Free cookie consent management tool by TermsFeed

Thor: Love and Thunder va lua cu asalt cinematografele în această vară. Zeul tunetului devine primul Avenger care va avea parte de un al patrulea film solo și, pe baza trailer-ului pe care l-am văzut, filmul va arata suprarealist și uimitor.

Thor a fost întotdeauna unul dintre cele mai unice personaje Avengers – este puternic, dar abilitățile sale sunt mai degrabă magice decât supraumane; mânuiește un ciocan în loc de un scut sau pumni; și provine dintr-o cu totul altă lume. În Thor: Love and Thunder, se pare că regizorul Taika Waititi se focusează asupra acestei unicități, creând o poveste care pare a fi dintr-o cu totul altă lume.

Pe această cale, Marvel ne-a surprins atunci când a anunțat că Taika Waititi se va întoarce pentru a scrie și regiza Thor: Love and Thunder. Nu numai că este o veste incredibilă pentru fanii Marvel, dar ne oferă și o idee mai bună despre care sunt planurile pentru noul film.

În trailer se prezintă faptul că filmul îl va prezenta pe Thor făcând echipă cu Gardienii Galaxiei pentru a-l înfrunta pe Gorr, Măcelarul Zeilor, interpretat de Christian Bale, care a fost confirmat ca fiind principalul personaj negativ al filmului. De asemenea, știm că Natalie Portman se va întoarce în rolul lui Jane Foster, care a devenit Thor în benzile desenate.

În ceea ce privește Gorr, zvonurile sugerează că acesta va fi cel mai terifiant personaj negativ care a apărut până acum într-un film Marvel. Va fi nevoie de ceva efort, având în vedere de personajele negative care au apărut până acum, ca acesta să ne întreacă așteptările, dar nu este singura știre recentă care a apărut în ultima vreme despre Thor: Love and Thunder. Am aflat, de asemenea, că se va lega de evenimentele din Moon Knight și Black Panther: Wakanda Forever într-o anumită măsură, în timp ce durata de desfășurare a filmului a fost, de asemenea, dezvăluită. În concluzie, se pare că Thor: Love and Thunder se anunță a fi unul dintre cele mai ambițioase filme MCU de până acum – și abia așteptăm să vedem cum se va concretiza totul atunci când filmul va ajunge în cinematografe.

În altă ordine de idei, dacă sunteți curioși de mai multe detalii, în acest articol, veți găsi toate informațiile care merită să le știți despre Thor: Love and Thunder. Acest lucru include data de lansare, distribuția, potențialele puncte de intrigă ale povestirii, viitorul personajului în MCU și multe altele.

Thor: Love and Thunder data lansării: 8 iulie

Thor: Love and Thunder trebuia să apară inițial în noiembrie 2021, dar din cauza pandemiei, data de lansare a fost amânată. Studiourile Marvel au creionat apoi o dată de lansare a filmului în mai 2022, dar după ce a confirmat că își amână toate filmele viitoare până în octombrie 2021, data de lansare a lui Thor 4 a fost mutată din nou. Din fericire, data de lansare nu a fost amânată pe o perioadă prea îndelungată de timp, iar filmul este acum programat să apară pe 8 iulie 2022.

Thor: Love and Thunder data lansării

Lanțul de cinematografe din Marea Britanie Cineworld și magazinul australian Event Cinemas au afirmat că durata filmului va fi de 140 de minute (2 ore și 20 de minute), respectiv 115 minute (1 oră și 55 de minute). Cu toate acestea, după ce a fost lansat trailerul oficial, actorul Chris Hemsworth a confirmat pe Instagram că durata filmului este de fapt de 2 ore. Acest lucru înseamnă că filmul se situează undeva între cele două durate sugerate anterior. Dar, indiferent de durata sa exactă, este clar că viitorul film va fi unul de lungă durată. Acest lucru se datorează probabil faptului că va fi plin de acțiune.

Thor: Love and Thunder: iată trailerul oficial

Trailer oficial Thor: Love and Thunder

Trailerul pentru Thor: Love and Thunder a fost lansat pe 24 mai și este plin de momente umoristice, emoționante și ușor terifiante. În doar câteva ore, acesta a devenit o senzație online, adunând 13 milioane de vizualizări pe YouTube și 37.000 de comentarii în mai puțin de 10 ore, fiind clar că fanii sunt nerăbdători să vadă ce le rezervă filmul. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere popularitatea Universului Cinematografic Marvel și reacția puternică a publicului față de filmele anterioare, cum ar fi „Thor: Ragnarok” Cu toate acestea, ceea ce este surprinzător este viteza cu care trailerul a adunat o audiență atât de mare. Într-o epocă în care trailerele sunt adesea lansate cu săptămâni sau chiar luni înainte de lansarea unui film, este rar să vezi unul care să câștige atât de multă atracție atât de repede. Astfel, se pare că se poate spune cu siguranță că Thor: Love and Thunder este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2022.

