Free cookie consent management tool by TermsFeed

Au trecut aproape cinci ani de la lansarea părții „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar” (regizată de Joachim Rønning și Espen Sandberg), cel de-al cincilea film din epica franciză „Pirații din Caraibe”, produsă de Jerry Bruckheimer. Cu toții ne-am atașat de căpitanul Jack Sparrow, interpretat de Johnny Depp, încă de când a apărut în serie. Însă date fiind acuzațiile care i se aduc, respectiv procesul cu soția sa, Amber Heard, cariera marelui actor este incertă. Așadar, încă nu știm sigur care va fi soarta seriei și dacă, respectiv, Johnny Depp va mai apărea în filme în rolul legendarului căpitan Sparrow.

Următoarea parte din „Pirații din Caraibe”: o distribuție preponderent feminină

În orice caz, fanii cu siguranță sunt nerăbdători pentru următoarea parte a seriei, iar în 2020 a fost aflat faptul că se lucrează la un al șaselea film, de data aceasta cu o distribuție preponderent feminină, condusă de nimeni alta decât Margot Robbie, cea care a interpretat-o pe Harley Quinn în ”Suicide Squad” (2016) și pe Naomi Lapaglia în ”The Wolf of Wall Street” (2013), printre multe altele. Fanii seriei au fost reticenți în legătură cu perspectiva ca Margot Robbie să apară în rolul principal al următoarei părți, susținând că seria nu ar putea continua fără Johnny Depp în rolul principal întrucât, evident, majoritatea asociază filmul cu rolul legendarului căpitan.

Mulți se întreabă dacă Johnny Depp își va relua rolul căpitanului Jack Sparrow în continuarea seriei de filme, iar producătorul Jerry Bruckheimer s-a pronunțat în această direcție. În timp ce se concentrează masiv pe promovarea filmului ”Top Gun: Maverick” (care va fi lansat pe 24.05.2022), acesta lucrează și la o serie de alte proiecte printre care și scenariul filmului „Pirații din Caraibe”, de la Disney. Într-un interviu acordat pentru The Sunday Times, producătorul a confirmat faptul că studioul lucrează în prezent la două scenarii: unul cu Margot Robbie și altul fără aceasta. De altfel, când a fost întrebat dacă Depp se va întoarce în rolul lui Jack Sparrow pentru continuările seriei, producătorul a spus: „În acest moment, nu. Vom vedea în viitor cum vor decurge lucrurile și abia atunci vom lua decizia finală”.

Deși răspunsul este unul vag, este destul de precoce să tragem concluzii viabile. Cu toate acestea, luând în calcul toate întâmplările din ultima perioadă și acuzațiile care i se aduc lui Johnny Deep, respectiv procesul prin care trece și oboseala resimțită, se prea poate ca actorul să nu-și dorească, prea curând, să îmbrace din nou costumul de pirat pentru a-l interpreta pe Jack Sparrow. Procesul de defăimare care este în deplină desfășurare între Johnny Depp și Amber Heard ar putea însemna, din păcate, retragerea completă a actorului din industria cinematografică.

Ce se va întâmpla cu epica franciză „Pirații din Caraibe”?

Ce se va întâmpla cu epica franciză Pirații din Caraibe
Personajele din franciza Pirații din Caraibe

S-au speculat foarte mult privitoare la viitorul seriei de filme Disney „Pirații din Caraibe”. În timpul discuțiilor, Depp a declarat faptul că nu și-ar dori să-și reia celebrul rol al căpitanului și că, de asemenea, nu a văzut niciodată filmele în care a jucat. De asemenea, el a dezvăluit chiar că a avut idei despre cum, odată pentru totdeauna, să încheie povestea lui Jack Sparrow înainte de a părăsi platourile de filmare ale ultimei părți din film, „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”.

În ciuda faptului că nu își dorește să se reîntoarcă, fanii continuă să militeze pentru revenirea sa în rolul lui Jack Sparrow. Astfel, a fost creată o petiție în jurul acestei cauze care a strâns peste 100.000 de semnături încă de la începutul anului, dar lucrurile au fost date peste cap de procesul în care, în momentul de față, Depp se află. Mai mult decât atât, fanii au venit în sprijinul actorului susținându-i cauza și afirmațiile, considerând nu doar că ar trebui să i se permită să își reia rolul pentru care a fost nominalizat la Oscar, dar și să înceteze odată pentru totdeauna procesul de defăimare prin care este nevoit să treacă.

Evident, nu putem ști când va afla publicul informații oficiale despre oricare dintre proiectele privitoare la „Pirații din Caraibe”, aflate în prezent în curs de dezvoltare. Deși mulți fani și-ar dori să-l revadă pe Johnny Depp revenind în rolul lui Sparrow, în momentul de față lucrurile sunt destul de incerte și mai mult înclină spre improbabilitatea unei astfel de realități. Cu toate acestea, cu siguranță multe persoane sunt încântate să afle că, într-adevăr, Bruckheimer și echipa sa caută noi mijloace prin care să continue franciza de acțiune și aventură.

https://www.youtube.com/watch?v=SKLuEuO775Q

Producătorul, Jerry Bruckheimer, a dezvăluit că în prezent se lucrează la două scenarii pentru partea a șasea din „Pirații din Caraibe”, unul dintre ele având-o drept protagonistă pe Margot Robbie. Franciza „Pirații din Caraibe”; adaptată după atracția cu același nume din parcul de distracție Disney a debutat în 2003 cu filmul „Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre”, care l-a prezentat pe Johnny Depp în rolul sarcasticului, dar fermecătorului căpitan Jack Sparrow. Deși distribuția din jurul filmului s-a schimbat, incluzând vedete precum Orlando Bloom, Keira Knightley, Penélope Cruz, Depp și-a reluat rolul în fiecare film din trilogia originală (care a durat până în 2007), și în continuările ulterioare „Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi” (2011) și „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar” (2017).

