Free cookie consent management tool by TermsFeed

Având în vedere numeroasele opțiuni disponibile pe piață, alegerea celui mai bun televizor curbat perfect pentru nevoile dvs. poate părea o sarcină descurajantă. Dar nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta! În acest articol, vom trece în revistă toate aspectele de care trebuie să țineți cont atunci când faceți o astfel de achiziție, precum și vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări. De asemenea, vă vom recomanda unele dintre cele mai bune modele de pe piață, pe baza propriilor noastre criterii. Așa că, fără alte formalități, să începem!

Samsung UN65RU7300FXZA

cel mai bun televizor curbat - Samsung UN65RU7300FXZA
UN65RU7300FXZA are un design ultra-subțire care îl face o alegere excelentă pentru orice configurație home theater

Când vine vorba de cel mai bun televizor curbat, Samsung UN65RU7300FXZA este unul dintre cele mai bune de pe piață. Tehnologia sa Purcolor îmbunătățește reținerea nuanțelor prin concentrarea și ajustarea culorilor primare și secundare (magenta, verde și galben, spre deosebire de doar roșu, verde și albastru). Acest lucru ajută la producerea unei palete de culori mai bogate, în special în scenele din natură cu zone împădurite și rezervații naturale. În plus, UN65RU7300FXZA are un design ultra-subțire care îl face o alegere excelentă pentru orice configurație home theater. Iar cu conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth încorporată, este ușor să vă conectați la serviciile de streaming preferate.

La acest model, am fost impresionați în special de funcția Auto Depth Enhancer, care ajustează contrastele din diferite părți ale imaginii pentru o mai bună percepție a adâncimii. Acesta produce un efect mai tridimensional, astfel încât telespectatorii nu mai trebuie să stea în centru. Per total, am fost foarte impresionați de calitatea generală a imaginii și de profunzimea contrastului acestui televizor. Este o opțiune excelentă pentru oricine își dorește cel mai bun televizor curbat de înaltă calitate.

Samsung UN55RU7300FXZA

Ce este Samsung UN55RU7300FXZA
Samsung UN55RU7300FXZA este o alegere excelentă pentru vizionarea sporturilor sau a altor conținuturi cu ritm rapid

Samsung UN55RU7300FXZA este o opțiune excelentă. Acest televizor oferă o combinație excelentă de caracteristici și capacități, inclusiv o rezoluție 4K și o paletă bogată de culori. Array-ul Ultra Slim ajută, de asemenea, la îmbunătățirea luminozității și a contrastului, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru vizionarea sporturilor sau a altor conținuturi cu ritm rapid. Iar pentru că este un televizor smart, vei putea accesa toate aplicațiile tale preferate de streaming fără dispozitive suplimentare.

Samsung RU7300 dispune de compatibilitate cu Alexa și Google Assistant pentru a fi controlat ușor prin comandă vocală. În plus, calitatea imaginii este uimitoare. Singura noastră neplăcere este că are o rată de reîmprospătare de 60 Hz, care produce o neclaritate vizibilă la scene în mișcare mare, cum ar fi scenele de luptă din Games of Thrones. Dar, în general, acesta este un televizor grozav și arată minunat în orice casă.

Samsung UN65TU8300

Ce este Samsung UN65TU8300
Samsung UN65TU8300 oferă o combinație excelentă de caracteristici și performanță

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun televizor curbat de pe piață, Samsung UN65TU8300 este o opțiune excelentă. Acesta este echipat cu un procesor Crystal 4K pentru upscalarea conținutului non-HD la 4K, precum și cu un Ambient Mode. Dolby Atmos oferă, de asemenea, un sunet surround incredibil pentru o experiență mai captivantă. În plus, designul elegant va completa cu siguranță orice configurație home theater. În cele din urmă, Samsung UN65TU8300 este cel mai bun televizor curbat de top, care oferă o combinație excelentă de caracteristici și performanță.

Samsung NU6900 este cu siguranță unul dintre preferatele noastre. Una dintre cele mai bune caracteristici este telecomanda universală, OneRemote, care poate detecta și se poate conecta cu dispozitivele compatibile, reducând la minimum dezordinea deținerii mai multor telecomenzi în casă. Combinat cu Alexa și Google Assistant încorporate pentru controlul vocal al funcțiilor de redare, este un performer impresionant din punct de vedere al calității imaginii și al interfeței de utilizare. Ne place, de asemenea, designul elegant și marginile subțiri, care ajută cu adevărat la maximizarea experienței de vizionare. Per total, este o opțiune excelentă pentru oricine dorește să se bucure de o experiență de top în materie de televizoare curbate.

