Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă sunteți scriitor, student sau profesor, știți că plagiatul poate avea consecințe profesionale, academice și juridice grave. Din fericire, există o mulțime de programe impresionante care pot verifica conținutul pentru un potențial plagiat – și funcționează eficient indiferent de tipul de conținut text pe care trebuie să îl evaluați.

Cele mai bune programe pentru detectare plagiat sunt chiar foarte avansate și oferă link-uri către conținutul original, copiat și chiar ajutor gramatical și biblioteci de resurse. Acestea facilitează asigurarea faptului că scrierea dvs. este originală și citată în mod corespunzător – astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la consecințele plagiatului accidental.

Astfel, datorită faptului că există foarte multe programe diferite de verificare plagiat online și că nu toate sunt create la fel, în acest articol, am întocmit o listă cu cele mai bune programe de detectare plagiat online disponibile la ora actuală. De asemenea, am inclus o scurtă descriere a fiecărui program, astfel încât să puteți decide care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Turnitin

Turnitin este un standard în integritatea academică
Turnitin permite persoanelor să verifice dacă există plagiat și să asigure originalitatea

În calitate de cercetător academic, știți cât de important este să vă asigurați că lucrările dumneavoastră sunt originale și fără plagiat. Nu numai că plagiatul vă afectează reputația, dar poate duce și la măsuri disciplinare din partea instituției dumneavoastră. Din fericire, există un instrument care vă poate ajuta să vă verificați lucrările pentru plagiat și să vă asigurați că acestea sunt originale: Turnitin. Turnitin este disponibil online și poate fi utilizat de pe orice calculator. Pur și simplu încărcați lucrarea dvs. și Turnitin o va verifica în raport cu o bază de date. Turnitin vă va oferi apoi un feedback cu privire la cât de mult din lucrare este plagiat. Aceste informații pot fi foarte utile pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți scrisul.

Programul are o interfață prietenoasă care îl face ușor de utilizat și este accesibil. Prețul de utilizare a acestuia este mai mic decât prețul majorității instrumentelor de detectare a plagiatului. Turnitin oferă rezultate precise și este posibil să alegeți când scanați ca acesta fie să salveze în baza de date lucrarea dvs., fie să renunțați la această opțiune. Turnitin este, de altfel, un instrument esențial pentru prevenirea plagiatului și este ușor de înțeles de ce serviciul este atât de popular în rândul cadrelor didactice.

Unicheck

Unicheck este un verificator de plagiat
Unicheck verifică originalitatea textelor sau a documentelor trimise și oferă rapoarte detaliate

Unicheck este un instrument de detectare a plagiatului care combină tehnologia high-end cu un design inteligent. Peste 1.000 de instituții academice din întreaga lume folosesc această aplicație pentru a verifica gradul de plagiat. Unicheck are acces la peste 91 de miliarde de pagini și fișiere, ceea ce îl face unul dintre cele mai complete verificatoare de plagiat disponibile. Rezultatele apar într-o interfață simplă, care afișează sursele și codifică prin culori textul copiat. Scorul de plagiat este ajustat pe măsură ce editați articolul, astfel încât puteți vedea ce modificări îmbunătățesc scorul și care îl înrăutățesc. Astfel, cu baza sa de date extinsă și interfața simplă, Unicheck este un instrument esențial pentru oricine dorește să verifice plagiatul.

Pachetul de tip „Personal” începe de la doar 5 dolari, însă acest preț poate crește în funcție de numărul de pagini pe care trebuie să le verificați. De altfel, Unicheck se integrează cu Office 365, Google Docs și Chrome, astfel încât vă puteți verifica cu ușurință lucrarea pentru plagiat fără a fi nevoie să descărcați sau să convertiți fișierul în alte formate precum PDF. Iar cu un timp de funcționare a sistemului de 99,9%, puteți fi sigur că veți putea verifica de plagiat oricând când aveți nevoie. Conturile autorizate și criptate ale Unicheck oferă, de asemenea, un nivel ridicat de securitate pentru utilizatori. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei soluții rentabile de verificare a plagiatului, Unicheck este o opțiune excelentă de luat în considerare.

