Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești pasionat de blackjack, cel mai probabil știi cât de importantă este strategia de bază. După ce ai învățat regulile jocului, următorul pas este să studiezi strategia de bază. Prin intermediul ei vei lua deciziile potrivite în fiecare moment, în așa fel încât să îți mărești șansele, iar avantajul Casei să scadă foarte mult – chiar și până la 0.5%.

E important de menționat că strategia de bază nu te va ajuta să câștigi fiecare mână, însă îți va maximiza șansele, în așa fel încât să iei cele mai bune decizii. Prin intermediul strategiei de bază vei descoperi următoarele lucruri:

  • Când trebuie să tragi carte (hit) ori să stai (stay)
  • Când să dublezi (double down)
  • Când să folosești surrender
  • Când să împarți perechile

Cum să respecți strategia de bază la blackjack?

În cazul în care la masă este permis, poți să apelezi la Surrender în jocul de blackjack atunci când dealerul are 9, 10 ori A, în timp ce cărțile tale sunt 16. În plus, dacă tu ai 15 și dealerul are 10, atunci e bine să renunți la mână și să alegi surrender.

Iar dacă te întrebi când să faci split la blackjack, cea mai bună variantă este să faci atunci când ai AA și 88. În schimb, nu e indicat deloc să faci split la cărțile cu valoare 10, inclusiv JJ, QQ și KK.

În același timp, următorul pas este să verifici dacă merită dublajul (în cazul în care e permis la masa la care joci). În cazul în care mâna ta este 11, indicat este să dublezi indiferent ce carte are dealerul.

O să ajungi și în situația în care să alegi dacă mai ceri o carte sau te oprești. Te poți orienta după datele de mai jos pentru a lua deciziile potrivite:

  • dacă ai 17 sau mai mult, te oprești
  • mereu vei cere încă o carte dacă ai o mână mai mică de 10 pentru că îți va fi imposibil să faci Bust
  • în cazul în care dealerul are un As, iar mâna ta este sub 16, întotdeauna mai ceri cărți până depășești 17

Pentru a vedea pas cu pas ce trebuie să faci în funcție de fiecare combinație pe care o ai, consultă tabelul cu strategia de bază. La prima vedere, acest tabel poate părea ușor complicat, însă pe măsură ce joci mai mult blackjack pe site-urile autorizate, vei deprinde automatisme. Până le vei căpăta, poți ține deschisă o fereastră cu tabelul cu strategia de bază, în așa fel încât să îți fie mai ușor.

Greșeli pe care să le eviți când joci blackjack

Nu copia niciodată strategia de joc a dealerului. Este o greșeală frecventă mai ales printre începători. Asta deoarece casa are un avantaj din start, din moment ce tu ești cel care trage primul carte. În aceste condiții, probabilitatea ca tu să depășești 21 este ceva mai mare. Respectă strategia de bază și vei vedea că vei putea reduce considerabil avantajul pe care casa îl are.

În același timp, o altă greșeală comună la blackjack este plata asigurării. Atunci când dealerul are un As, ai posibilitatea să te asiguri împotriva unui eventual blackjack dacă plătești un pariu numit Insurance. Plata este de jumătate din miza inițială și îți oferă șansa de a câștiga la o cotă de 2 la 1. Judecând strict matematic, pe termen lung vei ieși în pierdere făcând asigurarea, astfel că e mai bine să eviți să îți cheltui banii pe ea.

În cazul în care ai o serie negativă, este complet greșit să crești miza în speranța că vei câștiga și că vei recupera și ce ai pierdut. În lumea jocurilor de noroc li se întâmplă tuturor să aibă o serie negativă. Gândește-te încă de la început cum să îți gestionezi bugetul, împarte-l în mai multe părți, în așa fel încât să poți trece cu brio și peste momentele mai puțin faste. E recomandat să te oprești dacă simți că nu este ziua ta și să te distrezi responsabil. Apoi te vei putea întoarce cu o altă stare de spirit la masă, în așa fel încât să nu îți dai peste cap bugetul alocat jocului de blackjack prin decizii luate la cald. Responsabilitatea trebuie să fie pe primul loc atunci când te distrezi la jocuri de noroc.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.