Free cookie consent management tool by TermsFeed

Noile produse Apple care vor apărea în 2023 vor aduce mari schimbări. În ultimii ani, pandemia a avut un impact semnificativ, dar asta nu i-a împiedicat pe cei de la Apple să facă o revizuire majoră a gamei lor de produse, inclusiv să treacă aproape în întregime la propriile procesoare pentru Mac, înlocuindu-le pe cele de la Intel. În 2022, am văzut cum Apple a lansat seria iPhone 14, trei noi ceasuri Apple Watch, o nouă pereche de AirPods Pro, un iPad nou cu ecran de 10,9 inch, Mac Studio și MacBook Air M2 și MacBook Pro M2 de 13 inch, printre alte actualizări. În acest articol, vom analiza ce așteptăm să lanseze Apple în 2023 și ce a fost deja lansat.

Noile produse Apple lansate până acum în anul 2023

Apple a început cu dreptul în 2023, lansând noi Mac-uri și un nou HomePod în luna ianuarie. Apoi, în cadrul evenimentului WWDC din luna iunie, compania a lansat nu mai puțin de trei Mac-uri noi și un dispozitiv complet nou – Vision Pro – dezvăluind totodată planurile sale pentru macOS 14 Sonoma, iOS 17 și watchOS 10.

Noile produse Apple care vor aparea in 2023 1
Sursa Lifestyle Asia

Noile produse Apple care vor apărea în 2023

Noi Mac-uri

Cu actualizarea pentru Mac Pro la WWDC în iunie 2023, Apple a finalizat în sfârșit tranziția tuturor Mac-urilor sale de la procesoarele Intel la propriile procesoare. Totuși, mai sunt câteva Mac-uri care au nevoie de o actualizare la a doua generație de procesoare Apple. Iată ce ne așteptăm încă să apară:

iMac

Un iMac M2 (și sperăm că și un iMac M2 Pro) ar putea fi prezent în noile produse Apple. Poate chiar relansarea iMac Pro de 27 inch. Cu toate acestea, se zvonește că următorul iMac ar putea sări un nivel, ajungând la iMac M3, însă data lansării ar putea fi prelungită până la începutul anului 2024.

Într-un newsletter din martie 2023, Mark Gurman de la Bloomberg a afirmat că noile produse Apple alimentate de M3 erau „într-un stadiu avansat de dezvoltare”. Nu se aștepta la o lansare iminentă. A sugerat că iMac-ul „nu este așteptat să intre în producția în masă timp de cel puțin trei luni” și a indicat că „nu va fi livrat până în a doua jumătate a anului, cel mai devreme”.

În 2021, Apple a introdus noi prețuri pentru iMac, cu modelul de bază costând 1.299 de dolari. Cu toate că era de așteptat ca următorul model să aibă același preț, atunci când Apple a adăugat procesoarele M2 Pro și M2 Max la MacBook Pro și Mac mini în ianuarie 2023, a ajustat și prețurile pentru iMac-urile existente în țările din afara SUA. De exemplu, în Regatul Unit, fiecare model de iMac costă acum cu 150 de lire sterline mai mult. Chiar și cu cele menționate anterior, nu ne așteptăm ca prețurile să crească din nou.

M3 Pro a fost observat în teste, conform informațiilor oferite de Mark Gurman, și se spune că oferă un CPU cu 12 nuclee, un GPU cu 18 nuclee și 36 GB de RAM (în creștere față de 32 GB). Pe baza acestor informații, putem presupune că M3 ar putea oferi un CPU cu până la 12 nuclee, un GPU cu până la 12 nuclee și o capacitate maximă de peste 24 GB de RAM.

iMac-ul include o cameră FaceTime HD de 1080p, dar Apple a introdus ulterior o cameră ultra-wide de 12 MP cu un unghi de vizualizare de 122 de grade în Studio Display. Este probabil să fie inclusă și în noul iMac, alături de funcția Center Stage, care te menține centrul cadru pe măsură ce te miști. Totodată, calitatea camerei din Studio Display a primit critici, așa că presupunem că aceste probleme se vor corecta cu procesorul de semnal de imagine al cipului M3.

Noile produse Apple care vor aparea in 2023 2
Sursa Foundry

Noi iPad-uri

iPad Pro

Există un model de iPad care nu a primit actualizare în 2022, deci acesta pare a fi cel vizat pentru o actualizare, cu toate că există și zvonuri că ar putea apărea un iPad Pro mai mare.

iPad mini

Un nou iPad mini – a șaptea generație – ar putea fi lansat în toamna anului 2023.

