Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pentru că știm cu toții numărul mare de fani ai Universului Cinematografic Marvel (MCU), am realizat un top special cu 20 seriale TV Marvel pe care nu trebuie să le ratezi . În realizarea acestei liste cu seriale Marvel ne-am bazat atât pe rating-urile generale ale titlurilor, cât și pe recomandări, experiențe personale, astfel încât să îți punem la dispoziție doar titluri care știm că o să-ți placă, cel puțin într-o oarecare măsură. În principal, dacă ești deja fan Marvel, sigur ai auzit și chiar văzut deja câteva seriale TV Marvel, însă s-ar putea să existe și câteva pe care le-ai trecut cu vederea. În orice caz, știm de la bun început că lista nu va fi exhaustivă, din moment ce studiourile Marvel, LLC, sunt extrem de prolifice când vine vorba de filme cu super-eroi, fantasy, în care se duce o luptă permanentă între bine și rău. De altfel, toată lumea apreciază un serial bun, cu personaje fantastice care reușesc să transmită, totuși, valori umane, extrem de bine construite, cu o intrigă originală și dinamică efervescentă, care te ține captiv.

Așadar, iată top 20 seriale TV Marvel pe care ți le recomandăm cu încredere.

Helstrom (2020)

Primul titlu din top seriale TV Marvel este Helstrom, care urmărește povestea doi frați care au o relație destul de complicată, însă sunt copiii unui criminal în serie misterios și puternic, însă amândoi încearcă să dea de urma unuia dintre cei mai terifianți răufăcători din lume, ajutându-se fiecare de atitudinile și abilitățile sale. Serialul Hulu a fost anulat aprilie 2020 prin rezilierea contractului dintre Marvel și creatorul serialului, Paul Zbyszewski – de fapt, serialul s-a vrut a fi o combinație între Lucifer, Supernatural și Hannibal, dar încă are mulți fani la nivel mondial. Nu se știe, încă, dacă vor apărea și alte sezoane, dar este un serial care te prinde destul de rapid și pe care, în orice caz, îl poți termina la fel de rapid.

Helstrom (2020)
Helstrom (2020), cu Tom Austen, Sydney Lemmon, Elizabeth Marvel. Sursa: TV Insider

Inhumans (2018)

Inumanii au fost, dintotdeauna, cele mai relevante creații Marvel. O rasă de outsideri genetici, ei trăiesc izolați în regatul lor insular din Attilan și preferă să nu aibă de-a face cu lumea externă. Cu mutații autoprovocate, ritualuri de trecere la maturitate, fiecare dintre ei este expus la ceea ce poartă denumirea de Terrigen Mists, o substanță bizară ce le oferă puteri supranaturale, unele bune, altele monstruoase. Când regatul este atacat atât din interior, cât și din exterior, lucrurile o iau razna – va putea familia regală, condusă de Black Bolt, să țină piept atacului provocat de către invadatori și să amortizeze amenințarea internă a propriului său frate, Maximus the Mad? Acțiunea este foarte complexă, răsturnările de situație sunt omniprezente, iar supereroii chiar sunt extrem de bine dezvoltați. Relațiile dintre personaje sunt interesant de urmărit, dar acțiunea primează în totalitate.

Serial Marvel Inhumans (2018)
Inhumans (2018), cu Anson Mount, Serinda Swan, Ken Leung, Eme Ikwuakor. Sursa: We Got This Covered

The Gifted (2017-2019)

Acest serial a fost cea mai apropiată variantă de un serial X-Men real action pe care îl aveau la dispoziție telespectatorii, înainte ca Fox să fie achiziționat de către Disney. Acțiunea din acest serial este plasată într-un univers alternativ, într-o lume în care mutanții sunt marginalizați și respinși, tratați cu neîncredere și teamă. Într-o astfel de lume, un institut pentru mutanți vrea să lupte pentru a obține o coexistență pașnică cu umanitatea, însă nu le va fi atât de ușor pe cât ar spera să le fie. Creat de Matt Nix, cu Stephen Moyer, Sean Teale și Amy Acker, acesta este un serial destul de bun, clasic, chiar dacă are doar două sezoane. Pe viitor, chiar sperăm să auzim mai multe despre The Gifted, deoarece ar putea fi foarte ușor dezvoltat în continuare.

