Free cookie consent management tool by TermsFeed

Oricine a folosit vreodată Google Maps este probabil familiarizat cu Street View, o funcție care permite utilizatorilor să vadă imagini la 360 de grade ale unor locații selectate. Deși acest lucru poate fi un instrument util pentru explorarea unor locuri noi, poate fi, de asemenea, un pic tulburător să știm că oricine are o conexiune la internet poate vedea imagini detaliate ale caselor și cartierelor noastre. Dacă țineți la intimitatea dumneavoastră, blurarea locuinței pe Street View este o modalitate simplă de a vă ascunde locuința de ochii curioșilor. În acest fel, puteți sta liniștiți știind că locuința dvs. nu este fotografiată și publicată online de Google fără acordul personal.

Așadar, dacă și dvs. ați căutat pe internet cum să-ți blurezi locuința pe Google Street View, acest articol are răspunsul de care aveți nevoie!

De ce unele locuințe apar „în ceață” pe Google Maps?

Apariția lui Google Maps Street View a schimbat modul în care vedem lumea. Nu mai suntem limitați la imagini bidimensionale sau la hărți statice. În schimb, acum putem explora cartiere și repere în detaliu, având o idee despre cum ar fi să mergem pe stradă sau să vizităm o anumită locație. Și, deși Street View poate fi un instrument excelent pentru planificarea vacanțelor sau pentru a verifica potențiale case noi, oferă, de asemenea, o privire unică asupra vieții oamenilor obișnuiți din întreaga lume. În orice zi, s-ar putea să vedeți oameni care își plimbă câinii, lucrează în curțile lor sau pur și simplu își văd de treburile zilnice. De asemenea, s-ar putea să observați ocazional o priveliște neobișnuită, cum ar fi un grup de oameni îmbrăcați în costume sau un animal care nu pare să aibă ce căuta în zonă. Indiferent ce vedeți, Street View este o fereastră online fascinantă care ilustrează viețile altora.

V-ați uitat vreodată pe Google Maps și ați observat că unele case sunt „în ceață”? Nu este o greșeală – acele case au fost blurate intenționat pentru a proteja intimitatea persoanelor care locuiesc acolo. La fel ca în cazul fețelor, Google folosește algoritmi speciali pentru a detecta casele și apoi le afișează în ceață. Acest lucru asigură faptul că oamenii nu pot fi identificați pe baza locației lor și, de asemenea, le oferă oamenilor un sentiment de siguranță știind că locuința lor nu este afișată online. Așadar, data viitoare când vedeți o casă în ceață / blurată pe Google Maps, nu uitați că este așa pentru un motiv întemeiat.

De ce ascunderea locuinței tale pe Google Maps poate contribui la confidențialitate

Unele persoane sunt îngrijorate de problemele de confidențialitate asociate cu Street View. Pentru a răspunde acestor preocupări, Google oferă opțiunea de a estompa imaginile anumitor proprietăți. Acest lucru înseamnă că străinii nu pot folosi Street View pentru a obține o imagine detaliată a proprietății dumneavoastră. Aceasta este o opțiune destul de utilă, deoarece limitează ceea ce pot afla despre dvs. potențialii intruși, hoți sau escroci. Street View le oferă deja străinilor posibilități nelimitate. Blurând imaginea proprietății dumneavoastră, puteți contribui la protejarea intimității și securității dumneavoastră.

La urma urmei, Street View captează imagini de înaltă rezoluție a tot ceea ce se află pe străzile publice, de la modificările aduse proprietății dvs. până la tipul de mașină pe care o conduceți. În plus, șoferii care fac livrări sunt deseori surprinși de Street View în timp ce plasează colete în fața ușilor. Prin urmare, există posibilitatea ca o cantitate considerabilă de informații să fie divulgată de Street View. Deși Google estompează fețele și plăcuțele de înmatriculare, este posibil ca acest lucru să nu fie suficient pentru a vă proteja confidențialitatea. Așadar, dacă vă faceți griji, cel mai bine este să vă blurați proprietatea.

Hărțuitorii online pot folosi Google Maps pentru a afla mai multe despre țintele lor. Iar oamenii de pe Google Maps au fost văzuți chiar având o relație ilicită. Dacă vi s-a întâmplat acest lucru, ați putea fi identificat și jenat public – sau chiar obligat să plătiți bani.

