Free cookie consent management tool by TermsFeed

Vrei să știi care sunt cei mai buni campioni LoL pe care trebuie să-i încerci pentru a-ți învinge adversarii și a urca rapid în clasament? Dacă e să luăm în considerare cele mai recente buff-uri, modificări din joc și cele mai mari rate de victorie, atunci acești campioni LoL pe care ți-i vom prezenta sunt demni de luat în considerare.

Evident, meciurile League of Legends depind și de alte variabile, iar uneori poate fi vorba doar de noroc atunci când ai parte de victorii epice, când ai parte de înfrângeri neașteptate. Indiferent de rezultat, trăiești fiecare meci la maximum. Cu toate acestea, pentru a evita pe cât posibil înfrângerile, trebuie să știi care sunt cei mai buni campioni LoL să alegi și, de altfel, cum să-l controlezi cât mai bine, pentru a valorifica la maximum potențialul acestora.

Ideea de bază este că trebuie să optezi pentru un campion a căror abilități sunt viabile indiferent de scenariu: ai nevoie de un campion puternic care să-ți ofere un avans, care să preia controlul meciului și să-ți ofere opțiuni potrivite, multilaterale. Uneori, nu este îndeajuns să te încrezi în colegii tăi de echipă – trebuie „să-ți iei soarta în propriile mâini”.

Pentru acest lucru, am pregătit o listă cu cei mai buni campioni LoL, bazându-ne pe rata de victorii a jucătorilor care îi folosesc, pe abilitățile complete și pe ierarhia ELO. Cu toate acestea, în cele din urmă, aceștia campioni LoL nu se deosebesc cu nimic de alții dacă nu ai experiența de joc necesară pentru a profita la maximum de caracteristicile acestora. În esență, este vorba despre cunoașterea jocului și a abilităților personale. Fără doar și poate, iată cei mai buni campioni LoL pe care ți-i recomandăm pentru a avea o experiență de joc de neuitat.

Darius

Ghid de joc pentru campionul Darius din League of Legends

Dacă ești genul de jucător căruia îi plac experiențele individuale și vrei să te-avânți de unul singur în cucerirea tărâmurilor magice din LoL, atunci Darius este cu siguranță unul dintre acei campioni LoL pentru care vrei să optezi. Juggernaut-ul Darius, acest titan este fenomenal în lupta 1 vs 1, devastându-i pe cei care sunt suficient de nebuni încât să se aventureze în fața lui. Cu caracteristici care-i oferă posibilitatea de a face daune pasive, odată cu trecerea timpului, Darius este de neoprit în lupta la apropiere. Se dovedește a fi bun și în luptele de echipă, mai ales datorită abilității split push – membrii echipei se pot angaja în obiective mai semnificative, în timp ce cei ai echipei adverse încearcă să-l urmărească și să-l anihileze.

Katarina

Katarina league of legends

Katarina a fost mai mereu una dintre cel mai populare alegeri de mid. După ce a primit câteva modificări, ea continuă să fie o amenințare. Katarina este unul dintre cei mai buni campioni LoL de snowballing din joc, putând prelua controlul unui meci după doar câteva lovituri, distrugându-și inamicii mai slabi – mulți jucători nu o vor urmări, bazându-se pe faptul că este un inamic slab. Cu mobilitatea demnă de luat în considerare, daune mari și adaptabilitatea de care dă dovadă, runele pe care le poate încorpora, Katarina chiar este un campion pe care nu ar trebui să-l treci cu vedere.

Shen

Shen league of legends

Shen este unul dintre acei campioni LoL de top, un ninja incredibil de solid, rapid, care se dovedește a fi potrivit în orice etapă a jocului, indiferent de hartă. În lupta corp la corp își arată adevărata față, cum s-ar spune, datorită daunelor bonus și abilităților de a bloca atacurile. Shen poate folosi, de asemenea, și abilitatea de taunt, pentru a-și forța adversarii să se confrunte cu minion aggro sau turret shots. După ultimul patch, rata de victorie a lui Shen a urcat la 52,25% în toate rangurile, datorită posibilității de a se teleporta oriunde pe hartă și a scutului masiv cu care a fost înzestrat: mult mai mare decât înainte, scalându-se cu bonusurile de sănătate. Cu alte cuvinte, Shen chiar este un campion care poate face diferența într-un meci de LoL, atât timp cât știi să-l controlezi așa cum se cuvine. Are nevoie de practică, ceea ce presupune că-ți poți lua o marjă de câteva meciuri pierdute, înainte de a-i descoperi în totalitate abilitățile.

Garen

Garen cei mai buni campioni lol

Garen este mult mai puternic decât (nu) ai putea crede. Este „tancul tancurilor”, cum s-ar spune, iar daunele sale nu sunt de ici-colo. Prin abilitățile sale, își regenerează sănătatea pasiv, provocând daune suplimentare pe măsură ce el își ia destul de puține. Rapid, rezistent, tacticos și răzbunător, Garen este un adevărat coșmar pentru echipa inamică – exact acel gen de campioni LoL pe care orice jucător, chiar și neinițiat în League of Legends, ar trebui să-l încerce. În general, este recomandat să-l folosești mai ales dacă ești la început, dar se pliază perfect și așteptărilor jucătorilor mai experimentați. Pe lângă faptul că poate fi îmbunătățit cu echipamente speciale care-i potențează daunele și abilitățile, Garen are integrate și numeroase skill-uri pe care le poți explora pentru a-ți asigura victoria și, mai mult decât atât, posibilitatea de a experimenta un joc plin de tensiune.

