Free cookie consent management tool by TermsFeed

În noiembrie 2023, Apple anunța pentru prima dată faptul că urmează să adauge suport pentru RCS pe iPhone în anul 2024. În acest fel, imaginile sau videoclipurile trimise de către utilizatorii android vor putea fi vizualizate pe iPhone la aceeași calitate. De asemenea, odată implementat acest suport, utilizatorii iOS vor putea vedea atunci când mesajele trimise pe android sunt citite, precum și indicii de tastare.

Conform TechCrunch, Google a dezvăluit când va adăuga Apple suport RCS pe iPhone. Din informațiile apărute, se presupune că serviciul va fi implementat în această toamnă. Astfel, se pare că producătorii de iPhone vor să aducă suportul RCS odată cu actualizarea iOS 18, despre care se spune că va fi cel mai mare update.

Google a anunțat când va adăuga Apple suport RCS pe iPhone
Sursa fotografiei: Google

Imaginea arătată de Google prezintă doar aspecte pozitive legate de suportul RCS, precum „O mesagerie mai bună pentru toți.” De-a lungul timpului, Google a făcut apel către Apple pentru a adăuga suportul RCS, pentru a reduce în primul rând diferențele de calitate ale fișierelor media.

De asemenea, pe lângă posibilitatea de a primi fotografiile și videoclipurile la aceeași calitate, Google a anunțat și noi funcții pentru RCS în 2023. Printre acestea se numără un profil, Photomoji și calitate audio îmbunătățită pentru mesajele vocale.

Prin urmare, utilizatorii iOS au o mulțime de motive să fie nerăbdători pentru lansările care vor urma în această toamnă. Pe lângă faptul că Apple va adăuga suport RCS, luna septembrie este în același timp cunoscută și pentru lansarea noii linii de iPhone. Așadar, există o posibilitate foarte mare ca suportul RCS să debuteze odată cu lansarea iPhone 16 și cu actualizarea iOS 18. Rămâne de văzut dacă Apple va alege să introducă suportul și în versiunea beta a iOS 18 sau dacă va aștepta pentru versiunea finală.

Odată ce Apple va adăuga suport RCS pe iPhone, utilizatorii ar trebui să observe înainte de a trimite un mesaj o indicație care să specifice dacă există o conexiune RCS sau nu. Spre exemplu, înainte de a scrie un mesaj către un utilizator Android și apare „RCS” acolo unde vei scrie textul, înseamnă că veți conversa folosind acest serviciu. Pe de altă parte, dacă în câmpul pentru text o să apară „Mesaj text”, așa cum apare în prezent, acest lucru înseamnă că destinatarul nu folosește serviciul RCS sau nu există semnal pentru conexiune.

În concluzie, acest anunț reprezintă o veste foarte importantă pentru utilizatorii de iPhone și Android deopotrivă, deoarece această schimbare ar putea îmbunătăți semnificativ experiența de mesagerie Deși data exactă a lansării suportului RCS pe iPhone rămâne să fie confirmată, acest pas ar putea fi unul important în direcția eliminării diferențelor dintre utilizatorii de iPhone și Android în ceea ce privește funcționalitățile de mesagerie.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.