Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple a lansat în toamnă ultimul său model de smartphone (iPhone 15), însă cu toate acestea, zvonurile despre când apare iPhone 16 au început să apară la scurt timp.

Compania a promis schimbări majore pentru seria 16, iar utilizatorii sunt nerăbdători să vadă ce caracteristici va avea noul model. iPhone 15 a surprins cu performanța sa în anul 2023, însă Apple se pregătește să-și mențină succesul, la fel ca de fiecare dată.

Când apare iPhone 16?

Având în vedere lansările anterioare iPhone, nu mai este o surpriză când apare iPhone 16. Cu excepția unor posibile întârzieri, așa cum s-a întâmplat în 2020 când iPhone 12 a fost lansat în octombrie, ne așteptăm să vedem seria iPhone 16 în jurul datei de 13 septembrie 2024.

Când apare iPhone 16 ce preț va avea iPhone 16

Ce preț va avea iPhone 16?

iPhone 15 nu a apărut la un preț mai mare față de seria anterioară, cu excepția modelului iPhone 15 Pro Max la care s-a observat o schimbare. Acest lucru s-a întâmplat datorită noilor materiale utilizate, care conform Apple, au implicat niște costuri mai mari de producție. Același lucru s-ar putea întâmpla și în 2024, dar cu toate acestea suntem de părere că prețul nu va crește cu mult față de modelele anterioare.

Ce design va avea iPhone 16?

Este posibil ca Apple să schimbe design-ul pentru iPhone 16. Un element care ar putea să se modifice se raportează la camerele telefonului, deoarece există surse care afirmă că acestea vor fi predispuse pe verticală. De asemenea, tot pentru camere s-ar putea crea un design mai subțire, asemănător cu cel al modelelor iPhone X și iPhone XS.

iPhone 16 și iPhone 16 Plus vor avea aceeași dimensiune ca iPhone 15 și iPhone 15 Plus și vor fi disponibile într-o gamă variată de culori, la fel ca modelele de anul trecut. În schimb, iPhone 16 Pro va fi puțin mai mare, de la 6,1 inch la 6,3 inch. Același lucru este valabil și pentru iPhone Pro Max, care va trece de la 6,7 inch la 6,9 inch. Acest lucru va duce implicit și la o greutate mai mare a modelelor Pro și Pro Max.

Cameră iPhone 16

Așa cum am menționat anterior, modelele de bază vor putea include o configurație verticală a camerei, în timp ce iPhone 16 Pro și Pro Max vor continua să aibă un sistem de camere triple. Noua lentilă ultra-largă ar putea ajunge la 48 MP, o diferență majoră față de 12 MP ai iPhone 15 Pro. În acest fel, fotografiile vor cuprinde detalii minuțioase chiar și în mediile mai puțin luminoase.

Alte caracteristici iPhone 16

Seria iPhone 16 va avea microfoane îmbunătățite cu un raport semnal-zgomot mai mare decât înainte și va introduce mai multe funcții AI. Un alt zvon sugerează faptul că modelele de bază iPhone 16 vor folosi același display de 60Hz prezente pe iPhone 15 și iPhone 15 Plus și un cip A17 cu mici modificări față de cel al seriei antecedente.

Se spune și că Apple a lucrat la un nou design termic, pentru a evita problemele de supraîncălzire ale iPhone 15, iar în plus, iPhone 16 ar putea beneficia de tehnologie Wi-Fi 7, îmbunătățind astfel viteza de transfer și eficiența.

iPhone 16 Pro se va distinge de modelele standard printr-o durată de viață mai mare a bateriei prin intermediul tehnologiei de baterii suprapuse. Acest lucru va putea duce la viteze de încărcare cu fir de până la 40W și de încărcare MagSafe de 20W mai rapide.

Deoarece mai este destul de mult timp până la lansarea din toamnă, ne putem aștepta ca atunci când apare iPhone 16 să apară și iOS 18. Din acest punct de vedere, se zvonește că Siri ar putea gestiona mai bine anumite servicii și dispozitive Apple, după introducerea noilor funcții AI.

Așadar, iPhone 16 promite să surprindă mult mai mult ca modelele lansate în 2023, reprezentând o actualizare importantă a smartphone-urilor Apple. Având parte de o nouă configurație a camerelor, un design diferit și o performanță îmbunătățită, iPhone 16 va reprezenta dispozitivul perfect pentru utilizatorii care au nevoie sau își doresc un upgrade al telefonului mobil.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.