Free cookie consent management tool by TermsFeed

După 13 ani, Samsung a pierdut coroana de cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, în favoarea Apple. Schimbarea pe tronul tehnologic marchează o eră nouă în industria dispozitivelor mobile.

În 2023, Apple a expediat 234.6 milioane de iPhone-uri, câștigând 20.1% din piața globală de smartphone-uri, conform datelor preliminare ale IDC. Această cifră reprezintă o creștere față de cele 226.3 milioane de unități expediate în 2022 și un avans în cota de piață de la 18.8%. Este prima dată când Apple devine cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, în termeni de volum, pentru un întreg an calendaristic.

Samsung, care a fost detronat de Apple, ocupă locul al doilea, cu o cotă de piață de 19.4% și 226.6 milioane de expediții, marcând o scădere semnificativă față de cele 262.2 milioane din 2022. Declinul Samsung a fost atribuit parțial revenirii puternice a Huawei în China, precum și lansării de dispozitive „foarte competitive” de către Honor, OnePlus și Google în segmentul de prețuri mai scăzute ale gamei high-end.

Apple detroneaza Samsung cu numarul de telefoane vandute in 2023

Piața smartphone-urilor a înregistrat în 2023 o scădere de 3.2% a expedierilor. Aceaste statistici au fost înregistrate în ciuda unei creșteri impresionante de 11.6% în expedierile Apple în trimestrul al patrulea al anului, posibil datorită cererii puternice pentru seriile iPhone 14 și iPhone 15.

Apple, care nu vinde telefoane de buget la fel ca Samsung și alți producători Android, a reușit să obțină această performanță remarcabilă. Samsung, pregătindu-se să lanseze seria Galaxy S24, speră să câștige avans, datorită entuziasmului crescut pentru AI și pe îmbunătățirile macroeconomice pentru a reveni pe piață în 2024.

În acest peisaj dinamic, schimbarea liderului în industria smartphone-urilor semnalează o adaptare continuă a consumatorilor la inovațiile tehnologice și preferințele lor în evoluție. Cu Apple la conducere, rămâne de văzut cum se vor desfășura tendințele tehnologice și comerciale în următorii ani.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.