Free cookie consent management tool by TermsFeed

Inițial, G-Sync a fost o tehnologie foarte atractivă, dar de atunci a devenit mai degrabă elitistă, deoarece, pentru a utiliza toate caracteristicile sale, era nevoie de un monitor cu hardware dedicat, cum ar fi un modul NVIDIA care să se ocupe de toată activitatea de calcul. Aceasta a reprezentat o investiție mare care a scos în cele din urmă tehnologia din raza de acțiune a cumpărătorilor obișnuiți.

În cele din urmă, această abordare s-a schimbat în bine. În prezent, chiar dacă monitorul dvs. nu are modulul hardware NVIDIA, vă puteți bucura de G-Sync într-o anumită măsură. Nu este la fel de grozav ca și cum ai avea un monitor care are modulul hardware special, dar este cu siguranță o îmbunătățire față de a nu putea folosi G-Sync deloc.

G-Sync: ce este și care sunt diferențele dintre versiunile sale?

Suportul G-Sync este disponibil în trei niveluri, fiecare dintre ele cu diverse caracteristici care fac o mare diferență. Pentru a înțelege valoarea pe care acestea o oferă și pentru a ne da seama de care avem nevoie, vom trece în revistă diferențele dintre ele înainte de a învăța cum să activăm această tehnologie.

G-Sync compatible: este cea mai de bază versiune, dar oferă o schimbare semnificativă față de monitoarele care nu au această compatibilitate. Cu acest mod ne putem bucura de sincronizarea adaptivă care elimină complet problemele de tearing și stuttering. Plăcile grafice GeForce GTX 10 sau superioare pot activa această actualizare, ceea ce creează o experiență de joc mai transparentă. De altfel, funcționează cu DisplayPort 1.2 sau mai mare și HDMI 2.1 . În cele din urmă, intervalul este cuprins între 48 Hz și oricare ar fi rata maximă de reîmprospătare a monitorului – deși majoritatea monitoarelor care folosesc acest mod nu acceptă Variable Overdrive. Cu toate acestea, există acum moduri specifice disponibile care funcționează perfect la diferite rate de reîmprospătare.

G-Sync nativ: este o versiune superioară care oferă aceeași valoare ca și cea anterioară, dar funcționează pe un hardware dedicat. Acest lucru înseamnă o performanță mai lină, fără întârzieri la intrare și o rată de cadre care poate varia de la 1 Hz până la valoarea maximă a monitorului. Astfel, chiar dacă FPS-ul scade sub 48, tot veți avea parte de o experiență excelentă. Funcția variabilă de overdrive este, de asemenea, o dovadă a calității sale. Funcționează cu overdrive variabil, ceea ce garantează că nu provoacă niciodată tearing sau stuttering și se ajustează în timp real pentru a ne scăpa utilizatorii de efectul de ghosting.

G-Sync Ultimate: este o versiune mai nouă și mai avansată a acestei tehnologii. Se regăsește în monitoarele high-end și folosește un hardware special conceput pentru aceasta. Acesta oferă toate avantajele G-Sync, cu câteva elemente suplimentare, cum ar fi suportul HDR (până la 1.000 de nits), latență ultra-redusă, suport pentru iluminare din spate în mai multe zone și o gamă mai largă de culori. Deși reprezintă o diferență semnificativă față de celelalte versiuni, pentru majoritatea utilizatorilor, modulele G-Sync anterioare sunt deja mai mult decât suficiente.

Cum se poate activa G-Sync?

Deși este ușor de activat, trebuie mai întâi să verificați dacă monitorul este compatibil și conectat. Acest lucru se poate face prin DisplayPort 1.2 sau o versiune ulterioară, fie HDMI 2.1, dacă acesta acceptă acest standard. În plus, vă rugăm să verificați dacă aveți o versiune actualizată a driverelor pentru placa dvs. grafică compatibilă înainte de a trece la următorii pași:

  • Faceți click dreapta pe desktop și intrați în panoul de control NVIDIA.
  • Odată ajuns acolo, accesați „Display > Configure G-Sync” (Afișaj > Configurare G-Sync).
  • Bifați căsuțele următoare: „Activează G-SYNC, compatibilitate cu G-SYNC”, „Activare în modul ecran complet și fereastră” și „Activați configurația pentru modelul de afișaj selectat”.

Acum vă puteți bucura de tehnologie G-Sync.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.