Free cookie consent management tool by TermsFeed

New Delhi: Idila de dragoste a utilizatorilor cu Google a devenit destul de puternica iar Microsoft a incercat din rasputeri sa reduca aceasta stransa legatura. De Valentine’s Day, Microsoft doreste sa se distanteze de Google si sa isi ruleze propriul motor de cautare Bing cu fortele proprii.

Microsoft a citat un studiu care arata ca una din 10 persoane si-a incheiat relatia pe 14 februarie si acelasi raport arata ca 85% din persoanele cu rank mare de incredere ne spun ca cele mai importante trasaturi intr-o pereche sunt simtul umorului, bogatia.

Microsoft spune ca Google nu este prea cinstit cu utilizatorii sai in ceea ce priveste relatia acestora cu el.

„Google Shopping afiseaza reclame doar de la companiile ce platesc pentru pozitii bune. Bing ofera rezultate oneste si puteti avea cele mai bune oferte de pe web.”

In Noiembrie 2012 Microsoft a initiat o campanie ce a avut intentia de a spune despre Google ca ofera un ghid de vacante slab. Campania de marketing a Microsoft s-a axat pe schimbarea felului in care Google opereaza acea aprte a motorului de cautare devotat pe rezultatele de produse. Reviziile necesitau ca vanzatorii sa plateasca Google pentru a avea produsele listate ca rezultate in sectiunea de cumparaturi a Google.

Motorul de cautare Google este dominant pe internet iar Bing fiind pe locul doi la ceva distanta. Suita Office de la Microsoft si aplicatiile oferite de Microsoft raman inca o parte integrala si importanta a caomputerelor personale dar Google a inceput sa reduca importanta acestor programe si Pc-uri cu succesul serviciilor bazate pe web si a sistemului de operare Android pentru smartphone si tablete inteligente.

Potrivit datelor oferite de StatCounter, Google conduce piata motoarelor de cautare cu un procent de 90.47% in ianuarie 2013 in timp ce Bing de abia a reusit sa obtina 3.33%.

Google nu cere obligatoriu sa fie platit pentru a include site-uri in baza sa de date, baza de date ce ofera rezultate generale folosind casuta de cautare. O cautare particulara facuta acolo, pentru un anumit produs, ca un PC, va afisa rezultate de la vanzatori ce nu au platit pentru a avea privilegiul de a fi afisati.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.