Zvonurile despre data de lansare a iPad mini au fost dificil de stabilit, dar putem obține unele indicii prin data la care ultimele modele au fost lansate.  Așadar, dacă ne uităm în spate, putem observa faptul că septembrie este luna tradițională în care apare noul iPad mini.

Cu toate că ne-am aștepta ca data lansării să fie în septembrie 2023, în luna decembrie a anului 2022, respectatul analist Apple, Ming-Chi Kuo, a declarat că noul iPad mini nu va fi disponibil până la sfârșitul anului 2023 sau începutul anului 2024, deci s-ar putea să trebuiască să așteptăm până anul viitor pentru unele dintre noile produse Apple.

Ecranul iPad mini avea o dimensiune de 7,9 inch până la lansarea actualului iPad mini generatia a 6-a în 2021. Ecranul iPad mini generatia a 6-a are 8,3 inch datorită eliminării butonului Home, și se așteaptă ca această dimensiune să nu se schimbe pentru iPad mini generatia a 7-a.

Noile produse Apple iPad mini generatia a 6-a, cu un design reproiectat, au adus o creștere de 100 de dolari în preț față de modelul anterior, ajungând la 499 de dolari. Acest preț a crescut și mai mult în afara Statelor Unite, inclusiv în Marea Britanie, unde s-au adăugat încă 90 de lire sterline.

Având în vedere că iPad mini generatia a 7-a va fi similar cu iPad mini generatia a 6-a, se așteaptă ca prețul să rămână același pentru modelul care urmează să apară.

iPad Pro mai mare

 Noile produse Apple din ar putea conține și un iPad Pro de 14 inch.

Încă o dată, Apple nu a confirmat încă existența versiunii de 14 inch a iPad Pro, deci momentan nu avem un preț oficial. Cu toate acestea, având în vedere că vorbim despre Apple și că iPad Pro de 14 inch ar fi cel mai probabil vârful de gamă, este de așteptat să coste destul de mult.

Apple obișnuiește să mărească prețurile cu unități de 100, iar între modelele de bază de 11 inch și 12.9 inch există o diferență de 300. Prin urmare, pare rezonabil să presupunem că iPad-ul Pro care va face parte din noile produse Apple va avea un preț de pornire de aproximativ 1.399 de dolari.

Inițial, Ross Young a raportat că iPad Pro de 14 inch va avea un ecran mini-LED, la fel ca iPad Pro de 12.9 inch actual. Dar într-un tweet ulterior, el a scris că iPad-ul mai mare va avea în schimb un panou LED standard, similar cu cel de pe iPad Pro de 11 inch, invocând costurile ca posibilă cauză. Cu toate acestea, s-a mai raportat că Apple intenționează să treacă întreaga gamă de iPad la tehnologia OLED până în 2024, ceea ce ar include probabil și noul model de 14 inch.

Noi iPhone-uri

iPhone 15

 iPhone 15 ( Plus, Pro și Pro Max) probabil va fi lansat, ca de obicei, în septembrie 2023. În plus, iPhone 15 Pro Max ar putea fi redenumit iPhone 15 Ultra.

După evenimentul WWDC din 5 iunie, am avut o previzualizare a unor noi funcții și aplicații care vor fi disponibile în software-ul iPhone-ului. Printre acestea se numără aplicații noi precum Standby, care se inspiră din Apple Watch și creează o experiență de ceas deșteptător pe noptieră, aplicația Journal, care va îmbunătăți amintirile din fotografii și va amesteca alte tipuri de media, Life Voicemail și posibilitatea de a lăsa mesaje în FaceTime. De asemenea, vor exista și funcții de siguranță, cum ar fi posibilitatea de a urmări pe cineva în timpul deplasării spre casă și îmbunătățiri aduse modului în care funcționează AirDrop.

https://www.youtube.com/watch?v=GihxAEJmXso
iPhone 15 Ultra

Prin urmare, bănuim că iPhone 15 va fi dezvăluit în zilele de 12 sau 13 septembrie 2023. Cel puțin unele dintre modele vor fi probabil disponibile pentru precomandă în acea vineri (15 septembrie) urmând să apară și în magazine o săptămână mai târziu (22 septembrie). Fiind cel mai așteptat dintre noile produse Apple, data de lansare a acestuia este mult mai precisă.

