Free cookie consent management tool by TermsFeed

Timp de ani de zile, Sony a fost regele incontestabil al jocurilor pe consolă. Compania a lansat în mod constant hit după hit, atrăgând o armată de fani loiali. Cu toate acestea, lucrurile se schimbă. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de persoane care joacă jocuri pe PC-uri și dispozitive mobile. Ca urmare, Sony plănuiește acum să lanseze aproximativ jumătate din jocurile sale pe aceste platforme până în 2025. În timp ce această schimbare poate fi o surpriză pentru unii, ea are sens în lumina tendințelor actuale ale pieței. Prin lansarea jocurilor sale pe mai multe platforme, Sony va putea să ajungă la un public mai larg și să devină mai dominant în fața concurenței.

Conform graficelor din prezentarea Sony, compania preconizează o creștere majoră a numărului de lansări anul viitor. Aproximativ un sfert dintre aceste lansări vor fi pe PC și mobil, iar restul vor fi împărțite între consolele sale PlayStation 4 și PlayStation 5. Această creștere se datorează în mare parte de linia care se află în expansiune a studiourilor first-party ale Sony, precum și a concentrării tot mai mari pe distribuția digitală. În ultimii ani, Sony a achiziționat o serie de studiouri de profil înalt, precum Insomniac Games și Santa Monica Studio. Aceste achiziții au contribuit la consolidarea liniei first-party a Sony, iar compania are acum unii dintre cei mai talentați dezvoltatori din industrie. În plus, Sony a investit masiv în distribuția digitală, prin lansarea serviciului PlayStation Now și extinderea PlayStation Store. Cu toți acești factori luați în considerare, nu este de mirare că Sony preconizează o creștere atât de puternică pe viitor.

De ce plănuiește Sony să se extindă cu jocuri pentru PC și mobil?

Rapoartele sugerează că Sony intenționează să își lase amprenta pe mai multe piețe de software pentru jocuri. Acest lucru este evident în recenta expansiune a Sony în domeniul jocurilor pentru PC și mobil, precum și în investiția sa în serviciile live. În timp ce Sony a avut o prezență puternică pe piața consolelor timp de mulți ani, această mișcare indică faptul că firma dorește să se extindă și în alte domenii ale industriei jocurilor. Aceasta ar putea fi o mișcare foarte isteață din partea Sony, deoarece piața jocurilor pe console este din ce în ce mai saturată. Extinzându-și aria de acoperire în alte domenii ale pieței de software pentru jocuri, Sony ar putea câștiga o cotă de piață semnificativă. Doar timpul va spune dacă această strategie va da roade pentru Sony, dar cu siguranță pare a fi un plan solid pentru viitorul companiei.

jocuri sony pe mobil si pc

Sony este hotărâtă să își lărgească piețele; potrivit companiei, investițiile în nișa PC-urilor și a telefoanelor mobile vor duce la o creștere semnificativă a numărului de jucători. Aceasta este o mișcare inteligentă din partea Sony, deoarece piața jocurilor de noroc se extinde rapid odată cu creșterea popularității jocurilor mobile. Acest lucru nu numai că va ajuta Sony să ajungă la un public mai larg, dar îi va permite și să exploateze noi surse de venit. Ryan a declarat că s-au gândit la modul în care jucătorii se bucură de conținutul lor și au avut un succes timpuriu în ceea ce privește experimentarea jocurilor și aplicațiilor mobile pentru a oferi mai multe opțiuni jucătorilor. Acest lucru arată că Sony este hotărâtă să ofere jucătorilor ceea ce își doresc și să se asigure că se află în fruntea industriei jocurilor de noroc. Datorită investițiilor lor în jocurile pe PC și pe mobil, Sony va înregistra cu siguranță o creștere semnificativă a numărului de jucători și a profiturilor.

Ce fel de jocuri vom putea vedea de la Sony pe PC și mobil?

Cea mai recentă prezentare financiară a celor de la Sony sugerează că decizia lor de a aduce unele dintre cele mai populare jocuri open-world pe PC dă deja roade. Potrivit prezentării, se așteaptă ca vânzările nete ale Sony pe PC să ajungă la 300 de milioane de dolari în 2022 – mai mult decât triplu față de cele 80 de milioane de dolari obținute anul trecut. Acest lucru se datorează probabil faptului că multe dintre cele mai populare francize Sony, cum ar fi Horizon Zero Dawn, Days Gone și God of War, sunt acum disponibile pe PC. Succesul acestor titluri pe PC va încuraja probabil Sony să aducă și mai multe dintre jocurile lor pe acest tip de platformă în viitor. Aceasta este o veste bună pentru gameri, deoarece înseamnă că vom avea și mai multe jocuri grozave de jucat pe PC-urile și telefoanele noastre.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.