Samsung UN65MU7500

Cât de bun este Samsung UN65MU7500
Samsung UN65MU7500 oferă o imagine bine conturată și produce o paletă de culori profundă

UN65MU7500 este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutare de un model de televizor curbat 4K. Oferă o imagine bine conturată și produce o paletă de culori profundă. De asemenea, ne place funcția sa Auto Depth Enhancer, care creează efectul unei imagini mai tridimensionale prin ajustarea rapoartelor de contrast. Un singur impediment, totuși, este că are o rată de reîmprospătare nativă de 60 Hz, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru gameri sau pentru fanii filmelor de acțiune. Dar, în general, acesta este un televizor excelent cu multe de oferit.

Însă, Samsung Smart Hub este o opțiune excelentă pentru jucătorii care caută un televizor inteligent. Interfața de utilizator este adaptată fiecărui membru al familiei, iar sugestiile de conținut sunt adaptate fiecărui utilizator. Telecomanda universală, OneRemote, este un bonus excelent pentru gamerii care doresc să își controleze dispozitivele inteligente. Touchpad-ul și detectarea automată a dispozitivelor inteligente compatibile o fac ușor de utilizat. Prin urmare, dat fiind faptul că televizorul vine cu Samsung Smart Hub, acest lucru îl face o opțiune bună pentru gamerii care caută cel mai bun televizor inteligent pentru jocuri dar care nu au pretenții în ceea ce privește rata de refresh.

Samsung 7 Series

Samsung 7 Series cea mai nouă serie
Samsung 7 Series depășește așteptările în ceea ce privește designul, funcțiile și performanța

Seria 7 de la Samsung este de top fiindcă oferă tehnologia Quantum Dot pentru un miliard de culori și o luminozitate maximă de 1000 nit. Acest lucru funcționează bine în cazul camerelor luminate de soare sau al televizoarelor orientate spre ferestre. O altă tehnologie, Ultra Black, ajută la absorbția luminii și la împrăștierea reflexiilor, ceea ce face mult mai ușoară vizionarea pe timp de zi. Iar, datorită Q Engine, conținutul HD este convertit cu ușurință în rezoluție 4K. Calitatea imaginii este excelentă, iar sunetul este, de asemenea, bun.

O altă caracteristică de care am fost foarte impresionați este designul său. Acesta are o ramă ultra-subțire, care se integrează perfect în orice perete. Un mod Ambient Mode transformă, de asemenea, televizorul într-un screen saver sau într-un player de muzică ușoară de fundal, un accesoriu elegant pentru orice mediu. Chiar și interfața sa de meniu, Q Smart este foarte ușor de utilizat cu un OneRemote însoțitor care are control vocal și organizează toate aplicațiile preferate de streaming într-un singur loc. De altfel, vine cu 4 porturi HDMI plasate convenabil pe părțile laterale și 2 porturi USB pe spate, care sunt ușor accesibile. În general, recomandăm cu căldură acest produs, deoarece depășește așteptările în ceea ce privește designul, funcțiile și performanța!

Samsung UN65MU8500

Se merită Samsung UN65MU8500?
Samsung UN65MU8500 este o alegere excelentă pentru cei care caută un televizor high-end

Samsung UN65MU8500 este un televizor 4K UHD excelent. Acesta oferă o calitate excelentă a imaginii, datorită raportului de contrast nativ ridicat și a uniformității mari a negrului. De asemenea, are un input lag foarte bun pentru gameri, iar modul în care gestionează mișcările este remarcabil, cu foarte puține urme de blur. Upcaling-ul său de conținut de rezoluție mai mică este impresionant, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să vizioneze Blu-ray-uri sau DVD-uri vechi. Singurul dezavantaj real al acestui televizor este faptul că nu dispune de funcții suplimentare, cum ar fi controlul vocal sau aplicațiile inteligente. În general, totuși, UN65MU8500 este o opțiune excelentă pentru oricine caută un televizor curbat 4K UHD excelent.

