Free cookie consent management tool by TermsFeed

Harmony OS este noul sistem de operare Huawei. Este destinat produselor sale, desigur, dar și terminalelor producătorilor terți care îl doresc. Astăzi, pe piața chineză apare primul smartphone Harmony OS nesemnat de Huawei: Gionee G13 Pro.

Odată cu embargoul impus de Donald Trump în 2019, Huawei nu mai poate folosi suita de software Google în smartphone-urile sale. Brandul a decis apoi să-și dezvolte propriul sistem de operare: Harmony OS. Își va echipa produsele, desigur, dar și pe cele ale mărcilor terțe dacă vor. Astăzi, un prim smartphone non-Huawei a aparut in China. Acesta este Gionee G13 Pro.

Gionee este un producător chinez care nu a depășit niciodată granițele Regatului de Mijloc. Terminalul a fost depistat de site-ul GizChina, care rămâne precaut cu privire la cazul său. Ar putea fi într-adevăr o eroare, dar fișa oficială a produsului nu lasă loc de îndoială cu privire la sistemul său de operare.

Primul smartphone non-Huawei cu Harmony OS a fost dezvăluit

Gionee G13 Pro este un smartphone ultra entry-level destinat în primul rând persoanelor în vârstă. Pe partea de design, adoptă aere false de iPhone, dar caracteristicile sale tehnice sunt mult mai puțin atractive decât vedeta de la Apple.

Are un ecran LCD de 6,26 inchi, un procesor Unisoc Tiger T310 foarte modest, o baterie de 3500 mAh și o cameră de 13 megapixeli. O configurație modestă la un preț mic, întrucât smartphone-ul se vinde la aproximativ 70 de euro.

Faptul că include Harmony OS este interesant și arată dorința Huawei de a deveni o alternativă serioasă la Android, cel puțin în China. Ca o reamintire, acest sistem de operare ia liniile principale ale concurentului său american, dar vrea să se concentreze pe standardizare. Aceasta înseamnă că poate echipa smartphone-uri precum și televizoare sau difuzoare conectate.

Lansat în 2021, Harmony OS echipează gama P50 în China (Android în Europa). Pe bătrânul continent, doar tabletele MatePad au HarmonyOS. Rămâne de văzut dacă Harmony OS va putea să se impună printre producătorii terți din țara sa, pentru că aceasta este într-adevăr provocarea pentru viitorul său.

[SURSA]

Share.

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.