Serial Marvel The Gifted (2017-2019)
The Gifted (2017-2019), cu Stephen Moyer, Amy Acker, Sean Teale, Natalie Alyn. Sursa: The Movie Database

Runaways (2017-2019)

Serialul urmărește un grup de șase adolescenți din MCU, și anume Nico Minoru, Case Stein și Karolina Dean, Molly Hernantez, Wilder Alex și Gertrude Yorkes, care descoperă unul dintre cele mai teribile secrete – părinții lor sunt membri ai unei cabale de super-răufăcători cunoscută sub denumirea de The Pride. După ce se hotărăsc că nu mai sunt în siguranță în propriile case, se hotărăsc să fugă și să nu se mai întoarcă. În timp ce se ascund de propriii părinți, adolescenții învață cum să trăiască viața, cum să lucreze ca o familie, în timp ce se apără de amenințările ce amușină la fiecare colț de stradă. Inițial, serialul s-a vrut a fi un film de lungmetraj, însă a fost adaptat ulterior într-un serial pentru Hulu. Povestea se bazează pe seria de benzi desenate din 2003 care a reușit să îmbine povestea atemporală a unor adolescenți cu un Los Angeles modern. Este un serial interesant care, dincolo de a avea acțiune și întâmplări dinamice, vorbește despre cât de importantă este prietenia, comuniunea și înțelegerea.

Runaways (2017-2019)
Runaways (2017-2019), cu Rhenzy Feliz, Lyrica Okano, Virginia Gardner. Sursa: TV Insider

Cloak & Dagger (2018-2019)

O premisă oarecum clasică a benzilor desenate – doi adolescenți descoperă că au puteri magice, supranaturale, care apar doar atunci când se află împreună (puteri de lumină și întuneric). De fapt, serialul a schimbat ideea personajelor din benzile desenate: Tandy, al cărei rol este jucat de către Olivia Holt, este o fugară care se ocupă cu furturile, ce cândva visase să devină balerină și Tyrone, al cărui rol este jucat de către Aubrey Joseph, a devenit un puști privilegiat ai cărui părinți puneau mult prea multă presiune pe el, motiv pentru care a dorit să scape de toate aceste așteptări din partea familiei. În timp ce între cei doi se creează o legătură tot mai puternică, își dau seama că puterile lor funcționează mult mai bine atunci când sunt împreună. Toată acțiunea se desfășoară pe fundalul orașului New Orleans, fiind o combinație între dramă adolescentină și un serial cu supereroi. Când vine vorba de seriale cu și pentru adolescenți, ne bazăm, fără nicio problemă, pe cei de la Marvel, dar nu numai.

Serial Marvel Cloak & Dagger (2018-2019)
Cloak & Dagger (2018-2019), cu Olivia Holt, Aubrey Joseph, Gloria Reuben. Sursa: FreeDriveMovie.com

Agents of S.H.I.E.L.D. (2013-2020)

După bătălia de la New York, întreaga lume s-a schimbat. Acum se știe nu numai despre grupul Răzbunătorilror, ci și despre amenințările puternice ale întregii lumi. Ca răspuns, Phil Coulson (Clark Gregg), de la Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division, pe scurt S.H.I.E.L.D., adună o echipă de elită, puternică, sub acoperiră, pentru a găsi și a se ocupa de toate aceste amenințări din ce în ce mai violente, oriunde s-ar afla. Într-o lume care devine tot mai bizară și mai periculoasă, pe măsură ce super-răufăcători își fac apariția și amenință să destabilizeze echilibrului lumii, agenții secreți ai diviziei S.H.I.E.L.D. sunt pregătiți, oricând, să îi oprească și să restabilească pacea și echilibrul. Șapte sezoane foarte bune, care au continuat să se îmbunătățească de la unul la celălalt. Chiar merită amintit în top seriale TV Marvel, înainte de toate pentru că este unul dintre serialele cu durata cea mai mare și cele mai multe sezoane, lucru care poate fi tradus prin faptul că, de la bun început, a prins la public.