Deși se vorbește de foarte mult timp despre apariția celei de-a șasea părți a francizei, în cinci ani nu s-a concretizat absolut nimic. Au existat mai multe proiecte în dezvoltare în tot acest timp, printre care și unul anunțat în iunie 2020, care o va avea drept protagonistă pe Margot Robbie din ”Suicide Squad”, în colaborare cu scenarista filmului ”Birds of Prey” și „Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn”, Christina Hodson. Când Bruckheimer a fost întrebat dacă are în vedere lansarea celei de-a șasea părți, el a răspuns pozitiv adăugând faptul că se află în tratative cu Margot Robbie în ceea ce privește apariția în următoarea parte a seriei. Dacă Bruckheimer intenționează să o aducă pe Margot Robbie în „Pirații din Caraibe VI”, atunci va trebui să se miște destul de repede – vedeta este din în ce mai solicitată, mai ales după interpretările memorabile în rolul lui Harley Quinn în DC Extended Universe. După nominalizările la Oscar pentru filmele ”I, Tonya” și ”Bombshell”, cu siguranță standardele au fost mult ridicate în ceea ce privește remunerația.

Se va reîntoarce Johnny Depp în „Pirații din Caraibe”?

Există informații conform cărora Disney nu vrea să se mai asocieze cu Johnny Depp și, de fapt, chiar a respins posibilitatea de a interpreta rolul căpitanului alături de Margot Robbie. Implicat în procesul de defăimare și acuzat de abuz domestic, Depp trece printr-o perioadă foarte sensibilă. În timpul mărturiilor sale, el a declarat că nu se va întoarce niciodată pentru un rol în seria „Pirații din Caraibe”. Situația de față complică extrem de mult lucrurile, deși fanii se raliază pentru a-l susține – dacă va câștiga procesul care se află în curs de desfășurare și își reabilitează imaginea, lucrurile s-ar putea schimba. Chiar dacă are sprijinul a foarte mulți vani, se pare că chiar el refuză să-și reia rolul epicului căpitan Jack Sparrow. Încă incertă, totuși revenirea sa ar putea fi posibilă.

În timp ce depunea mărturie în procesul în carte este implicat, Depp a fost interogat de echipa de avocați a lui Amber Heard cu privire la comentariile sale potrivit cărora nu s-ar mai reîntoarce niciodată în rolul căpitanului Jackk Sparrow, chiar dacă Disney i-ar oferi „300 de milioane de dolari și un milion de alpaca”. Aflat deja pe teren instabil, după succesul moderat al celei de-a cincea părți „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”, Disney l-a cam expulzat, discret, din franciză, atunci când au reapărut acuzațiile lui Amber Heard. De asemenea, chiar Depp și-a dorit ca franciza să se termine încă de la partea a cincea, dar despărțirea să fie una limpede: „Sentimentul meu a fost că aceste personaje ar trebui să aibă parte de o despărțire corespunzătoare, să spun așa. O franciză nu poate dura prea mult timp și există un moment cheie în care trebuie să o închei. Am vrut ca personajul (Jack Sparrow) să aibă o despărțire memorabilă, pentru că a venit timpul să mă opresc”. Acestea sunt afirmațiile autorului din care ne putem da seama că, într-adevăr, situația prin care trece este una deosebit de obositoare, afectându-l pe mai multe planuri.

Așadar, răspunsul este încă unul speculativ, dar tind să cred că nu se va întâmpla prea curând să-l vedem pe Johnny Deep, din păcate, jucând într-un nou film – cu atât mai puțin în următoarea parte din „Pirații din Caraibe”. Este puțin probabil ca în următoarele luni să apară vești relevante și importante privitoare la viitorul epicei francize, deoarece procesul dintre Johnny Deep și Amber Heard continuă să zguduie internetul și să eclipseze multe alte întâmplări. În orice caz, pe măsură ce vom avea informații disponibile, oficiale, vom reveni în completarea articolului de față. De altfel, suntem curioși care este părerea ta în legătură cu ceea ce se întâmplă în momentul de față și dacă într-adevăr crezi că, în viitor, Johnny Deep s-ar putea reîntoarce în rolul căpitanului Jack Sparrow.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

2 comentarii

  1. Avatar of Alex

    A distrus-o pe Amber :)) Oricum, sper să revina in rol fiindca e pacat. Nici n-ar mai fi la fel fara el, asta e clar :) Va amintiti filmuletul acela cand a mers in spital pentru copiii bolnavi, imbracat in Jack Sparrow?

  2. Avatar of George

    Sincer,chiar nu cred ca-i mai arde lui Johnny Deep sa joace in alte filme, cel putin nu prea curand… se vede ca este distrus in perioada aceasta si simte ca totul s-a dus la vale din cauza procesului cu Amber. Oricum,trist ce sunt capabili sa faca oamenii pt niste bani si atentie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.