, achiziția pe care a facut-o Microsoft de a cumpara Activision Blizzard pentru exact 68 de miliarde de dolari, a zguduit lumea gamingului. În timp ce acțiunile Sony sunt așteptate cu nerăbdare împotriva mișcării Microsoft, Apple s- ar putea pregăti să se alăture razboiului consolelor cu un anunț surpriză.

Potrivit noilor zvonuri din surse apropiate Apple, gigantul american ar putea anunța foarte curând o consolă de jocuri video dezvoltată intern. Se crede că Apple intenționează să aibă un cuvânt de spus în industria jocurilor video înainte de a fi prea târziu, mai ales după ultima mișcare pe care a facut-o Microsoft.

Apple ar putea intra pe piața consolelor în 2022

Jez Corden, care lucrează la Windows Central, a declarat că Apple plănuiește să intre pe piata de console de jocuri video cu declarațiile pe care le-a făcut în podcast-ul numit The Xbox Two . Corden a spus că a auzit că Apple a efectuat diverse studii pentru a intra pe piața consolelor de ceva vreme și că a inclus și un număr de ingineri care lucrează în departamentul Xbox.

Reporterul Windows Central a explicat că auzea aceste zvonuri de ceva timp, dar recent a fost confirmata din surse mult mai apropiate de Apple. În timp ce Corden este aproape sigur că Apple dezvoltă o consolă video, el nu știe încă dacă consola este concentrată sau susținută pe realitatea virtuală (VR).

Totuși, având în vedere că există zvonuri că Apple dezvoltă de ceva vreme ochelari de realitate virtuală, se spune că consola va avea cumva suport VR . Cel mai recent zvon din partea Apple este că compania are în vedere și integrarea metaversului pentru consolă.

Deși Apple a rămas rece față de industria jocurilor video încă de la începuturile sale în 1976, momentul ales astăzi este destul de semnificativ. Având în vedere că Apple are concurenți la începutul ciclului său, precum PlayStation 5 , Xbox Series X și Nintendo Switch, se spune că această consolă dezvoltată va atrage publicul de jucători „ocazional” orientat spre VR, în mare parte concentrat pe conținut digital.

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.