Serial Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. (2013-2020)
Agents of S.H.I.E.L.D. (2013-2020), cu Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge. Sursa: The Poster Database

Agent Carter (2015-2016)

După încheierea războiului, aproape toți au avut de suferit – agentul Peggy Carter, al cărui rol este interpretat de către Hayley Atwell, și-a pierdut dragostea vieții. Pentru a completa situația, când miliardarul Howard Stark (Dominic Cooper) este acuzat de trădare, acesta o angajează în secret pentru a-și reabilita numele. Cu ajutorul majordomului lui Howard Stark, Peggy pornește într-o călătorie neașteptată, capricioasă, plină de înșelăciune, corupție, crimă și controverse, la capătul căreia se găsește un răspuns de-a dreptul ieșit din comun. Serialul chiar reușește de fapt să creeze o poveste captivantă, cu personaje convingătoare. Acțiunea este plasată după cele ce s-au întâmplat în Captain America: First Avenger, și are și situații și replici amuzante. Așadar, chiar este un serial care merită luat în considerare dacă ești în căutarea a ceva interesant, lejer.

Serial Marvel Agent Carter (2015-2016)
Agent Carter (2015-2016), cu Hayley Atwell, James D’Arcy, Enver Gjokaj. Sursa: Plex

Iron Fist (2017-2018)

Danny Rand (Finn Jones) se reîntoarce în New York după ce a dispărut ani de zile, încercând să se reconecteze cu trecutul său și cu moștenirea familiei sale. El luptă împotriva criminalității și corupției din jurul său, folosindu-se de incredibila măiestrie a artei kung-fu și de puterea pe care o are: aceea de a-l invoca pe renumitul Iron Fist. Este un serial destul de interesant, chiar dacă a primit multe critici negative din partea celor care se află în domeniu: spre exemplu, una dintre problemele ridicate de către fani a fost cea privitoare la faptul că un bărbat alb, bogat, are să călătorească în Asia, învață artele marțiale și chiar este mai bun decât toți ceilalți de acolo, ceea ce, trebuie să recunoaștem, este destul de ciudat. Totuși, chiar are o intrigă interesantă și o dinamică foarte bună. De asemenea, serialul reușește să redea foarte bine culoarea locală care definește spațiul oriental și multe aspecte ce țin de tradiții și obiceiuri.

Trailer Marvel’s Iron Fist, Sursa: YouTube

Jessica Jones (2015-2019)

După ce scurta ei perioadă de viață ca super-eroină s-a încheiat în mod tragic, Jessica Jones, al cărei rol este interpretat de către Krysten Ritter, și-a reconstruit viața personală și umila carieră de detectiv particular irascibil, sardonic, în Hell’s Kitchen, NYC. Jessica se luptă atât cu demoni exteriori, cât și cu demoni interiori, folosindu-și abilitățile extraordinare ca o eroină neașteptată de care, de fapt, cu toții au nevoie. Krysten Ritter face un rol incredibil, iar Jessica Jones este, efectiv, altceva pentru Marvel. O poveste în care s-ar putea găsi orice femeie, care i-a permis protagonistei să exprime întocmai o poveste universală, să vorbească despre ceea ce a trăit, să o lase să se lupte și să simtă o durere aproape reală. Per ansamblu, chiar a fost un serial destul de curajos și convingător, prezentând povești noi, autentice. Jessica Jones chiar este un serial destul de diferit de celelalte seriale TV Marvel, făcând apel și la emoțiile publicului larg.

