Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ne așteptăm ca în câteva luni să se lanseze actualizarea iOS 18, care se zvonește a fi cea mai mare actualizare pentru iPhone de până acum. Acest lucru se datorează faptului că o mulțime de îmbunătățiri majore se anunță a fi incluse, odată cu caracteristicile bazate pe AI (Inteligența Artificială).

Actualizarea iOS 18 în varianta beta se va lansa oficial în luna iunie, la Conferința Dezvoltatorilor Worldwide și promite să aducă cele mai interesante funcții de până acum.

Ce caracteristici vor fi introduse odată cu actualizarea iOS 18?

Cele mai așteptate funcții pentru actualizarea iOS 18 sunt cele bazate pe Inteligența Artificială. Așa cum tehnologia se dezvoltă într-un ritm foarte rapid și AI-ul este din ce în ce mai răspândit în acest domeniu, nu se putea să lipsească din funcțiile pentru smartphone.

Mai multe companii au introdus funcții bazate pe Inteligența Artificială pe telefoane în 2024, printre care se află Samsung și Google, urmând ca Apple să li se alăture în vara acestui an.

Accentul pe AI a fost evidențiat de directorul companiei, Tim Cook, astfel că utilizatorii se pot aștepta la multe feluri în care se inteligența Artificială îi va ajuta pe viitor. Aceasta poate folosi la playlist-urile Apple Music, la editarea fotografiilor, dar mai ales în funcțiile de auto-completare din aplicațiile Apple.

Oricum, se specifică faptul că aceste funcții care au la bază AI nu vor fi lansate toate în același timp, multe dintre ele fiind planificate pentru anul 2025.

O altă caracteristică probabilă pentru iOS 18 este introducerea suportului RCS, confirmată deja de Apple că va sosi pe iPhone la un moment dat în acest an. RCS este abrevierea pentru Rich Communication Service și reprezintă un protocol de mesagerie text utilizat în mod normal de aplicațiile Android de mesagerie. Prin urmare, introducerea acestei funcții are ca scop o experiență de comunicare mai bună.

Ne așteptăm ca Apple să lanseze în vară varianta beta pentru iOS 18, urmând ca data finală de lansare să fie în toamnă, odată cu apariția următorului iPhone (iPhone 16).

Așa cum Apple ne-a obișnuit, nu există foarte multe informații în acest moment pentru actualizarea iOS 18, dar ca de fiecare dată, cu toții așteptăm să aflăm cât mai repede tot ce este nou.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.