În ceea ce privește povestea, de la evenimentele din Avengers: Endgame, în trailer se prezintă faptul că Thor duce o viață liniștită pe Asgard alături de prietenii săi. Chiar și așa, această existență idilică este în curând întreruptă de sosirea lui Gorr, God Butcher (Măcelarul zeilor), care are misiunea de a ucide toți zeii din univers. Astfel, Thor este nevoit să se înarmeze pentru a-l opri pe Gorr dar descoperă rapid că nu se poate compara cu puternicul dușman. Cu ajutorul aliaților săi, Thor trebuie să găsească o modalitate de a-l opri pe Gorr înainte ca acesta să extermine toți zeii existenți.

Pe această cale, Gorr este cel mai mare punct de atracție al trailerului. Înainte de lansarea sa oficială, am văzut doar niște imagini scăpate pe internet, așa că este o satisfacție să îl vedem mai bine acum înainte ca filmul să apară la sfârșitul acestui an. Să sperăm că este la fel de înfricoșător și periculos pe cât l-au făcut să pară distribuția și echipa de filmare. Prin urmare, Gorr pare să fie un răufăcător unic cu care Thor se va confrunta, iar Bale pare să se distreze de minune în acest rol. Cu puțin noroc, interpretarea sperăm să se ridice la nivelul așteptărilor astfel încât să ne ofere unul dintre cei mai bine gândiți răufăcători Marvel de până acum.

Thor: Love and Thunder distribuție: cine interpretează pe cine?

Iată cine joacă în Thor: Love and Thunder:

 • Chris Hemsworth în rolul lui Thor Odinson
 • Tessa Thompson în rolul reginei Valkyrie
 • Natalie Portman în rolul Doctorului Jane Foster/Mighty Thor
 • Christian Bale în rolul lui Gorr (Măcelarul zeilor)
 • Taika Waititi în rolul lui Korg
 • Chris Pratt în rolul lui Peter Quill/Star-Lord
 • Dave Bautista în rolul lui Drax
 • Karen Gillan: Nebula
 • Pom Klementieff în rolul lui Mantis
 • Vin Diesel în rolul lui Groot
 • Bradley Cooper în rolul lui Rocket Raccoon
 • Russell Crowe în rolul lui Zeus
 • Jeff Goldblum în rolul The Grandmaster
 • Jaime Alexander în rolul lui Sif
 • Sean Gunn în rolul lui Kraglin
 • Matt Damon în rolul lui Loki
 • Liam Hemsworth în rolul lui Thor
 • Sam Neill în rolul lui Odin
 • Melissa McCarthy în rolul lui Hela

Nu este surprinzător faptul că Chris Hemsworth revine în rolul lui Thor. Unii dintre noii săi prieteni asgardieni i se vor alătura lui, printre care Odinson, Tessa Thompson reluându-și rolul lui Valkyrie, iar regizorul Taika Waititi va reveni din nou pentru a-l interpreta pe Korg, un revoluționar aspirant. Potrivit Reddit, propriul fiu al lui Hemsworth, Tristan, portretizează versiunea băiețel a zeului nordic în trailer și în film.

Vestea că Guardians of the Galaxy vor apărea în Thor: Love and Thunder a fost o surpriză pentru mulți fani. La urma urmei, finalul din Avengers: Endgame părea să indice că Thor va pleca în propriile sale aventuri. Cu toate acestea, se pare că Zeul Tunetului va face echipă cu cea mai iubită gașcă Marvel pentru următorul său film. Star-Lord, Drax, Nebula, Mantis, Rocket Raccoon, Groot și Kraglin vor apărea cu toții în viitorul film. Deși rămâne de văzut cât de semnificative vor fi rolurile lor, este clar că Guardians of the Galaxy vor juca un rol important în următoarea aventură a lui Thor.

Revenirea lui Natalie Portman în franciza Thor a fost și este și el unul dintre cele mai discutate aspecte ale filmului Thor: Love and Thunder. După ce a stat pe tușă în Thor: Ragnarok, Portman va reveni într-un rol mai important, personajul ei, Jane Foster, urmând să preia mantia zeiței tunetului. Această schimbare a fost întâmpinată cu reacții mixte din partea fanilor, dar nu se poate nega faptul că Portman este una dintre cele mai talentate actrițe. Revenirea ei va adăuga cu siguranță o profunzime necesară francizei Thor și va fi interesant de văzut cum se dezvoltă relația ei cu Thor al lui Chris Hemsworth în acest nou film.

După cum puteți vedea în imaginea de pe Twitter de mai sus, Thor și Jane Foster au primit schimbări de look pentru noul film Thor: Love and Thunder. Părerea noastră? Ambele costume arată în mod corespunzător și sunt asemănătoare cu cele din benzile desenate. Noul costum al lui Thor seamănă izbitor de mult cu cel purtat de Chris Hemsworth în filmul din 2017 Thor: Ragnarok, ceea ce are sens, având în vedere că Taika Waititi se întoarce pentru a regiza următoarea continuare. Costumul lui Jane Foster, pe de altă parte, pare să fie inspirat din omologul ei din benzile desenate. Abia așteptăm să vedem cum se vor transpune aceste noi înfățișări pe ecran atunci când Thor: Love and Thunder va ajunge în cinematografe.