Serial Marvel Jessica Jones (2015-2019)
Jessica Jones (2015-2019), cu Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville. Sursa: TV insider

Luke Cage (2016-2018)

După ce un experiment care a mers greșit îi dă abilitățile unui super-erou, făcându-l extrem de puternic, impenetrabil și de neoprit, Luke Cage (Mike Colter) devine un fugar care încearcă să își refacă viața în Harlem, New York, în timpurile noastre. Dar, cât de curând, este descoperit, scos din umbră și trebuie să ducă o bătălie pentru a proteja inima orașului în care trăiește, ceea ce îl forțează să se confrunte cu un trecut pe care, cândva, a încerca să-l îngroape și să-l uite. A fost un serial foarte, foarte bun din multe puncte de vedere: de la decorul acțiunii, interpretări absolut fascinante, cu foarte multe răsturnări de situație și abordări uneori caricaturale ale unei societăți defuncte, corupte, care au dat o oarecare nuanță serialului și un ton ceva mai amuzant, chiar dacă, în esență, intriga și punctul de plecare au fost destul de dramatice. Te prinde de la bun început și, sincer, nu cred că-mi amintesc să mă fi plictisit urmărindu-l. Personajele au fost bine interpretate, iar acțiunea, pe alocuri, destul de greu de prevăzut.

Serial Marvel Luke Cage (2016-2018)
Luke Cage (2016-2018), cu Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard. Sursa: StreamPicker

Legion (2017-2019)

Bazat pe benzile desenate MC realizate de către Chris Claremont și Bill Sienkiewicz, serialul de față urmărește povestea lui David Haller (Dan Stevens), un tânăr cu probleme care pentru o perioadă mare de timp a crezut „că este mai mult decât un om”. În copilărie, a fost diagnosticat cu schizofrenie, petrecându-și ani buni în spitalele de psihiatrie. Acum, la vârsta de 20 de ani e în sfârșit liber, și încearcă să se piardă într-o viață structurată: mic dejun, prânz, cină și terapie, medicamente și somn. Însă viața îi este dată complet peste cap în momentul în care o întâlnește pe frumoasa Syd (Rachel Keller). În mod inexplicabil, cei doi se simt atrași unul de celălalt în foarte scurt timp și au parte de o întâlnire surprinzătoare, în urma căreia David va fi nevoit să-și reconsidere anumite lucruri: vocile pe care le aude, viziunile pe care le are s-ar putea să nu fie simple roade ale imaginației, ci absolut reale. Abordând problema afecțiunilor cognitive, este un serial care se detașează, oarecum, de alte producții marca Marvel.

Serial Marvel Legion (2017-2019)
Legion (2017-2019), cu Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza. Sursa: Simkl

Daredevil (2015-2018)

În copilărie, Matt Murdock (Charlie Cox) a orbit în urma unei scurgeri de substanțe chimice ce a avut loc într-un accident bizar. În schimb, în loc să-i limiteze abilitățile fizice, acest incident i-a dat simțuri supranaturale care i-au permit să vadă lumea într-un mod unic, puternic. Acum, el se folosește de noile sale superputeri pentru a face dreptate, nu doar ca avocat la firma sa de avocatură, ci și ca justițiar noaptea, având grijă de străzile din Hell’s Kitchen, protejându-i pe ceilalți de răufăcătorii omniprezenți, fiind cunoscut drept ”Daredevil”, cel care nu simte frica. Un serial chiar foarte bun, care s-a detașat mult de ceea ce, până în momentul apariției, oferiseră multe dintre serialele TV Marvel. Matt Murdock, avocatul orb, un om al legii care luptă pentru dreptate și pace, fiul unui boxer, este un personaj convingător și foarte plăcut de urmărit. Chiar dacă este un serial care este cu super-eroi și puteri supranaturale, reușește să rămână fidel acelor idei privitoare la calități pur umane, la modul în care se comportă oamenii în anumite situații.