Scribbr

Scribbr este unul dintre cele mai precise programe de verificare plagiat
Baza de cunoștințe Scribbr este o colecție de resurse gratuite pentru a vă ajuta să reușiți în cercetarea academică, scriere și citare

Scribbr este un serviciu online de scriere academică și de corectare a textelor. Pe lângă faptul că oferă un program de verificare plagiat online, Scribbr oferă, de asemenea, un modul de corectare academică și un generator de referințe APA. Aceste instrumente sunt concepute pentru a ajuta studenții cu disertațiile, eseurile și tezele lor. În ceea ce privește plagiatul, Scribbr are un parteneriat cu Turnitin, care este un instrument puternic de detectare a plagiatului. Turnitin poate detecta totul, de la potriviri precise de cuvinte și fraze până la limbajul în care au fost folosite sinonime. Acest lucru asigură faptul că studenții își pot trimite lucrările cu încredere, știind că acestea vor fi verificate pentru plagiat. În plus, baza de date a Scribbr acoperă 91 de miliarde de pagini web și 69 de milioane de publicații, ceea ce îl face unul dintre cele mai cuprinzătoare programe pentru detectare plagiat disponibile la ora actuală.

Fie că ești student, scriitor profesionist sau doar cineva care vrea să se asigure că munca sa nu conține urme de plagiat, Scribbr este serviciul perfect pentru tine. Nu numai că Scribbr oferă un serviciu complet de verificare a plagiatului, dar are și o echipă de editori experți care vă pot revizui lucrarea gramatical, ortografic și din multe alte puncte de vedere. Ir, cel mai bun lucru, serviciile lor sunt foarte accesibile; funcția de verificare plagiat standard are un preț cuprins între 20 și 40 de dolari, în funcție de lungimea documentului. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide și simple de a vă îmbunătăți lucrarea, verificați Scribbr.

Quetext

Quetext este extrem de eficient pentru scriitorii care trebuie să verifice originalitatea conținutului lor
Quetext folosește DeepSearch pentru a scana lucrări, documente și alte scrieri de cele mai mici urme posibile de plagiat accidental

Quetext este un instrument puternic de detectare a plagiatului care poate verifica dacă există conținut copiat într-o varietate de tipuri diferite de documente. Algoritmul său DeepSearch este conceput pentru a fi mai sensibil și mai precis decât alte sisteme similare și poate verifica plagiatul în lucrări academice, știri, articole de blog și pagini web. Acest lucru face ca Quetext să fie o alegere excelentă pentru oricine are nevoie să verifice dacă există plagiat într-o varietate de tipuri diferite de documente. În plus, algoritmul DeepSearch al Quetext este actualizat și îmbunătățit în mod constant, astfel încât puteți fi sigur că obțineți cele mai precise și actualizate rezultate posibile.

Conform site-ului, „Quetext facilitează verificarea plagiatului în textele dumneavoastră. Software-ul scanează miliarde de documente și pagini web pentru a găsi conținut duplicat”. Ca urmare, este capabil să evidențieze cuvintele sau frazele plagiate folosind un sistem de coduri de culori cu nuanțe mai puternice. În plus, puteți vedea exact de unde provine textul plagiat. În cele din urmă, Quetext oferă un punctaj la sfârșitul procesului, astfel încât puteți vedea cum a performat. Costul pachetului de bază este de 10 dolari pe lună și permite verificarea a 100.000 de cuvinte. Pachetul Plus dublează costul și numărul de cuvinte permis este până la 250.000.

PlagScan

PlagScan accesează miliarde de documente pentru a detecta cu exactitate plagiatul
PlagScan este o aplicație web, care ajută instituțiile academice, studenții și redactorii de conținut să verifice dacă există plagiat în documentele digitale

PlagScan este un program eficient de scanare a plagiatului care ajută la combaterea acestei probleme. Astfel, axat pe cercul academic, PlagScan oferă o varietate de caracteristici care ajută la prevenirea și detectarea plagiatului. Prețurile pot varia în funcție de nivelul de servicii de care aveți nevoie, dar, în medie, planurile încep de la 6-50 de dolari pe lună. Pentru utilizatorii mai avansați, sunt disponibile funcții suplimentare, cum ar fi suport API, rapoarte detaliate și integrare cu alte instrumente pe care le folosiți.

