Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești în căutare de jocuri PvP (player versus player) pe telefon, atunci ai ajuns unde trebuie. În articolul de față am încercat să-ți recomandăm doar acele jocuri pe telefon PvP care știm că ar plăcea oricui, întrucât aparțin mai multor genuri – luptă, strategie, acțiune sau clasicele jocuri tip puzzle (potrivirea culorilor). Cu alte cuvinte, vei găsi cel puțin un joc pe placul tău, în funcție de gusturile pe care le ai. PvP-ul multiplayer online este, trebuie să recunoaștem, o mare afacere în mediul online, acest gen de jocuri cunoscând o creștere masivă în ultimii ani. Jocuri de cărți, MOBA-uri, jocuri cu bătălii automate (auto-chess), sau shootere online clasice, cum ar fi Call of Duty – toate îți pot oferi o experiență plăcută de relaxare, atât de necesară după o lungă și  solicitantă zi de muncă sau, de ce nu, într-o pauză de la task-urile zilnice!

Așadar, descoperă în continuare 20 de recomandări de jocuri PvP pe telefon cărora ar trebui să le dai măcar o șansă!

Clash Royale

Clash Royale
Sursă fotografie: youtube.com

Da, știm, știm! Ai auzit de nenumărate ori de Clash Royale, dar întrebarea este dacă i-ai dat vreodată o șansă. Se prea poate ca Clash Royale să fie, de fapt, unul dintre cele mai mari și populare jocuri PvP multiplayer online din acest moment. Este un joc care presupune să distrugi turnurile inamicilor, cei doi jucători confruntându-se pentru a vedea cine reușește primul să ajungă la baza celuilalt. Armata este reprezentată de diverse caractere, tipuri de războinici, armamente, magi, arcași și luptători cu sabia. Există și poțiuni și vrăji care pot fi folosite în timpul meciului. Baza sănătoasă de jucători, actualizările permanente – cu siguranță nu ai cum să te plictisești jucându-l!

Castle Crush

Iubitorii de jocuri PvP online pe telefon se împart în două categorii: cei care aleg să joace Clash Royale și cei care optează pentru Castle Crush. De ce? Într-un final, jocurile sunt asemănătoare din multe puncte de vedere, ideea fiind aceeași. De altfel, chiar și caracterele cu care poți juca se aseamănă în ceea ce privește abilitățile (uneori, chiar și la design-ul estetic). Totuși, Castle Crush nu este atât de popular, dar are potențialul de a fi chiar mai interesant și mai dinamic decât Clash Royale. Având la dispoziție trei lane-uri, trebuie să distrugi castelul inamicului, iar gama variată de războinici disponibili fac ca acest joc să devină foarte versatil, neașteptat, deși deseori „strategiile câștigătoare” sunt abordate de mai mulți jucători.

Match Masters

Match Masters este un joc de tip match-3 (tile-matching games), și poate deveni foarte, foarte competitiv, combinând îndemânarea, „norocul” și elemente inovatoare de joc (diferite bonusuri și avantaje) pentru a oferi o experiență dinamică fiecărui jucător. Jocurile de acest gen presupun manipularea unor culori pentru a le face să dispară în funcție de un criteriu prestabilit (fie unești trei, patru sau cinci, în anumite forme). Principala provocare constă în identificarea modelelor pe o tablă de joc destul de haotică. Acestui lucru se adaugă, pentru că vorbim de Match Masters, faptul că îl poți juca online, împotriva altui jucător, fiecare având posibilitatea de face, pe rând, câte o mișcare.

Hearthstone

Hearthstone
Sursă fotografie: hearthstone.blizzard.com

Dacă îți plac duelurile cu cărți, acest joc este pentru tine. Deși este deosebit de vechi, este încă foarte popular în rândul iubitorilor de jocuri PvP pe telefon. Jucătorii trebuie să colecteze cărți, să construiască pachete și, evident, să se dueleze între ei. Toate personajele disponibile provin din universul Warcraft. De asemenea, are și misiuni pentru un singur jucător, fiind disponibil și în versiunea desktop (cu ajutorul funcției cross-play). Nu este el cel mai dinamic joc, însă echilibrează foarte armonios elementele de strategie și acțiune cu cele ale design-ului plăcut și viabil din punct de vedere estetic. Chiar dacă a fost lansat acum mult timp, încă are actualizări destul de constante și merită o șansă!

