Free cookie consent management tool by TermsFeed

NVIDIA lansează plăcile video NVIDIA GeForce GTX 1080, 1070 și 1060 pentru laptop-uri, oferindu-le gamer-ilor un salt gigantic de performanță și eficiență energetică pe platforma cu cea mai rapidă evoluție din lume.

Bazată pe arhitectura NVIDIA Pascal, seria GTX-10 este construită pe 16 nanometri, folosind tehnologia FinFET, pentru eficiență și mai multă performanță per watt. Mai mult, datorită arhitecturii Pascal, laptop-urile dotate cu GPU-uri din seria GTX10 le vor permite utilizatorilor să experimenteze realitatea virtuală în mișcare.

Producătorii de laptop-uri includ noile GPU-uri în sisteme portabile uimitoare. Astfel utilizatorii pot avea o experiență grafică la 120Hz și gaming 4K în laptop-uri cu o grosime de numai 18mm și o greutate începând de la 1,8kg.

Unitățile NVIDIA construite pe arhitectura Pascal reprezintă cel mai mare salt între generații în materie de performanță din istoria laptop-urilor pentru gaming.

Performanța grafică VR și în jocurile pe PC atinge nivele nemaiîntâlnite pentru o platformă mobilă. Față de precedenta arhitectură de înaltă performanță Maxwell, noile GPU-uri GTX din seria 10 pentru laptop-uri oferă o performanță cu până la 75% mai bună. Sistemul de alimentare Dual-FET și controllerele multi-fazate oferă de 3 ori mai mult potențial pentru overclocking, îmbunătățind astfel și performanța.

Plăcile grafice GTX din seria 10 pentru laptop-uri includ, de asemenea, suport pentru tehnologia NVIDIA BATTERY BOOST , asigurând performanțe de 2X mai bune și un gameplay mai fluent când nu sunt alimentate. Și lucrurile nu se opresc aici – datorită tehnologiei NVIDIA G-SYNC ecrane cu 120Hz și rezoluții de 2500×1400 pixeli vor fi disponibile pe un laptop.

Ca toate celelalte unități bazate pe arhitectura Pascal, noua serie GTX 10 pentru laptop-uri este compatibilă cu tehnologia NVIDIA VRWorks. Tehnologia include și NVIDIA Simultaneous Multi-Projection, care oferă o îmbunătățire de peste trei ori a performanței grafice VR, față de generația anterioară de GPU. Acest lucru le oferă posibilitatea utilizatorilor de laptop-uri să experimenteze un nivel și mai mare al detaliilor în jocurile VR, fără a face un compromis la nivel de performanță sau calitate, beneficiind astfel de o experiență realistă și captivantă.

Proiecția simultană multiplă este integrată de cele mai mari platforme de jocuri la nivel mondial, Unreal Engine și Unity. Peste 30 de jocuri se află deja în dezvoltare, inclusiv Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft și Raw Data.

Noua serie include și tehnologia NVIDIA Ansel, un tool performant de captare in-game, care le permite gamer-ilor să exploreze, capteze și partajeze imagini spectaculoase din jocuri, într-un mod revoluționar.

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care și le doresc, poziționând camera în orice direcție, din orice unghi, în mediul jocului și să capteze fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google. Primele titluri care vor fi disponibile cu suport Ansel sunt Mirror’s Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt și The Witnessare.

Laptop-urile de gaming echipate cu seria GTX 1080, GTX 1070 și GTX 1060 sunt disponibile de la producători (OEM) și integratori globali precum Acer, Alienware, ASUS, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager și XMG.

Plăcile video din seria GTX 10 de la NVIDIA dedicate sistemelor desktop sunt disponibile pe piață de ceva vreme. Puteți achiziționa una din plăcile video NVIDIA GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1070 sau GeForce GTX 1060 de la eMag la prețuri ce încep cu aproximativ 1.500 lei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.