Una dintre caracteristicile noastre preferate este Samsung Smart Hub, care oferă o interfață simplificată pentru a face experiența de vizionare mai plăcută. Este suficient să intrați în meniu pentru a descoperi și a găsi emisiunile preferate, pentru a explora internetul sau pentru a rula una dintre cele câteva aplicații Samsung dedicate. Există, de asemenea, un buton Smart Hub dedicat pe telecomanda televizorului și 4 porturi HDMI, 3 porturi USB facilitează conectarea tuturor perifericelor preferate. În general, Samsung UN65MU8500 este o alegere excelentă pentru cei care caută un televizor high-end care oferă o experiență de vizionare excelentă.

Sceptre C558CV-U

Ce este Sceptre C558CV-U
SceptreC558CV-U este un televizor curbat bun datorită caracteristicilor pe care la oferă la un preț accesibil

SceptreC558CV-U oferă un număr limitat de funcții, dar oferă o rezoluție Ultra HD (3840×2160) și o tehnologie MEMC 120 care încearcă să „imite” o rezoluție nativă de 120 Hz. Pentru ochiul neavizat, scenele cu mișcare de mare viteză ar trebui să treacă de „teste” fără probleme. Cu toate acestea, este oferit doar un singur port USB, așa că îl recomandăm ca televizor secundar într-o locuință mare. Dacă sunteți în căutarea unui televizor de top, cu toate dotările, acesta nu este modelul potrivit pentru dumneavoastră. Dar dacă sunteți în căutarea unui televizor curbat care nu costă mult, SceptreC558CV-U ar trebui să se afle în fruntea listei dumneavoastră.

Un aspect la care considerăm că acest televizor se comportă foarte bine este designul. Este rezistent la zgârieturi iar per ansamblu, am fost foarte impresionați de raportul calitate-preț pe care îl oferă. Este, de asemenea, o opțiune bună dacă sunteți în căutarea celui mai bun televizor curbat pentru seniori. Astfel, datorită caracteristicilor sale și a prețului accesibil, este ușor de înțeles de ce acest model devine din ce în ce mai popular.

Samsung QN65Q7C

Samsung QN65Q7C cu tehnologia QLED
Samsung QN65Q7C este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să facă un upgrade

Tehnologia Quantum Dot se află în centrul a ceea ce face ca Samsung QN65Q7C să fie un televizor atât de bun. Această tehnologie oferă televizorului o paletă de peste un miliard de culori, ceea ce înseamnă că acestea sunt mai precise și mai realiste. HDR (High Dynamic Range) contribuie, de asemenea, la calitatea excelentă a imaginii. HDR susține ratele de luminozitate la 650 de nits, ceea ce îl face excelent pentru vizionarea într-o cameră de zi luminată de soare. În plus, tehnologia Motion 240 asigură faptul că nu există niciun decalaj la trecerea de la o imagine la alta, chiar și în timpul scenelor cu mișcare intensă, cum ar fi fotbalul. Toți acești factori se reunesc pentru a crea o experiență de vizionare TV cu adevărat excelentă.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui televizor este controlerul OneRemote, care poate detecta și controla dispozitivele compatibile, cum ar fi televizorul și controllerele HTS, pentru o experiență de vizionare optimizată. Un alt punct forte al acestui televizor este designul său aproape fără margini, cu margini foarte subțiri și o grosime maximă de 3,25″. Acest lucru îl face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să facă un upgrade de la televizorul lor actual de 1080p. În general, acest model este o opțiune excelentă pentru oricine dorește un televizor nou sau curbat.

Sfaturi de urmat înainte de a cumpăra un televizor curbat

Atunci când vine vorba de alegerea unui nou televizor, există o mulțime de factori de luat în considerare. Dar dacă sunteți hotărât să achiziționați un televizor curbat, atunci ați făcut deja o alegere excelentă. Televizoarele curbate oferă o experiență de vizionare imersivă care nu poate fi egalată de televizoarele tradiționale cu ecran plat. Dar cu atât de multe modele diferite pe piață, cum știți care este cel potrivit pentru dumneavoastră? În această secțiune, vom acoperi cele mai importante aspecte pe care trebuie să le căutați atunci când alegeți un televizor curbat. De asemenea, vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre aceste televizoare, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză. Cu aceste informații la îndemână, vei fi sigur că vei găsi cel mai bun televizor curbat perfect pentru nevoile tale.

De ce să cumpărați un televizor curbat?

