Cea de-a treia versiune majoră de firmware pentru Wear OS de la Google este cea mai importantă actualizare de până acum. Aceasta a fost concepută în colaborare cu Samsung și include viteze mai mari de încărcare a aplicațiilor, monitorizarea fitness-ului pe baza Fitbit, o nouă interfață de utilizator și alte îmbunătățiri. Este o actualizare crucială care va putea da un suflu nou ceasurilor care utilizează sistemul de operare. Iată mai jos informații complete despre Wear OS 3, inclusiv despre ce are de oferit.
Noul Wear OS este o platformă unificată
Deși software-ul se numește oficial Wear OS 3, interfața de utilizator a fost redenumită One UI Watch 3 de către Samsung. Motivul este că UI-ul Samsung a fost adăugat peste sistemul de operare al Google, oferindu-le utilizatorilor ce e mai bun din ambele medii software. Cu colecția vastă de aplicații pentru smartwatch-uri de la Google și interfața mai prietenoasă a Samsung, utilizatorii vor fi cu siguranță mulțumiți de noua versiune.
Nu există încă prea multe detalii despre ce va include noua platformă unificată, dar Google a prezentat câteva detalii. Atât Wear OS, cât și One UI Watch au propriile puncte forte. Tocmai acest lucru este exact ceea ce Google și Samsung încearcă să ofere. Drept urmare, noua platformă unificată va include atât Google Assistant, cât și Bixby pentru capabilități de activare vocală și Google Maps, respectiv Google Pay pentru prima dată de la Samsung Gear Live.
Samsung și Fitbit sunt deocamdată singurii parteneri ai Google pentru noua platformă Wear OS
Este foarte posibil ca Google să aibă mai mulți parteneri pentru această nouă platformă în viitor. Cu toate acestea, momentan se află abia la început pe acest drum al cooperării cu alte companii. Acum că a reușit să se afle în strânsă legătură cu Fitbit (achiziționat în ianuarie 2021 de Google) și Samsung, ceea ce reprezintă un viitor cu potențial bun pentru Wear OS.
Samsung este primul care a implementat noul software. Pentru că a lucrat cu Google pentru a-l dezvolta. Deocamdată, Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic sunt singurele două ceasuri inteligente care rulează Wear OS 3. Deși unele ceasuri existente vor primi actualizarea la acesta cândva în 2022.
Performanță mai bună, autonomie mai mare a bateriei, timpi de încărcare mai rapizi pentru aplicații
Wear OS a avut mai multe probleme cu performanța și durata de viață a bateriei încă de la lansarea sa. Aceste două aspecte au rămas în mod constant la fel de problematice încă de la crearea sa și Google a fost conștient de situație.
Însă, noul Wear OS oferă performanțe îmbunătățite și o autonomie mai mare a bateriei. Aceasta a fost una dintre promisiunile Google la I/O de anul trecut și, în mare măsură, Google s-a ținut de cuvânt. Ca urmare, majoritatea utilizatorilor ar trebui să fie mai mulțumiți de experiența cu sistemul de operare în ansamblu.
Mai important, însă, este faptul că ceasurile cu acest sistem de operare vor ține mai mult de o zi înainte de a fi nevoit să fie încărcate. În timp ce cu Wear OS 2, ar fi fost un noroc dacă autonomia ținea până la sfârșitul zilei.
Noul Wear OS oferă funcții de sănătate și fitness de clasă mondială
Noul Wear OS a fost conceput cu gândul la sănătate și fitness, iar parteneriatul cu Fitbit îl va face cu siguranță să se concentreze și mai mult pe aceste obiective. Aplicația va veni cu funcții precum Active Zone Minutes, care vă va ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun în ceea ce privește obiectivele de fitness. În plus, se va putea vedea progresul pe parcursul zilei cu o simplă privire. Cu toate aceste caracteristici excelente, noul Wear OS va fi cu siguranță un succes pentru pasionații de fitness.
Dispozitivele eligibile pentru actualizare vor avea nevoie de o resetare din fabrică
Google a declarat că orice dispozitiv eligibil va trebui să fie resetat din fabrică. În postarea de pe forumul de asistență în care a confirmat numele Wear OS 3, aceasta notează că ceasurile eligibile vor trebui să revină la starea în care erau atunci când utilizatorii au primit dispozitivele. Ceea ce înseamnă că vor avea nevoie de setările din fabrică. Google citează modificările aduse software-ului ca motiv pentru cerința resetării din fabrică.