Free cookie consent management tool by TermsFeed

Autoritățile de concurență continuă să pună obstacole în calea unui Romeo și Julieta Big Tech, care ar putea în cele din urmă să renunțe la uniunea lor.

A fost una dintre știrile majore ale verii trecute. În iulie anul trecut, NVIDIA a luat pe toată lumea prin surprindere, dezvăluind planul său de a cumpăra ARM . O achiziție de 40 de miliarde de dolari care ar putea schimba întregul raport de putere din lumea hardware-ului… dar care până la urmă pare mai mult decât compromisă.

Potrivit Bloomberg, care a fost prima sursa mass-media care a transmis aceste discuții, echipa verde se pregătește acum să dea înapoi. Vina discuțiilor amare care se prelungesc între cele două companii și autoritățile de concurență, par a nu avea un sfarsit prea bun.

Într-adevăr, operațiunea este monitorizată îndeaproape de multe instituții. În câteva luni, Comisia Europeană, Autoritatea engleză pentru concurență și piețe și Comisia Federală pentru Comerț din America au trebuit sa intervina. Obiectul mâniei lor: natura considerată „anticoncurențială” a operațiunii; acest lucru i-ar fi permis efectiv Nvidiei să joace dupa cum doreste pe piața tehnologică în ansamblu. Îngrijorare pentru concurență, știind că firma domină deja scandalos segmentul GPU.

ARM, un partener râvnit

Într-adevăr, ARM se bucură de un statut de hub esențial în lumea tehnologiei. Produsele sale sunt folosite de aproape toți liderii din sectorul digital. Se găsesc într-o varietate de echipamente, de la smartphone-uri la mașini la echipamente industriale. Prin urmare, există o teamă legitimă că Nvidia își oferă un monopol global controlând accesul concurenților săi la produsele ARM. De aici intervenția autorităților de concurență.

Bloomberg mai afirmă că cuplul se confruntă cu proteste din partea autorităților chineze. Într-adevăr, majoritatea fondatorilor țării depind direct de produsele ARM. Și având în vedere starea relațiilor diplomatice dintre Statele Unite și China, este ușor de înțeles că aceasta din urmă are o vedere vagă asupra trecerii unui astfel de gigant sub steagul american.

În prezent, cele două mărci sunt încă discrete în privința asta. Oficial, proiectul ar fi încă relevant; Bloomberg precizează că ARM și Nvidia își pledează în continuare cazul în instanță chiar în acest moment. „ Continuăm să afirmăm că această tranzacție reprezintă o oportunitate de competiție și inovare ”, a spus un purtător de cuvânt al echipei Nvidia. „Rămânem încrezători în rezultatul acestei tranzacții”, a adăugat echivalentul său de la SoftBank, proprietarul ARM.

Dar zvonurile presei americane sugerează că cei doi s-ar fi hotărât deja. Acum pare sigur că autoritățile competente vor ajunge să pună veto asupra acestei uniuni. Verdictul final ar trebui să ajungă până pe 13 septembrie 2022, când expiră acordul dintre cei doi giganți.

[SURSA]

Share.

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.