În timp ce mulți oameni cred că televizoarele mai mari oferă o experiență de vizionare mai bună, producătorii au început să experimenteze cu ecrane curbate în încercarea de a crea o experiență mai captivantă. Ecranele curbate funcționează prin curbarea panoului astfel încât distanța dintre ochii privitorului și ecran să fie constantă în fiecare punct al acestuia. Acest lucru face ca ecranul să pară mai mare și creează o experiență mai captivantă. În timp ce unii telespectatori susțin că ecranele curbate oferă o experiență reală și imersivă, alții le consideră deranjante și inconfortabile. În cele din urmă, dacă un ecran curbat oferă sau nu o experiență de vizionare mai bună este o chestiune de preferințe personale.

Un televizor curbat poate face o mare diferență în experiența de vizionare. Curbura ajută la reducerea reflexiilor din surse exterioare, facilitând astfel vizualizarea ecranului. În plus, curbura poate contribui la îmbunătățirea calității imaginii prin crearea unei experiențe de vizionare mai captivante. Cu toate acestea, există, de asemenea, și unele dezavantaje ale deținerii unui televizor curbat. Cel mai mare dezavantaj este prețul; televizoarele curbate tind să fie mai scumpe decât cele plate. În plus, curbura poate provoca distorsiuni la marginile ecranului, ceea ce poate fi deranjant pentru unii telespectatori. În cele din urmă, depinde de dvs. să decideți dacă beneficiile unui televizor curbat depășesc dezavantajele. Dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe de vizionare îmbunătățite, un televizor curbat merită cu siguranță luat în considerare.

Există diversitate în cadrul acestor tipuri de televizoare?

Da! Din acest motiv, când vine vorba de alegerea unui televizor curbat, este important să luați în considerare nevoile dvs. și scopul pentru care veți folosi televizorul. Dimensiunea este un factor important de luat în considerare, la fel ca și tipul de conectivitate de care aveți nevoie. Veți folosi televizorul pentru jocuri? Dacă da, veți avea nevoie de un televizor cu input lag redus. Sau poate că sunteți în căutarea unui televizor pe care să-l folosiți ca monitor de calculator? În acest caz, veți avea nevoie de un televizor cu rezoluție mare. Odată ce știi care-ți sunt necesitățile, este mult mai ușor să găsești cel mai bun televizor curbat pentru nevoile tale.

Cum se conectează un televizor curbat la internet?

Există o varietate de modalități de conectare a televizorului la internet, în funcție de marca și modelul televizorului. Majoritatea televizoarelor din ziua de azi sunt dotate cu capacități WiFi încorporate, ceea ce face ca conectarea la internet să fie foarte ușoară. În cele mai multe cazuri, tot ce trebuie să faceți este să introduceți parola rețelei WiFi. Dacă televizorul dvs. nu are WiFi, îl puteți totuși conecta la internet folosind un cablu Ethernet. Pur și simplu conectați un capăt al cablului la router și celălalt la portul Ethernet al televizorului. Odată ce televizorul dvs. este conectat la internet, veți putea să vedeți filme, emisiuni TV și multe altele.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui televizor curbat?

Pentru a face alegerea corectă, dorim să vă prezentăm câteva dintre avantajele și dezavantajele pe care le putem găsi la un televizor curbat. Iată o listă cu cele mai importante avantaje și dezavantaje ale unui televizor curbat:

Avantaje:

  • senzație de imersiune
  • câmp larg de vizualizare
  • distorsiune redusă
  • comportament bun la reflecție
  • ecranul pare mai mare decât este
  • au de obicei un design atractiv

Dezavantaje:

  • Dacă nu vă aflați în unghiul ideal, este posibil să nu puteți vedea conținutul redat pe TV

Sistem de operare

În prezent, pe piață există o mare varietate de televizoare inteligente, deoarece fiecare producător folosește propriul sistem de operare. Fiecare sistem de operare are propriile avantaje și dezavantaje. Unii producători au propriul sistem de operare și asta înseamnă, de obicei, că oferă mai puține funcții, chiar dacă au aplicații de bază, precum Netflix și Youtube. Cu toate acestea, alți producători folosesc Android TV, care oferă o gamă largă de funcții și opțiuni. Android TV este actualizat în mod constant cu noi funcții și aplicații, astfel încât se îmbunătățește în permanență. Dezavantajul lui Android TV este că poate fi mai complicat de utilizat decât alte sisteme de operare. Cu toate acestea, în general, Android TV este cea mai bună opțiune pentru un televizor curbat inteligent.

Conectivitate

Atunci când vorbim despre conectivitate, trebuie să fim clari cu privire la ceea ce facem referire, deoarece există două lucruri foarte diferite.

