Free cookie consent management tool by TermsFeed

În timp ce internetul poate fi un instrument extraordinar pentru a învăța și pentru a intra în contact cu alte persoane, este, de asemenea, important să fim conștienți de pericolele pe care le poate prezenta, în special pentru tineri. Unul dintre pericolele principale este ușurința cu care minorii pot accesa conținut destinat exclusiv adulților. Deși ar trebui să existe restricții pentru a preveni acest lucru, este mult prea ușor pentru copii să își creeze un cont folosind o vârstă falsă, fără a fi nevoie de un act de identitate real. Acest lucru îi expune la o serie de riscuri, cum ar fi informații inexacte și site-uri care promovează conținut inadecvat. În plus, ei pot fi, de asemenea, ținta unor prădători care folosesc internetul pentru a-și ademeni victimele. Prin urmare, este esențial ca părinții să fie conștienți de ceea ce fac copiii lor online și să ia măsuri pentru a-i proteja de aceste pericole.

Astfel, de ani de zile, s-a încercat găsirea unei metode optime pentru blocarea conținutului în funcție de vârstă, nu doar pentru conținutul pentru adulți, ci și pentru cei mai mici. Și iată că marea majoritate a rețelelor de socializare precum Facebook, Instagram, Twitter și chiar WhatsApp au o condiție minimă de 16 ani pentru a avea acces la utilizarea lor.

Din fericire, unele rețele de socializare, cum ar fi Instagram, continuă să caute metode pentru a încerca să asigure respectarea acestor reguli. În plus față de setarea conturilor în mod implicit pe privat pentru utilizatorii minori, compania Meta a anunțat că va adăuga mai multe modalități de verificare a vârstei în aplicația sa pentru a reduce șansele de expunere socială necorespunzătoare. Pentru a face acest lucru, noii utilizatori vor trebui să își verifice vârsta prin încărcarea unei fotografii a documentului de identitate, prin înregistrarea unui selfie video sau prin așa-numitul Social Vouching, care permite să ceară prietenilor deja înregistrați să le confirme vârsta.

După cum a precizat compania în anunțul privind aceste noi caracteristici pentru procesul de verificare a vârstei:

Înțelegerea vârstei cuiva online este o provocare complexă pentru întreaga industrie. Dorim să colaborăm cu alții din industria noastră și cu guvernele pentru a stabili standarde clare pentru verificarea online a vârstei. Multe persoane, cum ar fi adolescenții, nu au întotdeauna acces la forme de identificare care să facă verificarea vârstei clară și ușoară. Trebuie să explorăm modalități noi de a aborda dilema verificării vârstei cuiva atunci când acesta nu are un act de identitate.

Credem în continuare că o modalitate eficientă de a aborda această problemă este ca dispozitivele sau magazinele de aplicații să ofere aplicații adolescenților adecvate vârstei lor. În lipsa unor standarde sau reglementări ale industriei privind modul în care se poate verifica eficient vârsta online, am investit într-o combinație de tehnologii care sunt mai echitabile, oferă mai multe opțiuni pentru verificarea vârstei și protejează confidențialitatea persoanelor care utilizează tehnologiile noastre.

Pe lângă cele menționate, Instagram a încheiat o colaborare cu Yoti, un program de certificare a verificării vârstei. Prin acest parteneriat, Instagram va putea verifica vârsta utilizatorilor și se va asigura că informațiile private ale acestora nu sunt manipulate în mod greșit. În plus, Instagram va șterge selfie-urile video la 30 de zile odată ce vârsta va fi confirmată și nu le va folosi în niciun alt scop. Această măsură luată de Instagram arată o dedicare ridicată pentru protejarea confidențialității utilizatorilor și pentru a se asigura că aceștia se simt în siguranță când utilizează platforma. În timp ce aceste măsuri se vor aplica deocamdată exclusiv utilizatorilor din Statele Unite, compania a declarat deja că speră să extindă acest serviciu la nivel internațional în viitor, fără a preciza însă o dată limită.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.