Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple ar putea implementa în sfârșit Always On Display pe viitoarele sale iPhone 14 Pro și Pro Max. Potrivit unui articol al lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple ar putea introduce această funcție odată cu iOS 16, permițând iPhone-ului să afișeze informații chiar și atunci când ecranul telefonului este blocat. Funcția always-on ar fi similară cu cea de pe Apple Watch și ar arăta ora, data și nivelul bateriei. De asemenea, ar fi personalizabilă, astfel încât ai putea alege ce informații sunt afișate. Funcția ar folosi un ecran OLED pentru a minimiza consumul de baterie, iar Gurman spune că ar fi dezactivată în mod implicit pentru a păstra durata de viață a bateriei. Dacă va fi implementată funcția, always-on ar fi un plus binevenit pentru cei care doresc acces rapid la informații fără a fi nevoiți să își deblocheze telefonul.

Gurman spune că versiunea iPhone a modului always-on ar putea funcționa în mod similar cu modul în care funcționează la Apple Watch Series 5. Astfel, iPhone 14 Pro și Pro Max vor scădea rata de refresh atunci când modul always-on este activat, permițând să economisească energie în timp ce ecranul rămâne pornit. Nu este clar dacă noul iPhone va utiliza aceeași tehnologie de afișare cu oxid policristalin de temperatură joasă (LTPO) ca și Apple Watch Series 5, dar pare probabil, având în vedere că LTPO este mai eficient decât ecranele OLED tradiționale.

Deși funcția always-on este disponibilă de mulți ani pe dispozitivele Android, abia anul trecut analiștii au început să prezică faptul că iPhone 13 va veni cu un ecran LTPO pentru a activa modul always-on. Deși Apple nu a confirmat încă acest zvon, pare probabil că, în cele din urmă, compania va implementa funcția pe dispozitivul său emblematic. La urma urmei, modul always-on este o modalitate convenabilă de a ține evidența informațiilor importante fără a fi nevoit să deblochezi telefonul de fiecare dată când vrei să verifici ora sau să vezi dacă ai notificări noi. În plus, cu un ecran LTPO, modul always-on nu ar avea un impact major asupra duratei de viață a bateriei. Având în vedere aceste beneficii, este greu de imaginat că Apple nu va adăuga în cele din urmă afișajul always-on pe iPhone.

Gurman se așteaptă ca iOS 16 să vină cu funcționalități similare, inclusiv cu imagini de fundal cu „capacități asemănătoare cu cele ale widgeturilor”. Always-on nu este singura caracteristică despre care se spune că va fi exclusivă pentru iPhone 14 Pro și Pro Max, deoarece mai multe scurgeri de informații din trecut indică faptul că Apple ar putea include noul său cip A16 doar cu cele două dispozitive premium. Acest lucru ar avea sens, având în vedere modul în care Apple a avut tendința de a-și rezerva cele mai bune specificații pentru iPhone-urile sale de top în ultimii ani. De exemplu, iPhone 11 Pro și 11 Pro Max au fost primele iPhone-uri care au avut ecrane OLED, în timp ce iPhone 12 Pro și 12 Pro Max au fost primele care au oferit suport 5G. Este posibil ca Apple să continue această tendință cu iPhone 14 Pro și 14 Pro Max, făcându-le cele mai puternice și mai pline de funcții iPhone-uri de până acum.

Apple urmează să anunțe o serie de alte schimbări în cadrul Worldwide Developers Conference (WWDC), care va avea loc pe 6 iunie. În conformitate cu previziunile anterioare, Gurman crede că Apple ar putea introduce pe iPad funcții îmbunătățite de multitasking. Acesta face referire la concluziile dezvoltatorului Steve Troughton-Smith, care a descoperit recent că Apple ar putea lucra la o funcție care le-ar putea permite utilizatorilor să redimensioneze ferestrele aplicațiilor pe iPad. O astfel de modificare ar aduce iPad-ul mai aproape de laptopurile tradiționale, oferind utilizatorilor o mai mare flexibilitate în ceea ce privește productivitatea. În plus, Gurman raportează că Apple intenționează, de asemenea, să prezinte un nou Mac Pro la WWDC, ceea ce ar putea aduce noi specificații de top, făcând noul dispozitiv atractiv pentru utilizatorii profesioniști. Cu atât de multe lucruri în program pentru WWDC, Apple va avea cu siguranță câte ceva pentru toată lumea la conferința sa din acest an, rămânând de văzut ce predicții se vor adeveri.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.