Serial Marvel Daredevil (2015-2018)
Daredevil (2015-2018), cu Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D’Onofrio. Sursa: Den of Geek

Loki (2021)

Răufăcătorul mercurial Loki (Tom Hiddleston) își reia rolul de zeu malefic într-o nouă serie a cărei acțiune are loc din evenimentele din Avengers: Endgame, fiind un serial amuzant, foarte bine pus la punct, accesibil și stilistic. De asemenea, acest serial l-a introdus în MCU și pe cel care joacă rolul Marvel Comics al lui He Who Remains. Este un serial plin de acțiune, care te prinde de la bun început și care merită urmărit cap-coadă, pentru că sfârșitul este genial, extrem de neașteptat. Știm, de asemenea, că un alt sezon urmează să apară de-a lungul anului viitor și va face parte din a cincea fază a Universului Cinematografic Marvel. Personajele din serial nu doar că joacă foarte bine, dar sunt pur și simplu iconice, fiecare părând să întruchipeze, de fapt, o valoare morală pur umană. Chiar merită amintit în top seriale TV Marvel, deși știm că există o mare posibilitate să nu fie pe placul oricui.

Trailer Marvel Studios’ Loki, Sursa: YouTube

The Punisher (2017-2019)

După ce se răzbună pe cei responsabili de moartea familiei sale, soția și copiii, Frank Castle al cărui rol este interpretat de către Jon Bernthal, descoperă o conspirație mult mai profundă, mai bizară decât lumea interlopă din New York. Cunoscut acum în întregul oraș drept The Punisher, el trebuie să descopere adevărul despre nedreptățile care îi afectează pe toți, nu doar pe cei care au făcut parte din familia sa. Deși a fost un serial destul de bune, The Punisher nu prea a ridicat ștafeta când vine vorba de profunzime – în esență, un serial solo nu prea merge susținut doar de către un singur super-erou. De altfel, parcă el ar fi funcționat mai mult drept antagonist, rău-făcător, nu neapărat personaj pozitiv. Totuși, este interesant de urmărit, cu multe răsturnări de situație și secrete tot mai bizare descoperite pe măsură ce acțiunea înaintează. De altfel, există și unele scene care sunt destul de „trunchiate”, fiindcă par că n-ar avea legătură cu nimic ce s-a petrecut de-a lungul serialului.

Serial Marvel The Punisher (2017-2019)
The Punisher (2017-2019), Jon Bernthal, Amber Rose Revah, Ben Barnes. Sursa: IMDb

Ms. Marvel (2022)

Kamala (Iman Vellani) are multă, multă imaginație. Și este o fană înfocată a super-eroilor și în special a lui Captain Marvel. Totuși, simte că nu se poate integra la școală și, uneori, nici măcar acasă – asta până când primește superputeri precum eroii pe care îi admiră și din a căror trupă a vrut întotdeauna să facă parte. Inspirat din benzile desenate (2014), acest serial pare să ducă oarecum cu povestea lui Spider-Man, primul erou adolescent solitar a lui Marvel. De asemenea, serialul a reușit să creeze și un nou clan de răufăcători, ClanDestine, un grup asemănător cu cel al Eternilor, format din super-oameni nemuritori care își folosesc puterile pentru ei înșiși, în loc să le pună în slujba combaterii criminalității, corupției și răului. În altă ordine de idei, deși acest serial se abate mult de la benzile desenate, chiar este unul bun și extrem de urmărit de către cei care sunt fani ai studiourilor Marvel. Noi îl recomandăm, oricum, cu mare încredere.

Serial Marvel Ms. Marvel (2022)
Ms. Marvel (2022), Iman Vellani, Matt Lintz, Zenobia Shroff. Sursa: CNET

Moon Knight (2022)

Creat de către Doug Moench, cu Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy, acest serial este foarte bun și urmărește povestea lui Steven Grant (Oscar Isaac), un angajat al unui magazin de cadouri care este chinuit de pierderi de memorie și flashback-uri dintr-o altă viață. În scurt timp el descoperă că suferă de o tulburare disociativă de identitate și că împarte corpul cu mercenarul Marc Spector. Pe măsură ce dușmanii lui Steven/Marc se apropie și converg asupra identității pe care o împart cei doi, aceștia trebuie să se descurce atât cu natura interioară cât și cu ceea ce se întâmplă în exterior, într-un mister și o aventură mortală printre puternicii zei ai Egiptului.

