Free cookie consent management tool by TermsFeed

Într-o încercare de a oferi utilizatorilor mai multă protecție, Google a anunțat că va împiedica colectarea de date sensibile de către aplicațiile care nu necesită folosirea acestora. Compania va cere dezvoltatorilor să explice modul în care sunt folosite datele colectate sau cele la care este solicitat, sau nu, accesul utilizatorilor.

Chiar și aplicațiile pe care utilizatorii le vor instala din alte surse, altele decât magazinul de aplicații Google Play, vor trebui să respecte noile reguli impuse de companie. Dacă dezvoltatorii nu își vor modifica aplicațiile, acestea vor avea de suferit deoarece sistemul de operare va notifica utilizatorul referitor la o posibilă colectarea neautorizată de date de pe telefon.

Dezvoltatorii de aplicații au la dispoziție 60 de zile pentru a face schimbările necesare iar dacă nu vor respecta noile reguli, aplicațiile acestora vor fi marcate corespunzător.

Fără reclame pe ecranul de blocare

Google a anunțat deja că va bloca toate aplicațiile care plasează reclame pe ecranul de blocare al telefonului. Singurele aplicații care vor putea afișa reclame pe ecranul de blocare vor fi aplicațiile care sunt oferite ca alternative la ecranul implicit de blocare al sistemului de operare.

„Aplicațiile care administrează date personale (precum numărul de telefon sau adresa de email) sau date despre dispozitiv vor trebui să notifice utilizatorii și să le ofere propria politică de confidențialitate în interiorul acesteia. Adițional, dacă o aplicație colectează și transmite date personale care nu au legătură cu funcționalitatea acesteia, aplicația va trebui să notifice utilizatorul despre modul în care datele vor fi folosite iar acesta va trebui să fie de acord cu folosirea acestora.”

– Google.

Toate aceste noi măsuri vor fi în beneficiul utilizatorilor. Google încearcă să reducă volumul de date personale colectate de către aplicații pentru a oferi utilizatorilor un plus de siguranță.

Mai multe informații puteți găsi pe blogul Google.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.