Master Yi

Master Yi cei mai buni campioni lol

The Wuju Bladesman este destul de subestimat, dar primul lucru care îl scoate în evidență este abilitatea CC, de control a mulțimii, adică abilitățile și vrăjile care elimină sau diminuează controlul pe care o unitate țintă îl are asupra unor aspecte ale sale – chiar posibilitatea de a lansa vrăji, emite comenzi de mișcare sau atac. Wuju Bladesman, în sine, este un campion jungler, care are kit-ul standard pentru a face față unor astfel de poziții. Abilitatea sa finală, ”Highlander”, îl transformă, efectiv, într-un fulger care nu poate fi încetinit de nicio abilitate sau vrajă de încetinire, plus că mai câștigă și un bonus semnificativ de viteză de atac. Dacă Master Yi ajunge în fruntea echipei, atunci este cu adevărat un rege alături de care merită să lupți. Într-adevăr, poate nu excelează în multe tipuri de lupte și moduri de joc, dar este un campion care are mult de oferit, atât timp cât reușești să-i oferi timpul necesar de care are el nevoie.

Morgana

Morgana cei mai buni campioni lol

Chiar dacă patch-ul 11.9 i-a adus o reducere a pagubelor create de abilitatea Tormented Shadow, Morgana este, în continuare, unul dintre cei mai buni campioni LoL jungleri. Cu vindecarea sa pasivă, clear-ul puternic, ganks fantastice, abilitatea Dark Binding, Morgana funcționează perfect. Deși vrăjile ei se mișcă destul de încet, efectul Dark Binding durează între două și trei secunde, ceea ce reprezintă un timp destul de lung, îndeajuns pentru a-ți imobiliza inamicul. Datorită scutului de vrăji care poate proteja un aliat sau pe ea însăși de CC, Morgana este un inamic de luat înseamă când vine vorba de defensivă.

Zac

Zac cei mai buni campioni league of legends

Un alt campion puternic este Zac, al cărui damage a fost suplimentat la W în patch-ul 11.8. N-o fi el cel mai drăguț erou, dat fiind faptul că seamănă cu o bucată de ectoplasmă verde, dar funcționează bine în majoritatea rating-urilor, fiind intuitiv, ușor de „exploatat”, de unde și rata sa impresionantă de 52,20% de victorii. Abilitățile forte ale lui Zac vin din gangks și engages. Abilitatea Elastic Slingshot îi permite să se lanseze în față de la distanțe mari, lovind și amețind inamicii și monștrii care se află în raza sa de acțiune. Cu toate că nu este tocmai o amenințare în luptele corp la corp, poate scăpa cu ușurință din ele – fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă! Datorită posibilității de a reînvia ocazional, Zac este destul de greu de doborât, putând supraviețui timp îndelungat datorită construcției sale bizare.

Galio

Tutorial Galio League of Legends

Pentru cei care doresc ceva mai puțin mecanic și cu mai mult CC, Galio este alegerea ce mai potrivită. Acest campion anti-mage are șanse maxime de supraviețuire în luptele de echipă, dovedindu-se practic în special împotriva amenințărilor AP și chiar a campionilor AD. Galio are abilități de taunts masive, dar strălucește cu adevărat în lupta campionilor „hoinari”, cărora le place să exploreze harta, deoarece abilitățile sale îi permit să zboare peste hartă și să se prăbușească, provocând daune, în timp ce reușește să pună la pământ orice inamic care are ghinionul de a fi prins în rasa sa de acțiune (mare, de altfel). Cu o rată de victorie de 52,11%, Galio este unul dintre acei campioni LoL care trebuie luat în considerare.

Jinx

Jinx cel mai bun campion bot league of legends

Jinx este potrivită în special pe lane-ul 2v2, deoarece atacurile sale de bază provoacă daune masive AoE, mai ales datorită abilității Runaan’s Hurricane, care afectează mai mulți membri ai unei echipe. Datorită accelerării pasive, este de asemenea capabilă să se angajeze în strategii de urmărire, chiar dacă nu este cel mai puternic campion ADC în laning, se descurcă chiar bine datorită abilităților efervescente și capcanelor care îi permit să facă CC, punând presiune pe inamici. Jinx are o rată de victorie de 51,72% și o rată masivă de alegere de 20,1%.

Thresh

Thresh lol

Campionul Thresh este cu siguranță o alegere redutabilă. Versatil, cu potențial genial, un kit de abilități unice și efervescente, acest campion LoL excelează în lupta rapidă, corp la corp, dar și de la distanță, datorită cârligului său care, combinat cu abilitatea Flay, poate trage adversarul spre tine. Mai toate abilitățile lui Thresh pot fi utilizate în mai multe moduri, poate și de-aici complexitatea și dificultatea de „a-l manevra”. De altfel, face apel maximal la abilitățile de joc ale tale, motiv pentru care a excela cu el necesită mult timp și practică. Totuși, odată ce-ajungi să-l stăpânești și să-i cunoști abilitățile, te poți angaja în orice lupte dorești, urcând, cu siguranță, în ierarhia clasamentului.

Aceștia sunt zece cei mai buni campioni LoL pe care vi-i recomandăm atunci când vine vorba de a avea o experiență de joc genială. Într-adevăr, abilitățile acestora se pot dovedi deficitare în anumite moduri de joc, hărți, condiții, dar cu siguranță fiecare dintre ei poate fi valorificat la maximum. Știm că n-am reușit să acoperim întreaga listă, existând mulți alți campioni LoL care pot fi considerați cei mai buni. De aceea, dacă ai și alte recomandări, așteptăm în secțiunea de comentarii părerile tale. Până atunci, spor la joc!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.