Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă v-ați simțit vreodată frustrați de procesul plictisitor de formatare a unui document, veți fi încântați să aflați despre o nouă funcție care va apărea în Google Docs. În curând, veți putea selecta mai multe secțiuni de text deodată și veți putea aplica aceleași modificări deodată. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să adăugați un titlu sau să modificați dimensiunea fontului mai multor cuvinte diferite, puteți face acest lucru în câteva secunde. Acest lucru reprezintă o economie uriașă de timp și va facilita foarte mult crearea unor documente bine formatate. Cel mai bun lucru este că această funcție este în curs de implementare pentru toți utilizatorii, așa că nu va trebui să așteptați mult timp pentru a începe să o folosiți.

Selectarea mai multor secțiuni de text este extrem de simplă: selectați prima parte de text așa cum ați face-o în mod normal, apoi apăsați fie tasta Command (⌘), fie tasta Control, în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați. Țineți apăsată în continuare tasta și selectați celelalte părți de text pe care le doriți. După ce ați selectat totul, puteți să dați drumul și să modificați orice doriți folosind bara de instrumente din partea de sus a ecranului. De exemplu, dacă doriți ca tot textul selectat să devină bold, faceți pur și simplu click pe butonul „B” sau, dacă doriți să modificați dimensiunea fontului, faceți click pe săgeata derulantă și selectați dimensiunea dorită. Efectuarea de selecții multiple este o modalitate excelentă de a formata rapid bucăți mari de text fără a fi nevoie să o faceți pe rând, secțiune cu secțiune.

google docs selectare multipla
O metodă mult mai ușoară de a formata textul

Această funcție poate fi utilizată și pentru alte lucruri decât formatarea – să spunem că doriți să tăiați câteva paragrafe și să le mutați, sau doriți să adăugați un comentariu relevant pentru mai multe propoziții. Multi-selecția face acest lucru mai ușor. Așadar, data viitoare când vă luptați cu formatarea, încercați-o. S-ar putea să fiți surprins de cât de mult vi se simplifică viața.

Există câteva situații în care utilizarea acestei funcții nu va fi cea mai bună opțiune. De exemplu, dacă încercați să modificați fiecare antet din document, probabil că ar fi mai bine să schimbați doar stilul, în loc să încercați să selectați manual fiecare antet. Pentru a face acest lucru, puteți formata un antet așa cum doriți, apoi mergeți la secțiunea de stil, selectați nivelul antetului și faceți click pe „Actualizare [stil] pentru a se potrivi cu selecția”. Făcând acest lucru, modificările se vor aplica tuturor antetelor din document, în loc să se aplice doar celor pe care le-ați selectat. O altă situație în care este mai bine să evitați noua funcție implementată de Google este atunci când aveți de-a face cu informații sensibile. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unui cod sau a unui număr de card de credit, este mai bine să efectuați o căutare manuală, deoarece există întotdeauna posibilitatea ca funcția să înlocuiască ceva ce nu ar trebui. În general, funcția implementată de Google este un instrument excelent, dar este important să îl folosiți cu înțelepciune.

În timp ce selecția multiplă nu este instrumentul perfect pentru orice situație, este cu siguranță minunat că Google a adăugat-o ca opțiune – mai ales că există unele aplicații de procesare a textului pentru desktop care nu par să aibă această funcție. Cu funcția de selectare multiplă, puteți adăuga sau elimina rapid puncte cheie din textul dvs., puteți să faceți indentarea mai ușoară sau să scoateți elementele din text și chiar să mutați elementele fără a fi nevoie să le tăiați și să le lipiți. Așadar, dacă sunteți un fan al Google Docs (sau pur și simplu căutați o modalitate de a face mai multe lucruri), fiți cu băgare de seamă pentru că această nouă funcție este foarte utilă și va fi implementată, conform Google, în următoarele 15 zile.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.