În comparație cu alte instrumente similare, PlagScan face o treabă destul de bună în ceea ce privește detectarea potențialelor cazuri de plagiat. Acest lucru vă poate economisi mult timp și efort atunci când analizați un document pentru plagiat. În plus, evidențierea prin culori din PlagScan poate fi utilă pentru a identifica tipul de plagiat. Și, fiți siguri că documentele încărcate nu vor fi niciodată partajate cu terțe părți neautorizate. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui instrument cuprinzător de detectare a plagiatului, încercați PlagScan, este o variantă foarte bună.

Întrebări frecvente

Este un program de verificare plagiat online absolut necesar?

Când vine vorba de redactarea de lucrări academice, plagiatul este o problemă serioasă. Nu numai că poate duce la scăderea notelor și la măsuri disciplinare din partea școlii, dar vă poate afecta și reputația. Cu toate acestea, odată cu proliferarea verificatoarelor de plagiat online, unele persoane susțin că aceste instrumente sunt acum esențiale pentru orice student sau cercetător care dorește să evite plagiatul. Deși programele de verificat plagiat online nu pot garanta că lucrarea dvs. nu va conține plagiat, ele pot fi un instrument valoros pentru identificarea potențialelor probleme. În plus, multe programe oferă, de asemenea, sugestii privind modul în care să citați corect sursele, ceea ce face mai ușor de evitat plagiatul accidental. În cele din urmă, utilizarea sau nu a unui verificator de plagiat online este o decizie personală. Cu toate acestea, pentru cei care sunt îngrijorați de comiterea accidentală a plagiatului, aceste instrumente pot fi foarte necesare.

Poate un program pentru verificare plagiat să detecteze textul tradus?

Nu există un răspuns simplu la această întrebare. Depinde de verificatorul de plagiat specific utilizat și dacă acesta are sau nu o funcție de potrivire a textului în mai multe limbi (CLTM). CLTM este o tehnologie relativ nouă care este concepută pentru a identifica conținutul corespunzător care a fost tradus dintr-o limbă în alta. Așadar, dacă un verificator de plagiat are această funcție, este posibil să fie capabil să detecteze textul tradus. Cu toate acestea, nu toate verificatoarele de plagiat au CLTM, așa că va trebui să verificați cu programul specific care utilizează această funcție pentru a fi sigur.

Un program de verificare a gradului de plagiat stochează o lucrarea scanată?

Unele verificatoare de plagiat stochează lucrările pe care le scanează în baza lor de date, în timp ce altele nu o fac. Dacă confidențialitatea este o preocupare pentru dvs., asigurați-vă că verificați dacă lucrarea dvs. va fi stocată înainte de începerea scanării. Rețineți că, chiar dacă un verificator de plagiat nu vă stochează lucrarea, acesta poate păstra alte informații despre lucrarea dvs., cum ar fi un hash al conținutului sau adresa dvs. de IP. În cele din urmă, dacă un verificator de plagiat vă stochează sau nu lucrarea depinde de dumneavoastră și de serviciul specific pe care îl utilizați.

Poate un program de verificare plagiat să dea greș?

Deși programele de verificare a plagiatului sunt concepute pentru a fi precise, uneori pot da greș. Acest lucru se datorează, de obicei, din două motive. În primul rând, este posibil ca programul să nu fie capabil să interpreteze cu acuratețe textul. Acest lucru poate duce la rezultate fals pozitive, în cazul în care programul semnalează o secțiune de text ca fiind plagiată, deși este de fapt originală. În al doilea rând, este posibil ca programul să nu fie capabil să identifice toate cazurile de plagiat. Acest lucru poate duce la falsuri negative, în cazul în care programul nu semnalează o secțiune de text ca fiind plagiată, deși aceasta este copiată dintr-o altă sursă. Prin urmare, este important să folosiți programele de verificare a plagiatului cu prudență și să consultați întotdeauna un expert în cazul în care aveți îndoieli cu privire la rezultate.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.