Onmyoji Arena

Multă lume spune că Onmyoji Arena este probabil cel mai bun MOBA disponibil, cel puțin în acest moment, în online. În orice caz, divertismentul este asigurat de faptul că tu, făcând parte dintr-o echipă de diverși jucători, trebuie să te confrunți cu echipa adversă. Jocul are disponibile bătălii de 5 contra 5 (în total 10 jucători), dar și 3 contra 3 contra 3 (în total 9 jucători). Trebuie să vă spunem că cele din urmă sunt cele mai intense și amuzante, deși premisa este, în esență, destul de simplă: cine se apropie cel mai mult de capturarea părții adverse, câștigă. De altfel, ai la dispoziție o gamă variată de eroi și caractere din care poți alege, motiv pentru care chiar nu ai cum să te plictisești – încearcă-i pe toți, în orice caz, înainte de a te hotărî să îl dezinstalezi.

Clash of Clans

Un alt joc PvP de strategie, extrem de popular și extrem de bine pus la punct, cu estetică grozavă și plăcută, este Clash of Clans, care presupunea construirea unui oraș și dezvoltarea unei armate cât mai puternică, în ideea de a respinge atacul invadatorilor. Modul de joc este asemănător cu cel de apărare și protecție a turnurilor (sau bazei). De asemenea, Clash of Clans are și o bază bogată de jucători activi, cu o mulțime de clanuri cărora te poți alătura pentru a-ți întregi puterea și dominația asupra altor clanuri. Lansat acum ani buni, jocul încă este descărcat de persoane din întreaga lume, iar actualizările au loc periodic.

Teamfight Tactics

Având ca sursă inspirație legendarul Dota și jocurile sale asociate, Teamfight Tactics pare a fi un alt joc de strategie foarte iubit când vine vorba de jocuri PvP pe telefon. Mixând elemente din universul League of Legends, aducând în exclusivitate modul de luptă opt versus opt, acest joc de strategie pe ture presupune dezvoltarea unei echipe de campioni care, ulterior, trebuie să lupte într-o arenă, pentru a testa a cui armă este mai bună și cine se va dovedi marele câștigător al războiului. Cu o grafică chiar foarte bună, elemente anexe de vrăji, caractere, aptitudini și alte tipuri de misiuni, Teamfight Tactics este un joc pe care chiar ar trebui să îl încerci!

GWENT: The Witcher Card Game

Inițial, GWENT a făcut parte integrantă din The Witcher 3, fiind un mini-joc excelent. Acum, de sine stătător, jocul este aproape identic, însă reechilibrat, structurat și ajustat pentru jocurile PvP pe telefon. Este un joc cu cărți, mizând pe strategie, care presupune să-ți faci cel mai bun pachet, fiecare meci având trei runde. Trebuie să știi cum să-ți gestionezi pachetul, astfel încât să preîntâmpini atacul final al adversarului (care de obicei este cel mai violent). Chiar dacă la început s-ar putea să ți se pară complicat, greu de înțeles (cantitatea mare de cărți, derutantă), îți poți da relativ ușor seama de cum stă treaba și cum trebuie jucat. Este un joc captivant, având o grafică animată uimitoare – în esență, merită măcar să-i arunci o scurtă privire!

PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile (PUBG) este destul de similar cu versiunea originală, disponibilă pentru desktop, chiar dacă meciurile sunt mai scurte decât cele din versiunea PC (în jur de 10 minute față de cele 30 de minute pe desktop). Pe scurt, joci într-o lume deschisă și extrem de extinsă, obiectivul fiind acela de a fi ultimul care supraviețuiește – pe scurt, ocupă-te de inamici cât de repede cu putință. Partea bună, care eficientizează și facilitează jocul, este faptul că îți poți personaliza comenzile, astfel încât să-ți maximizezi confortul experienței de joc. Este actualizat în mod regulat, are multe moduri de joc și o dinamică foarte atrăgătoare; și asta îl face să fie un must-play, fără niciun dubiu, pentru orice iubitor de battle-royale.

Garena Free Fire

Garena Free Fire are un număr colosal de jucători lucru care reprezintă un indiciu clar al faptului că, într-adevăr, chiar este un joc bun. Distractiv, efervescent și foarte complex, are o dinamică similară cu cea a jocului Fortnite: ajungi pe o insulă unde trebuie să supraviețuiești împotriva altor 49 de jucători, în timp ce cauți anumite arme, lucruri ce ar putea fi utile, locuri în care să te ascunzi. Se poate juca pe echipe sau individual, dar vă garantăm faptul că pe echipe este mult mai interesant și distractiv (evident, dacă faci parte din echipa câștigătoare).

