Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sony a revoluționat industria jocurilor video și a realității virtuale în 2016, odată cu lansarea PlayStation VR. O cască de realitate virtuală bazată pe PlayStation 4, care a avut un preț mare, dar care a oferit funcții și a primit un răspuns în mare măsură așteptărilor. Astfel, PSVR a fost în mod clar cel mai rentabil dispozitiv care a adus VR pentru a fi utilizat în masă.

Patru ani mai târziu, Sony confirmă că dezvoltă un nou headset de realitate virtuală pentru noua generație. În februarie 2021, producătorul a anunțat oficial PlayStation VR2. O lună mai târziu, firma a dezvăluit noile controlere pentru căștile sale VR. Avea să treacă apoi un an, pe 22 februarie 2022, pentru ca Sony să înceapă să comunice despre noul său accesoriu prin publicarea primelor imagini oficiale.

Pentru a afla tot ce trebuie să știți despre acest nou headset, am realizat un rezumat al informațiilor pe care le avem până acum. Așadar, iată tot ce știm despre PlayStation VR2.

Când se lansează PlayStation VR2?

PlayStation VR2 va fi disponibil la începutul anului 2023. În noaptea de 22 spre 23 august 2022, PSVR2 a fost anunțat de PlayStation pe rețelele sale de socializare în exclusivitate mondială. Acest lucru sugerează că în curând vor circula în mediul online mai multe știri în acest sens… și de ce nu, poate chiar în timpul Gamescom. Chiar dacă Sony preferă întotdeauna să ne surprindă, producătorul japonez nu va participa la ediția din acest an a evenimentului Gamescom. Însă, urmă cu doi ani, în timpul petrecerii de lansare de la Gamescom, PlayStation a anunțat achiziția studioului Insomniac Games, fapt care a surprins pe toată lumea.

Cât costă PlayStation VR2?

Sony are tot dreptul să aibă încredere în produsul său, iar cifrele de vânzări ale PSVR dovedesc că există o cerere substanțială pentru VR pe platforma lor. Dacă ne uităm la prețul PSVR, acesta era de 399 de dolari, ceea ce este comparabil cu (Meta) Quest 2 de astăzi, care poate fi achiziționat pentru 399 de lire sterline de la mai mulți comercianți cu amănuntul. Astfel, anticipăm că PSVR 2 va costa în jur de 450 de lire sterline, ceva mai scump atât față de Quest 2, cât și față de prima versiune a acestuia.

Funcții

PlayStationVR2 va fi o îmbunătățire considerabilă față de primul model, care a fost lansat în 2016. Cu compatibilitate HDR, va fi posibil să se joace la rezoluție 4K cu 120 de cadre pe secundă (fps) pentru prima dată. Casca va avea un câmp vizual de 110 grade. Fiecare ochi se poate aștepta să poată avea un ecran de 2000×2040 pixeli OLED.

O altă caracteristică importantă este funcția de urmărire a ochilor. PSVR2 va dispune de un sistem de urmărire care detectează mișcările ochilor. Astfel, dacă aruncați o privire într-o anumită direcție, aceasta se poate traduce într-o comandă suplimentară pentru personajul din joc.

PSVR2 va dispune de un sistem de urmărire a controlerului actualizat, ceea ce înseamnă că are camere încorporate care te urmăresc pe tine și controlerul tău. Jocul ia în considerare mișcările și direcțiile fără o cameră externă. Va exista, de asemenea, un dispozitiv de reglare a distanței dintre lentilă și ochi, astfel încât utilizatorii să își poată găsi vederea perfectă.

De altfel, PlayStation VR2 va împiedica aburirea ecranului cu un sistem de ventilație similar cu cel folosit la PS5. Alte caracteristici care au fost populare în rândul jucătorilor în prima versiune de PlayStation VR, cum ar fi capacitatea de a regla cât de aproape sau departe este ecranul de față și de a avea ieșiri pentru căști stereo, vor fi, de asemenea, incluse în funcție de locație pe acest nou model.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.