Pe de o parte, avem posibilitatea de a conecta televizorul la rețea pentru a ne putea bucura de tot conținutul online care ne este oferit astăzi, cum ar fi platformele de streaming, rețelele sociale, jocurile video online sau chiar canalele de știri. Pe de altă parte, avem, de asemenea, posibilitatea de a conecta televizorul la alte dispozitive, cum ar fi calculatoarele, tabletele sau smartphone-urile.

În cazul conectivității cu alte dispozitive, vă recomandăm să alegeți un televizor cu port HDMI și USB, deoarece acestea permit conectarea prin cablu a tabletelor, telefoanelor și laptopurilor. Cu toate acestea, dacă doriți o conexiune wireless, ar trebui să căutați un televizor care dispune de tehnologiile WiFi Direct și DLNA. În prezent, este foarte rar să găsești un televizor care să nu aibă cel puțin una dintre aceste două tehnologii.

Aplicații

Când vine vorba de televizoarele curbate, una dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare este selecția de aplicații încorporate. Deși mulți producători se laudă cu un număr mare de aplicații, este mai important să vă concentrați pe calitate decât pe cantitate. Pentru majoritatea consumatorilor, printre aplicațiile obligatorii se numără Skype, Spotify, YouTube, Netflix și Rakuten. Aplicațiile de socializare, sunt, de asemenea, alegeri populare. Atunci când evaluați selecția de aplicații a unui anumit model de televizor, asigurați-vă că citiți recenziile online pentru a vă face o idee despre aplicațiile care sunt cu adevărat utile și care provacă mai mult probleme decât merită. Cu puțină cercetare, puteți găsi un televizor curbat care are tot ce vă trebuie pentru a rămâne conectat și distrat.

Latență și timp de răspuns

Atunci când vine vorba de alegerea unui televizor pentru gaming, există doi factori cheie de care trebuie să țineți cont: latența și timpul de răspuns. Latența este timpul care trece de la momentul în care efectuați o acțiune de pe controller până la momentul în care aceasta este efectuată, motiv pentru care doriți ca aceasta să fie cât mai mică posibil. În cazul timpului de răspuns, acesta se referă la timpul necesar pentru ca un pixel de pe panou să își schimbe culoarea pe care o emite, ceea ce are legătură cu neclaritatea mișcării, de aceea doriți ca acesta să fie cât mai mic posibil. Majoritatea televizoarelor au o latență de aproximativ 30 de ms, dar unele televizoare pentru jocuri pot avea o latență de aproximativ 20 de ms. În ceea ce privește timpul de răspuns, majoritatea televizoarelor au un timp de răspuns de aproximativ 6 ms, dar unele televizoare pentru gaming pot avea un timp de răspuns de aproximativ 4 ms. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui televizor curbat care să vă ofere cea mai bună experiență de gaming, țineți cont de acești doi factori.

Rezoluție și HDR

Când vine vorba de rezoluție, 4K este cea mai recomandată. Deși există modele 8K pe piață, acestea sunt foarte scumpe și există foarte puțin conținut 8K disponibil. Acest lucru înseamnă că ați cheltui o mulțime de bani în mod inutil. De altfel, HDR (high dynamic range) trebuie luat în considerare fiindcă urmărește să ofere imagini cu o gamă foarte largă de luminanță (culoare și luminozitate). Există două tipuri de HDR: HDR10 Basic și HDR10+ Advanced Basic. Dolby Vision este, de asemenea, un tip de tehnologie HDR care câștigă încet-încet popularitate. Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate televizoarele sunt compatibile cu Dolby Vision. În cele din urmă, atunci când alegeți un televizor curbat, este important să luați în considerare ce tipuri de conținut veți viziona și care este bugetul dumneavoastră.

Concluzii

După cum ați văzut pe parcursul acestui ghid, există o mare varietate de televizoare curbate, fiecare cu propriile caracteristici specifice. Unele sunt mai potrivite pentru vizionarea de filme, în timp ce altele oferă o experiență de gaming mai imersivă. În orice caz, suntem siguri că, dacă veți urma toate sfaturile noastre, veți găsi cel mai bun televizor curbat perfect pentru dumneavoastră. Dacă în acest moment încă mai aveți îndoieli, nu ezitați să ne întrebați. Vom fi bucuroși să vă ajutăm să găsiți cel mai bun televizor curbat perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.