Free cookie consent management tool by TermsFeed

În acest articol, am pregătit pentru tine un top desene animate Disney Plus, în cadrul căruia cu siguranță vei găsi un titlu care să-ți placă. După cum bine știi, platforma de streaming video Disney Plus a fost lansată destul de recent în România, dar a luat extrem de rapid amploare. Utilizatorii sunt foarte mulțumiți de serviciile oferite, calitatea platformei și gama efervescentă, variată de titluri (filme și seriale, documentare, emisiuni, desene animate) din care pot să aleagă pentru a se relaxa și urmări ceva interesant. Totuși, cum se întâmplă de obicei, când ai la dispoziție atât de multe titluri, îți poate fi destul de greu până te hotărăști asupra unuia singur. Tocmai din aceste motive, am pregătit pentru tine această listă cu desene animate Disney filme, în care am surprins titluri bazându-ne atât pe popularitatea lor, cât și pe recomandările personale. De asemenea, am avut în vedere și rating-urile pe care le au, feedback-ul persoanelor care le-au văzut deja, pentru a-ți pune la dispoziție câteva dintre cele mai apreciate titluri (suntem conștienți de faptul că lista de recomandări ar fi putut fi mult, mult mai lungă).

Așadar, iată top 20 desene animate Disney Plus pe care ar trebui să le vizionezi!

101 dalmațieni

Deja un clasic, filmul de animație produs de Walt Disney la începutul anului 1961, bazat pe povestea omonimă scrisă de Dodie Smith, a câștigat toată atenția publicului, de-a lungul anilor fiind difuzat de nenumărate ori chiar și la televizor. Apărut în cinematografe pe data de 25 ianuarie 1961, povestea este una uimitoare, profundă, care reiterează, încă o dată, cât de puternică este legătura dintre oameni și animale, dintre un cățel și stăpânul său. Urmărește povestea lui Pongo, un dalmațian care trăiește împreună cu Roger Radcliffe – în esență, au o viață simplă, dar totul se schimbă în momentul în care cei doi se hotărăsc că, în sfârșit, au nevoie de o soție. Când apare în scenă și Cruella de Vil, filmul capătă o cu totul altă întorsătură.

Poster 101 dalmațieni
101 dalmațieni, Bazat pe povestea omonimă scrisă de Dodie Smith

Filmul lui Goofy: Peripeții în familie

În ultima zi de școală, Max vrea să atragă, neapărat, atenția Roxannei, una dintre cele mai atrăgătoare tipe din școală. Însă cum să reușești să fii cool atunci când tatăl tău este Goofy? Așa că se hotărăște să plănuiască un concert improvizat, iar ideea sună extraordinar. Cel puțin până când directorul, Mazur, află de planul lui Max. Implicit, Goofly află despre intențiile lui Max, și decide că o excursie la pescuit (experiență pe care a trăit-o și el alături de tatăl său) reprezintă soluția perfectă pentru a-i apropia. Totuși, el nu știe că Max a reușit să obțină, în cele din urmă, o întâlnire cu Roxanne. De-a lungul fimului, Goofy încearcă să-l descopere mai bine pe Max, să-l scoată din carapace, dar acesta este furios că trebuie să o mintă pe Roxanne în legătură cu excursia. În orice caz, lucrurile sunt mult mai complexe, iar liniștitoarea excursie la pescuit se dovedește a fi, în cele din urmă, o adevărată aventură. Un musical foarte bun și extrem de efervescent!

Poster Filmul lui Goofy: Peripeții în familie
Filmul lui Goofy: Peripeții în familie

Anastasia

Anastasia (1997) își merită fără niciun dubiu locul în top desene animate Disney Plus, pentru că este complex, este dramatic, este romantic, are acțiune este interesant și, sincer, are de toate. Totul începe când fiica ultimului țar rus, Nicolae al II-lea, Anastasia, este găsită de doi escroci care vor să pună mâna pe recompensa promisă de bunica ei, Maria Feodorovna. Însă maleficul mistic al familiei țariste, Grigori Rasputin, vrea în continuare ca familia Romanov, împreună cu toți susținătorii și cultul ei, să fie distrusă pentru totdeauna, fără urmă de a-și mai reveni vreodată. Chiar este un film de desene animate care merită toată atenția și care, după părerea mea, depășește cu mult încadrarea într-un astfel de gen.