Serial Marvel Moon Knight (2022)
Moon Knight (2022), cu Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy. Sursa: Den of Geek

Hawkeye (2021)

Fostul membru al Răzbunătorilor, Clin Barton (Jeremy Renner) are o misiune aparent simplă, aceea de a se întoarce la familia sa de Crăciun. Este posibil? Poate doar cu ajutorul lui Bishop Kate, o arcașă de 22 de ani care visează să devină super-eroi. Cei doi sunt nevoiți să colaboreze și să lupte împotriva unei prezențe din trecutul întunecat al lui Barton, care amenință să pună capăt festivităților de Crăciun, distrugând spiritul magiei. Cu Hailee Steinfeld, Florence Pugh, Jeremy Renner, acest serial este destul de interesant și, sincer, este potrivit și pentru un film de Crăciun (un film întins pe mai multe episoade, să zicem așa).

Serial Marvel Hawkeye (2021)
Hawkeye (2021), cu Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Florence Pugh. Sursa: HDQwalls

The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Creat de către Malcolm Spellman, cu Anthony Mackie, Sebastian Stan și Russell Wyatt făcând parte din distribuție, acest serial are acțiunea plasată după Avengers: Endgame și îl are în centru pe Sam Wilson/Falcon și Bucky Barnes/Winter Soldier, într-o aventură globală care le pune la încercare abilitățile, răbdarea și prietenia. Sebastian Stan este unul dintre puținii actori români la Hollywood, iar acest serial este chiar bun și merită urmărit. Are replici amuzante, personajele sunt convingătoare, iar acțiunea este complexă și te ține captiv de la început până la sfârșit.

Serial Marvel The Falcon and the Winter Soldier (2021)
The Falcon and the Winter Soldier (2021), cu Anthony Mackie, Sebastian Stan, Wyatt Russell. Sursa: Tom’s Guide

She-Hulk: Attorney at Law (2022)

Creat de către Jessica Gao, acest serial este chiar ceva nou și urmărește povestea unei avocate singure, Jennifer Walters, interpretată de Tatiana Maslany, care, de asemenea, se întâmplă să fie și un Hulk verde, cu superputeri și de 1,8 metri înălțime. Cu alte cuvinte, tot de ce are nevoie pentru a-și putea face, în liniște și discreție, treaba. Serialul este destul de bun, chiar dacă destul de multă lume îl consideră „o glumă”: are replici amuzante, personaje faine, situații neașteptate și, în esență, este relaxant și plăcut de urmărit. Noi chiar vi-l recomandăm, fiindcă She-Hulk ne-a surprins plăcut și, în cele din urmă, chiar ne-a plăcut.

Serial Marvel She-Hulk Attorney at Law (2022)
She-Hulk: Attorney at Law (2022), cu Tatiana Maslany, Ginger Gonzaga, Malia Arrayah. Sursa: Disney Plus

WandaVision (2021)

Îmbinând stilul sitcomurilor clasice cu MCU, în care Wanda Maximoff, al cărei rol este jucat de către Elizabeth Olsen și Vision, al cărui rol este jucat de Paul Bettany, două dintre ființele cu superputeri uluitoare, care trăiesc o viață suburbană ideală, încep să suspecteze, destul de rapid, că „liniștea aparentă” este, de fapt, doar calmul de dinaintea furtunii, și nimic nu este așa cum pare a fi. Chiar este un serial genial pe care vi-l recomandăm cu mare încredere, fiindcă nu doar că te prinde de la bun început, dar reușește să atingă și niște subiecte sensibile, chiar tabu, fără însă a depăși anumite „limite”. Nouă ne-a plăcut foarte mult și merită un loc special în listă.

Serial Marvel WandaVision (2021)
WandaVision (2021), cu Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn, Teyonah Parris. Sursa: Plosion

Acesta este top 20 seriale TV Marvel pe care vi le recomandăm cu mare încredere. După cum am spus chiar la începutul articolului, știm că lista nu este exhaustivă. Tocmai de aceea, suntem curioși care sunt recomandările tale când vine vorba de seriale Marvel, așa că ne-ar face plăcere să ne lași câteva în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută și sperăm că articolul nostru, top seriale TV Marvel, ți-a fost de ajutor!

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.