Free cookie consent management tool by TermsFeed

Vești bune pentru pasionații de activități în aer liber cărora le place să își planifice activitățile: Google Maps poate raporta acum calitatea aerului în versiunile iOS și Android ale aplicației. Aceasta oferă informații actualizate despre calitatea aerului din zona utilizatorului, astfel încât să puteți verifica acest aspect înainte de a pleca într-o drumeție sau o plimbare cu bicicleta. Pe lângă faptul că afișează date în timp real privind calitatea aerului, oferă și previziuni pentru următoarele trei zile. Iar în caz de poluare severă a aerului, cum ar fi atunci când în apropiere sunt incendii, funcția poate fi folosită pentru a planifica o rută de evacuare.

Noul indice de calitate a aerului (AQI) utilizează date guvernamentale de la agenții precum EPA din SUA pentru a arăta cât de sănătos este aerul în general. Cu toate acestea, prezintă, de asemenea, date colectate din rețeaua de senzori PurpleAir pentru a raporta condițiile hiperlocale la nivel de stradă. Acest lucru poate fi incredibil de util pentru persoanele cu probleme respiratorii sau alergii, deoarece vor putea evita zonele cu o calitate a aerului slabă. Dacă se apasă pe indicii AQI, se pot obține mai multe informații despre condițiile din zona respectivă. Culoarea verde înseamnă că aerul este de calitate bună, cea galbenă este satisfăcătoare, iar cea portocalie și nuanțele mai închise reprezintă diferite grade de calitate slabă.

Calitatea aerului în Google Maps
Calitatea aerului în Google Maps

Senzorii PurpleAir, relativ ieftini, măsoară particulele cu ajutorul unor contoare de particule cu laser. Prin numărarea numărului de reflexii, senzorii pot estima câte particule – care includ totul, de la praf la funingine și cenușă – sunt suspendate într-un volum de aer. Aceste date sunt apoi transmise wireless, permițând oamenilor să vadă hărți în timp real ale poluării din zona lor. Deși senzorii PurpleAir nu sunt la fel de preciși ca cei mai profesionali, sunt mult mai ieftini și mai ușor de implementat, ceea ce îi face un instrument valoros pentru a urmări rezultatele pe termen scurt, cât și tendințele pe termen lung ale poluării aerului.

Hărțile Breezometer privind calitatea aerului sunt generate cu ajutorul unor „modele complexe care utilizează date dintr-o gamă largă de surse guvernamentale, de cercetare și private”. Compania nu folosește senzori fizici pentru a colecta date; mai degrabă, se bazează pe „stații de monitorizare guvernamentale, sateliți de teledetecție și aplicații mobile” pentru a-și obține informațiile. Ca urmare, hărțile Breezometer au o rezoluție declarată de 5 metri. Utilizând hărțile Breezometer, oricine își poate planifica rutele în jurul zonelor cu grad ridicat de poluare, asigurându-se că respiră un aer mai curat în timp ce face mișcare.

Aceste date sunt acum disponibile și pe dispozitivele Nest și se presupune că vor fi disponibile și pe alte dispozitive în viitor. Aceasta este o noutate binevenită, deoarece calitatea aerului este o preocupare majoră pentru mulți oameni. Cu aceste noi date, oamenii vor putea lua decizii mai bine informate cu privire la sănătatea lor și la mediul înconjurător. Sperăm că Google va continua să extindă această acoperire, astfel încât oamenii din întreaga lume să poată beneficia de noile informații valoroase la un click distanță.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.