Rocket League Sideswipe

Omologul său de pe PC pare a fi întrecut de abordarea 2D a versiunii mobile. Chiar dacă putem crede că așa ceva nu este posibil, în realitate Sideswipe este la fel de rapid și satisfăcător precum originalul său. Obiectivul jocului este simplu, dar asta nu înseamnă că face compromisuri când vine vorba de spiritul competitiv: trebuie să dai cu mingea la poartă înaintea adversarului tău, într-un fel de „joc de fotbal cu mașini” care, după părerea noastră, este o idee autentică și foarte distractivă. Odată ce câștigi, aduni puncte pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți mașina (nu cred că am menționat – jucătorii sunt, de fapt, mașini) și șansele de câștig. Meciurile, spre deosebire de versiunea desktop, durează doar câteva minute.

League of Legends: Wild Rift

League of Legends Wild Rift
Sursă fotografie: oneesports.gg

Cu un ritm extrem de rapid, dinamic și efervescent, League of Legends: Wild Rift este MOBA-ul care, cel mai probabil, se simte cel mai confortabil pe versiunea mobilă. În sine, jocul este cunoscut mai ales pentru gama variată de eroi pentru care poți opta, cu abilități și puteri diferite, ceea ce face ca meciurile să nu fie niciodată la fel, dar Wild Rift presupune și terenuri de joc dintre cele mai interesante, păstrând, în același timp, experiența satisfăcătoare a jocului clasic. După cum am spus, fiecare campion este diferit de celălalt, cu abilități unice și speciale, ceea ce înseamnă că fiecare dintre ei necesită „o perioadă de testare” și înțelegere înainte de a învăța pe deplin cum să-l stăpânești. Cu toate acestea, a-ți stăpâni în totalitate caracterul reprezintă doar jumătate din plan – cealaltă jumătate este despre a ști cum să joci în echipă, cum să colaborezi, pentru că meciurile de 5 la 5 se concretizează în victorii doar în momentul în care munca în echipă se face simțită.

Dota Underlords

Dota Underlords este, pe scurt, o variantă mobilă a modului de joc autochess din Dota 2. Aici, jucătorii trebuie să colecteze personaje, să-și formeze o armată și echipă puternice, pentru ca mai apoi să ia parte la dueluri cu alți jucători. Fiecare personaj nou recrutat creează alianțe cu alte personaje deja deținute, iar echipele cele mai bune se obțin prin punerea la un loc a acelor personaje care, automat, se aliază între ele. Este un joc destul de dinamic, cu o gamă variată de caractere pe care le poți folosi pentru a-ți crea armata. De asemenea, are și numeroase moduri și alte facilități, clasamente, turnee, astfel încât să nu te plictisești jucând același joc din nou și din nou. Este un PvP online chiar foarte bine cotat, care își merită laurii.

Call Of Duty

Call of Duty probabil nici nu mai are nevoie de prezentare – un joc cu împușcături dintre cele mai bune, care poate fi abordat în mai multe moduri: moduri de joc clasice, bazate pe echipă, dar și în tipul battle royale (cum este PUGB). Are un gameplay rapid, imagini realiste destul de impresionante, este dinamic și extrem de competitiv. Constant, versiunea mobilă a jocului este actualizată cu noi hărți, echipamente, moduri de joc, iar posibilitatea de a-ți crea personajul ideal transformă totul într-o experiență și mai grozavă. Nouă ne place foarte mult, deși, evident, nu se ridică la nivelul versiunii desktop a jocului. Pentru început, este unul dintre jocurile PvP mobile, cu împușcături, pe care le apreciem cel mai mult.

Among Us

Dacă îți era greu să ai încredere în oameni, atunci ai și motive: chiar este greu, iar Among Us fix pe asta se bazează. Extrem de popular acum ceva timp, întrucât toată lumea îl juca, Among Us încă are puseele sale de popularitate. Obiectivul jocului este de a afla cine este impostorul (sau impostorii) dintr-un grup de jucători. Cei care sunt într-adevăr nevinovați au misiunea de a îndeplini o serie de sarcini pentru a repara o navă, în timp ce impostorii trebuie să-i împiedice, ucigându-i. Chiar este un joc extrem de distractiv, care lucrează puțin la psihologia jucătorilor: cum ți-ai putea da seama cine este impostorul? Răspunsul nu este chiar simplu, și implică foarte multă atenție din partea celorlalți.