Dacă Apple într-adevăr va redenumi iPhone 15 Pro Max în iPhone 15 Ultra și va adăuga câteva caracteristici exclusive noi, credem că acest lucru ar putea fi o justificare pentru a crește prețurile pentru acest model, poate cu 100 de dolari. Un tweet publicat de LeaksApplePro în noiembrie 2022 a indicat că se așteaptă ca iPhone 15 Ultra să „coste semnificativ mai mult în producție decât iPhone 14 Pro Max”. Astabnu înseamnă neapărat că și produsul final va costa mai mult, dar este un indiciu că ar putea fi posibil acest lucru.

iPhone SE Plus

 Este o șansă mică, dar acum câțiva ani au existat zvonuri că Apple ar putea lansa o versiune mai mare a iPhone SE Plus – ceea ce ar însemna că cei care doresc un iPhone mare cu un buton Home ar avea o opțiune. Neavând o certitudine cum că acest lucru va avea o finalitate, nu se poate lua în discuție o data de lansare.

Noi Apple Watch-uri

Cu siguranță va apărea cel puțin un ceas printre noile produse Apple în 2023. Dacă se lansează un Apple Watch Series 9, este posibil ca unele funcții Apple Watch Ultra să fie incluse în acel dispozitiv.

Apple a fost remarcabil de consecventă în strategia sa de stabilire a prețurilor pentru Apple Watch pentru cumpărătorii din SUA. Cu toate acestea, în 2022, țările europene au suferit o serie de majorări de preț. Astfel, Regatul Unit a văzut creșterea cu 50 de lire sterline a modelului de bază.

Cu o creștere a prețurilor deja în vigoare în Europa, ne așteptăm ca Series 9 să aibă un preț similar cu Apple Watch Series 8, pe care îl înlocuiește.

Apple are un program de lansare pentru ceasurile sale. De ani de zile, cele mai recente modele își fac debutul în a doua sau a treia săptămână a lunii septembrie, de obicei alături de noile iPhone-uri, cu date de vânzare la aproximativ o săptămână și jumătate mai târziu. Prin urmare, este foarte puțin probabil ca noile produse Apple să schimbe ritmul de anul acesta.

Se preconizează că Apple Watch Series 9 nu va fi o actualizare majoră față de modelele de anul trecut, care au inclus introducerea Apple Watch Ultra cu un ecran mai mare, un design rezistent din titan și un buton Action. Conform unui tweet al lui Mark Gurman, actualizările aduse la Apple Watch Series 9 vor fi „departe de a fi majore”, iar noul model este pregătit pentru „un an mai modest”. El adaugă că Apple planifică „o actualizare majoră a hardware-ului ceasului în 2024, completată de un ecran mai mare, realizat special”.

Noile produse Apple care vor aparea in 2023 3
Sursa Rajesh

Noi categorii de produse

Dacă printre noile produse Apple nu ar exista și inovații, în afara dispozitivelor pe care le produce în prezent, s-ar putea să rămână în urmă odată cu avansul tehnologic. Nu este de mirare, prin urmare, că întreprinderea lucrează la diferite arii noi. Nu ne așteptăm ca toate acestea să fie lansate în 2023, dar există zvonuri că unele dintre ele ar putea apărea în curând.

HomePod cu ecran

Sperăm că există ceva adevăr în zvonurile că printre noile produse Apple va fi și un HomePod cu ecran. Am spus întotdeauna că un ecran ar face HomePod mult mai util, deoarece nu ar mai fi nevoie să vorbim mereu cu difuzorul inteligent. Un ecran ar extinde utilizările HomePod dincolo de audio către elemente vizuale – astfel încât să puteți urmări podcast-uri, știri și videoclipuri YouTube și, cel mai important, să comunicați prin FaceTime.

Până acum, tot ce a făcut Apple a fost să readucă la vânzare HomePod-ul de dimensiuni complete pe care l-a retras anterior.

Un HomePod care combină ecranul unui iPad ar putea fi în planuri pentru lansarea noilor produse Apple.

Consolă de jocuri

Există chiar zvonuri că printre noile produse Apple ar putea exista o consolă de jocuri – sau cel puțin un Apple TV cu abilități de jocuri îmbunătățite.

Mașină

Un rezumat al știrilor Apple nu ar fi complet fără cele mai recente zvonuri despre iCar. Aceasta este o zvonistică care circulă de ani de zile – este în aceeași categorie cu mult-rumoredul televizor Apple.

Nimeni nu este sigur dacă noile produse Apple pot avea în vedere fabricarea unei mașini sau dezvoltarea de software pentru mașini, dar compania a avut cu siguranță o echipă care a lucrat la acest proiect de-a lungul anilor.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.