Între timp, după ce Christian Bale ce a jucat rolul lui Batman, acesta îl va interpreta acum pe răufăcătorul Gorr, Zeul Măcelar, în Thor: Love and Thunder. În timp ce unii fani ar putea fi dezamăgiți să îl vadă pe Bale trecând de la o franciză de supereroi la alta, este clar că este un actor extrem de talentat, care este mai mult decât capabil să interpreteze o gamă largă de personaje. Pe lângă activitatea sa în filmele de benzi desenate, Bale a jucat, de asemenea, într-o serie de filme aclamate de critici, printre care The Machinist, The Fighter și American Hustle. Cu o activitate atât de diversă, este clar că Bale este unul dintre cei mai versatili actori din prezent. Indiferent de universul supereroilor în care va ajunge, fanii pot fi siguri că vor avea parte de un joc de rol extraordinar.

În benzile desenate, Gorr dobândește puteri divine datorită unei serii de evenimente nefericite, iar apoi își asumă sarcina de a scăpa universul de zei oriunde îi găsește. Va fi intrigant să vedem cum va arăta acest personaj pe marele ecran, mai ales având în vedere dragostea lui Bale de a se transforma în personajul din rolurile sale. Judecând după informații, se poate spune că acesta va fi un rol solicitant din punct de vedere fizic pentru Bale. Rămâne de văzut cât timp va avea Gorr să apară pe marele ecrane, dar este clar că va fi o parte importantă din povestea lui Thor.

În ceea ce privește Căpitanul Marvel, care este unul dintre cei mai puternici supereroi din universul Marvel, nu este clar dacă ea va apărea efectiv în film. MyTimeToShineHello, un important divulgator de informații din universul Marvel, a afirmat că Captain Marvel jucat de Brie Larson trebuia să își facă apariția și, deși s-ar putea să nu mai fie cazul, o altă persoană susține că Captain Marvel își va face simțită prezența în film. Însă, este o incertitudine dacă aceste zvonuri sunt reale și care dintre acestea va avea dreptate. Oricum ar fi, filmul pare interesant și plin de surprize.

Thor: Love and Thunder povestea: despre ce este vorba?

Iată un scurt rezumat oficial al complotului, oferit de studioul Marvel:

“Filmul îl găsește pe Thor (Chris Hemsworth) într-o călătorie diferită de tot ceea ce a avut de înfruntat vreodată – o căutare a păcii interioare. Dar retragerea sa este întreruptă de un ucigaș galactic cunoscut sub numele de Gorr (Christian Bale), care urmărește să măcelărească zeii. Pentru a combate amenințarea, Thor apelează la ajutorul reginei Valkyrie (Tessa Thompson), al lui Korg (Taika Waititi) și al fostei iubite Jane Foster (Natalie Portman), care – spre surprinderea lui Thor – își mânuiește în mod inexplicabil ciocanul său magic, Mjölnir, ca cel al lui Thor. Împreună, ei pornesc într-o aventură cosmică sfâșietoare pentru a descoperi misterul răzbunării lui Gorr și pentru a-l opri înainte de a fi prea târziu.”

În mod nesurprinzător, Thor: Love and Thunder se desfășoară la ceva timp după Avengers: Endgame, în care Thor este supraponderal și face echipă cu Gardienii Galaxiei. Totuși, lăsând la o parte rezumatorul intrigii și trailerul, Marvel își joacă, în mod înțelegător (și pe bună dreptate), cărțile foarte bine când vine vorba de narațiunea de ansamblu a acestui film. Dar acest lucru nu ne va împiedica să speculăm pe scurt cu privire la ceea ce se va întâmpla în Thor: Love and Thunder odată ce Zeul Tunetului se va întoarce pe marele ecran.

Thor Love and Thunder distribuție

După cum vedem în trailer, personajul principal se antrenează din greu (cu niște lanțuri foarte grele) pentru a reveni în formă. Însă, înainte de asta, se pare că Thor are nevoie de un șut în fund pentru a se întoarce în starea lui normală în care își poate exercita rolul de a fi erou. Potrivit unor zvonuri de pe Reddit, Gardienii vor fi cei care trebuie „să-l convingă pe Thor să se întoarcă pe câmpul de luptă”. Se pare că și ei vor avea succes, ceea ce ar putea duce la faptul că Thor va deveni un Ravager pentru o perioadă înainte de a-și îmbrățișa din nou pe deplin rolul de cel mai puternic erou al Pământului împotriva lui Gorr.

Concluzii

Thor: Love and Thunder este cel de-al patrulea episod al francizei Thor și se pare că va fi unul dintre cele mai interesante filme de până acum. Distribuția este plină de vedete precum Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson și Christian Bale, iar povestea se spune că va fi „plină de surprize”. Acesta este cu siguranță un film pe care fanii Marvel nu vor dori să îl rateze. Cu toate acestea, unii oameni sunt îngrijorați de faptul că franciza a devenit prea tabuistică și exagerată. În timp ce Thor: Love and Thunder s-ar putea să nu fie pentru toată lumea, se pare că va fi o călătorie plăcută pentru cei care sunt dispuși să se încumete la drum în această poveste presărată cu surprize și acțiune.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.