Free cookie consent management tool by TermsFeed

Urmează Marvel etapa 5 și 6, din moment ce etapa a 4-a din Universul Cinematografic Marvel (MCU) este pe punctul de a se încheia. În timpul evenimentului Comic-Con, Kevin Feige, conducător al studiourilor Marvel, a dezvăluit că fazele 4-6 vor fi cunoscute sub denumirea de Saga Multivers, care va cunoaște două alte producții Avengers, pe lângă alte o mulțime de titluri impresionante, așteptate de toți fanii. Deși multe lucruri nu sunt, încă, puse la punct, totuși au fost făcute câteva anunțuri privitoare la titlurile din fazele 5 și 6, atât de lungmetraj, apariții noi și seriale, dar și continuări ale seriilor pe care deja le cunoaștem cu toții.

Care sunt filmele din Marvel etapa 5?

După cum știm, faza a 4-a din MCU se va termina cu Black Panther: Wakanda Forever, acest film urmând să apară anul acesta, pe data de 11 noiembrie. Inițial, trebuia să fie lansat în luna iulie a acestui an, însă a fost amânat pentru aproape de sfârșitul anului, pentru ca perioada care va trece între ultimul titlu din faza a patra și primul titlu din faza a cincea să nu fie îndelungat. În ordine cronologică, următoarele filme care urmează să apară în etapa 5 sunt:

 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (care are data oficială de lansare 17 februarie 2023);
 • Guardians of the Galaxy III (care are data oficială de lansare 5 mai 2023);
 • The Marvels (care are data oficială de lansare 28 iulie 2023);
 • Captain America: New World Order (care are data oficială de lansare 5 martie 2024);
 • Thunderbolts (care are data oficială de lansare 26 iulie 2024);
 • Blade II (care are data oficială de lansare 6 septembrie 2024);
 • Deadpool III (care are data oficială de lansare 8 noiembrie 2024).

Referitor la alte titluri care vor face parte din faza a 5-a, acestea sunt următoarele, noi producții sau spin-off ale unor filme deja cunoscute:

 • Secret Invasion (primăvara anului 2023)
 • Echo (vara anului 2023) – spin-off din Hawkeye;
 • Loki (sezonul II, vara anului 2023);
 • Ironheart (toamna anului 2023) – spin-off din Black Panther: Wakanda Forever;
 • Agatha: Coven of Chaos (iarna anului 2023, începutul anului 2024) – o serie care se va concentra pe Agatha Harkness;
 • Daredevil: Born Again (primăvara anului 2024).

Producțiile sună foarte bine, însă acestea sunt doar câteva din lista complexă de titluri care mai mult ca sigur vor fi anunțate cât mai curând. În orice caz, vom urmări cu atenție anunțurile, dar și zvonurile din mediul online, astfel încât să actualizăm articolul de îndată ce acestea urmează să fie făcute publice. Faza 5-a Marvel este se anunță a fi extrem de „valoroasă”, însă, de departe și conform fanilor, nici nu se compară cu ceea ce ne oferă Marvel etapa 6. Care vine la pachet cu două titluri Avengers, dar și cu o mulțime de alte surprize, în timp ce s-ar putea să dea undă verde și fazei a șaptea din Saga Multivers.

Imagine prezentare Faza 5 a Universului Marvel
Foto: Etapa 5 a Universului Marvel, sursa: IGN

Care sunt filmele din Marvel etapa 6?

La Comic-Con, San Diego, Marvel a confirmat doar trei date de lansare, respectiv trei titluri ce vor face parte (cel puțin momentan) din etapa a șasea a Universului Cinematografic Marvel, și între timp au mai apărut și alte titluri anunțate de către studio. În ordine cronologică, prezentată chiar de către ei, acestea sunt:

 • Fantastic Four (care are data oficială de lansare 8 noiembrie 2024);
 • Nu există încă un titlu (dar va fi lansat pe data de 14 februarie 2025);
 • The Avengers: Kang Dynasty (care are data oficială de lansare 2 mai 2025)
 • Nu există încă un titlu (dar va fi lansat pe data de 25 iulie 2025);
 • Avengers: Secret Wars (care are data oficială de lansare 7 noiembrie 2025).
Imagine prezentare faza 6 a Universului Marvel
Foto Etapa 6 a Universului Marvel, sursa: IGN

Alte titluri despre care se speculează că vor face parte din această fază, atât filme, dar și seriale, sunt următoarele:

 • Shang-Chai II;
 • Doctor Strange III;
 • Thor V (Thor: Love and Thunder chiar a dat undă verde unei continuări);
 • X-Men (în 2019, Kevin Feige a sugerat că X-Men nu va apărea până în 2025, iar data cam coincide cu faza a 6-a din Universul Cinematografic Marvel);
 • Spider-Man IV;
 • Blade II;
 • Black Panther III;
 • Armor Wars;
 • Wonder Man;
 • Un film în legătură cu universul din Wakanda și cu personajul Okoye;
 • Moon Knight (sezonul II);
 • Hawkeye (sezonul II);

Teoretic, faza a șasea va fi sfârșitul Saga Multivers, însă vom vedea ce se va mai întâmpla de-a lungul anilor. Datorită faptului că Disney+ a asigurat datele de lansare pentru filmele care nu au încă un titlu (”Untitled Marvel”) cu ani în avans (există chiar și date de lansare pentru etapa a șaptea Marvel), știm că ele vor fi lansate pe data de 14 februarie și 25 iulie, peste 3 ani. Dacă este să facem referire la filme, știm că faza a 6-a începe cu Deadpool III, iar Ryan Reynolds a anunțat faptul că a treia parte din franciză îl va aduce înapoi pe Hugh Jackman pentru a juca și rolul lui Wolverine, însă alte detalii nu știm. În ceea ce privește Fantastic Four știm, de altfel, la fel de puține, însă avem certitudinea faptului că nu va fi o poveste care să aibă în centru ideea originii lor, ceea ce ar putea însemna un film cu totul și cu totul diferit, care să nu aibă legătură nici măcar cu benzile desenate.

O confirmare a distribuției nu există, și nu știm dacă Krasinski John își va relua rolul lui Reed Richards după ce a apărut în Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De departe, interesul maxim se concentrează în jurul proiectului dublu marca Avengers, anunțat tot la Comic-Con, în cadrul aceluiași eveniment (în general, filmele Avengers se numără printre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile), și anume Avengers: The Kang Dynasty și Avengers: Secret Wars. Evident, momentan nu știm nimic despre niciunul dintre filme, decât titlul fostului film care confirmă că Kang the Conqueror (Jonathan Majors) este de fapt Thanos din această saga. Ar putea fi „mai mulți Kang”, din moment ce, deja, suntem martorii unei variante posibile (He Who Remains), din Loki. Avengers: Secret Wars este, în sfârșit, avut în vedere de către studiourile Marvel, deoarece fanii se așteptau ca acest titlu să facă parte chiar din faza a patra, în acord cu benzile desenate – dacă, într-adevăr, s-ar baza pe benzile desenate, asta ar putea însemna un nou început pentru Universul Cinematografic Marvel, dar este destul de precoce să facem astfel de speculări.

Trailer Black Panther: Wakanda Forever, filmul ce va „închide” etapa 4 din MCU

De asemenea, este foarte posibil să vedem și așteptatul film X-Men, despre care s-a vorbit la Comic-Con 2019, însă și Spider-Man IV și Shang-Chi II, care sunt în curs de dezvoltare, ar putea fi oricare dintre titlurile ce nu au fost încă anunțate. Pe lângă aceste vești, avem și vești referitoare la serialele care vor face parte din această fază. Deși nu există, încă, anunțuri oficiale ale serialelor care vor fi lansate pe platforma de streaming Disney+, cu siguranță în dinamica evolutivă a acesteia își vor face apariția anumite titluri. Spre exemplu, știm că în curs de dezvoltare se află un serial Wakanda, care se va concentra în jurul poveștii de origine a lui Okoye (Danai Gurira) și un serial după Nova.

Oricare dintre ele poate face parte din faza a șasea și, de asemenea, alte sezoane din serialele TV Marvel care deja sunt lansate. În orice caz, vom actualiza acest articol de îndată ce vom avea la dispoziție informațiile necesare, atât cu filmele cât și cu serialele din Marvel faza 6. De asemenea, un spin-off cu un personaj numit Scarlet Witch s-ar putea să apară tot în cadrul aceleiași faze. Cronologia pe care cei de la Marvel o au în vedere este una foarte inspirată, în special faptul că, teoretic, faza 6 se va termina cu Avengers: Secret Wars, întrucât acest lucru a fost prezis de ceva vreme, iar unul dintre cele mai recente evenimente Secret Wars din benzile desenate au fost folosite (cu multă inspirație) pentru a eficientiza multiversul Marvel Comics.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.