Dead by Daylight

Dead by Daylight este un joc PvP multiplayer online în care patru jucători acționează împotriva unui jucător individual. Cei patru formează, așadar, o echipă, iar jucătorul individual este „un monstru” care vânează grupul. Pe scurt, Dead by Daylight are dinamica unui joc horror survival și, în primul rând, monstru dispune de anumite abilități care fac ca uciderea sa să fie destul de complicată. După părerea noastră, Dead by Daylight este un joc PvP online destul de atipic, însă unic datorită genului în care se încadrează. Chiar dacă mai prezintă bug-uri și uneori are o latență semnificativă (depinde foarte mult de conexiunea la internet), experiența generală este una destul de satisfăcătoare. Dar, pentru satisfacție maximă, vă recomandăm mai ales versiunea PC – este mult, mult mai bună și intensă!

Apex Legends

Apex Legends este poate unul dintre cele mai populare jocuri de tip shooter mutiplayer online ale acestui an. Există două moduri de joc – battle royale și clasicul deathmatch (de departe, este preferatul nostru). Jucătorii trebuie să aleagă un caracter, fiecare având abilitățile și capacitățile sale, iar apoi să se dueleze cu alți jucători. Chiar dacă este relativ nou, Apex Legends are deja tot ce îi trebuie pentru a deveni și mai popular – o dinamică complexă, caractere impresionante și o grafică foarte convingătoare. Terenurile de joc sunt variabile, și fiecare te obligă, să zicem așa, să abordezi o altă strategie de joc. Din aceste motive, cu greu te-ai putea plictisi, mai ales atunci când în joc sunt foarte multe persoane conectate. Merită să-i dai o șansă!

Marvel Snap

Nu trebuie să fii fan Marvel pentru a te bucura de acest joc, chiar dacă fanii studioului se vor bucura la maximum de ilustrațiile originale; chiar și cei care nu sunt familiarizați cu franciza de filme vor fi rapid convinși de acest joc extrem de competitiv. Bazându-se pe colecționarea cărților, se aseamănă destul de fidel cu Hearthstone, fiecare rundă durând în jur de 3 minute. Pe scurt, merită să-i dai o șansă, fiindcă nici nu este acel gen de joc care te obligă să scoți bani din portofel pentru a reuși să depășești mult mai rapid o anumită etapă sau să avansezi cât mai repede, pentru a ține pasul cu ceilalți.

Legends of Runeterra

Dezvoltat de Riot Games (cei care au creat și League of Legends), Legends of Runeterra este un joc de duel de cărți, asemănător lui Hearthstone, dar cu câteva ajustări semnificative. Acum nu trebuie doar să construiești pachete dintr-o colecție existentă de cărți, ci și să alegi un anumit campion în jurul căruia să dezvolți pachetul respectiv. Pornind de aici, te duelezi cu alții, într-un ritm suficient de plăcut pentru a nu fi mult prea amețitor și derutant. Jocul include numeroase alte caracteristici, mecanici de gestionare, moduri, dar și o gamă variată de cărți de colecționat. Chiar dacă este destul de nou, are un început promițător și o fundamentare solidă pe baza căreia dezvoltatorii jocului îl pot contura în viitor.

Rusted Warfare

Rusted Warfare este alegerea perfectă pentru cei care doresc să se bucure de un joc real time strategy într-o dinamică permanentă. Inspirat din jocurile RTS populare (cum ar fi Supreme Commander), Rusted Warfare îmbină mecanismele clasice cu controale inteligente pe ecranul tactil al smartphone-ului, permițându-ți fără nicio problemă să controlezi cu fidelitate armele folosite. Există și moduri offline, dar Rusted Warfare se pliază cel mai bine pe lupta împotriva unui singur adversar. AI-ul este relativ ușor de învins, motiv pentru care s-ar putea să ai nevoie de un adversar uman pentru a te simți într-adevăr provocat. Merită să-i dai o șansă, chiar dacă la început s-ar putea să ți se pară copleșitor și greu de înțeles – vei învăța foarte rapid.

Cam acestea ar fi cele 20 de recomandări de jocuri PvP pe telefon. Știm că lista ar putea fi mult extinsă, însă am încercat să includem doar jocuri pe care le-am încercat și care, de altfel, ne-au și plăcut. Prin urmare, dacă ai și alte recomandări de jocuri player versus player, disponibile pe telefon, le așteptăm cu mare interes în secțiunea de comentarii. Spor la jucat și sperăm că acest articol s-a dovedit a fi util și, prin urmare, ai găsit măcar un joc care să-ți fie pe plac! Una este să descrii un joc, alta este să-i simți, pe bune, dinamica. Așadar, dacă măcar unul pare să fie pe placul tău, ar trebui să-i dai o șansă – cine știe, poate deveni chiar următorul tău joc preferat!

Share.

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.