Din nefericire, acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care tehnologia poate fi folosită în mod abuziv de către cei cu intenții sinistre. Dar ce putem face pentru a ne proteja pentru a nu deveni victimele unor astfel de încălcări ale vieții private? O soluție este pur și simplu să evităm să împărtășim informații personale online. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil sau practic. O altă opțiune este să folosim setările de confidențialitate și alte instrumente pentru a controla cine are acces la datele noastre. Dar chiar și aceste măsuri nu sunt infailibile. În cele din urmă, trebuie să fim conștienți de faptul că activitățile noastre online pot fi monitorizate – și să luăm măsuri pentru a ne proteja în consecință precum ascunderea locuinței noastre din a fi afișată pe Google Street View.

Cum să-ți blurezi locuința pe Google

Acum că știți de ce unele case sunt blurate pe Google Maps, poate vă gândiți că este ceva ce doriți să puneți și dvs. în aplicare.

Cu toate acestea, înainte de a continua, este important să înțelegeți că o locuință nu se estompează pur și simplu când vrem pe Google Maps. Aceasta este o modificare permanentă care nu poate fi anulată.

Iată ce trebuie să faceți:

 • Deschideți maps.google.com
 • Navigați către casa dvs.
 • Trageți pictograma Street View pe drumul de lângă casa dvs.
 • Focalizați vizualizarea pe proprietatea dvs.
 • În colțul din dreapta jos, faceți click pe „Raportează o problemă”
 • Aici, verificați dacă adresa este corectă (dacă nu, reveniți și încercați din nou)
 • În continuare, ajustați previzualizarea imaginii pentru a vă concentra pe casa dvs.
 • În secțiunea „De ce raportați această imagine”, utilizați instrumentul „Solicită estompare” (Request blurring tool)
 • Pentru a estompa casa, selectați My home (Casa mea)
 • Vi se cere să furnizați informații suplimentare pentru a realiza estomparea, până la 1500 de caractere, așa că menționați aici motive de confidențialitate
 • Cu motivul furnizat, introduceți adresa dvs. de e-mail în câmpul obligatoriu
 • Completați validarea captcha, apoi trimiteți cererea

La scurt timp după aceea, veți primi un mesaj ca acesta:

Hi,

Thank you for reporting quality issues with a Street View image. We’re constantly working on improving our imagery, and we’re excited to share that every day we are driving (and re-driving!) in more locations all over the world.

Because of the volume of these requests we may not follow up with you directly, but we appreciate your help in identifying this problem.

Sincerely,

The Google Maps Team

Dacă cererea noastră este aprobată, blurarea proprietății ar trebui să fie finalizată în câteva zile.

De ce s-ar putea să nu doriți să vă ascundeți locuința pe Google Maps

Oricât de utilă ar fi, blurarea locuinței dvs. pe Google Maps ar putea să nu fie cea mai bună idee.
Pentru început, dacă intenționați să vă vindeți proprietatea, faptul că aceasta este blurată pe Street View vă dezavantajează în găsirea unui cumpărător.

În plus, noul proprietar ar putea dori să își vadă casa pe Google Maps, dar nu există nicio facilitate care să permită acest lucru. De asemenea, nu există nicio garanție că viitoarele tururi efectuate de mașinile Google Maps vor respecta dorința dvs. și nu vă vor ascunde casa. De fapt, de îndată ce vindeți proprietatea, este posibil ca noii proprietari să fie surprinși de ceea ce se află pe Street View fără știrea sau consimțământul lor.

Un alt dezavantaj potențial al ascunderii casei dvs. pe Google Maps este că ar putea face mai dificilă găsirea dvs. de către prieteni sau familie. Dacă aceștia nu vă cunosc adresa exactă, ar putea avea dificultăți în a vă localiza.

Așadar, în timp ce blurarea locuinței dvs. pe Google Maps poate oferi unele beneficii în materie de confidențialitate, este important să le puneți în balanță cu potențialele dezavantaje înainte de a lua o decizie.

De ce este casa mea „în ceață” pe Google Maps?

V-ați verificat propria casă pe Google Maps, ați trecut la Street View și ați observat că este „în ceață”?

Dacă s-a întâmplat acest lucru, ar putea fi din mai multe motive:

 • Fostul proprietar a solicitat blurarea
 • Proprietarul dvs. a decis să ascundă casa
 • Un vecin și-a ascuns proprietatea, iar acest lucru a fost făcut în mod inexact (fie de către vecin, fie de către Google)
 • Cineva a făcut o farsă necugetată

Oricare ar fi motivul, nu uitați: blurarea pe Google Street View este în prezent ireversibilă.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.