Poster film Anastasia
Anastasia, un film cu o poveste complexă, ce merită văzut

Alice în Țara Minunilor

Un alt desen animat clasic care, probabil, nu mai necesită descriere. Inspirat din romanul fantastic publicat în 1865, scris de către fantasticul filolog Lewis Carroll, desenul animat de bucură de o popularitate permanentă atât în rândul copiilor, cât și al adulților. De fapt, de-a lungul timpului, romanul publicat de Caroll a fost considerat unul dintre exemplele etalon, standard, când vine vorba de literatura absurdului. În desenul animat, care respectă întocmai cartea, se urmărește povestea lui Alice care, printr-un mod bizar, ajunge într-o lume magică, fermecată, în care pisicile vorbesc, Universul se învârte în permanență, iar cărțile de joc îți pot pune la cale viitorul. Merită fiecare minut!

Imagine film Alice în Țara Minunilor
Alice în Țara Minunilor, inspirat din romanul scris de Lewis Carroll

Frumoasa adormită

Un alt clasic, pentru că în acest top desene animate Disney Plus am vrut să surprindem, în principal, cât de mult ne-au rămas în minte desenele animate clasice pe care, de fiecare dată, le revedem cu același interes și emoție. Evident, toată lumea știe că este inspirat din basmul scris de către Frații Grimm, varianta scrisă de ei fiind, de fapt, varianta transmisă pe cale orală a poveștii publicate de Charles Perrault în Histoires ou contes du temps passé (1697). O poveste de dragoste frumoasă, emoționantă și plină de curaj, care reiterează, încă o dată, că nimic, chiar nici cele mai puternice blesteme, nu poate sta în calea iubirii adevărate.

Imagine film Frumoasa adormită
Frumoasa adormită, inspirat din povestea lui Charles Perrault în Histoires ou contes du temps passé

Spioni deghizați

Un desen animat absolut hilar, dar și plin de acțiune. Lance Sterling este un spion genial, care are tot ce-i trebuie pentru a avea succes. Walter Beckett, om de știință plin de pasiune, se află la polul opus. Lance este suav, dezinvolt și mereu sufletul petrecerii. Însă, deși Walter este puțin cam reținut când vine vorba de abilități sociale, compensează maximum prin inteligență, creativitate și simț practic, mai ales când creează gadget-uri grozave pe care Lance le folosește în misiunile sale epice. Însă, la un moment dat, evenimentele iau o întorsătură neașteptată, iar Walter și Lance trebuie să se bazeze unul pe celălalt într-un mod cu totul și cu totul nou. Dacă acest duo bizar nu reușește să învețe să lucreze în echipă, toată lumea ar putea fi în pericol. Un alt titlu despre care n-avem niciun dubiu că merită să se afle în top desene animate Disney Plus.

Imagine Spioni deghizați
Spioni deghizați, o animație plină de comedie și acțiune

O altă poveste încâlcită

Unul dintre acele desene animate Disney filme pe care le vedem și revedem în mod constant, ce urmărește povestea lui Rapunzel care se confruntă cu responsabilitățile pe care le are drept prințesă și cu grijile exacerbate, supraprotectoare, ale tatălui său. Deși îl iubește enorm pe Eugene, Rapunzel nu îi împărtășește dorința imediată de a se căsători și de a se stabili între zidurile castelului – ea vrea mult, mult mai mult. Așa că, într-o bună zi, alături de Cassandra, însoțitoarea ei, care are un caracter foarte puternic, pornesc într-o aventură secretă în cale întâlnesc pietre mistice care, ca prin magie, fac ca părul lung și blond al lui Rapunzel să crească la loc. Imposibil de tăiat, extrem de greu de ascuns, Rapunzel nu poate face altceva decât să-nvețe cum să-și iubească părul – cu tot ceea ce reprezintă acesta (ne-a plăcut în special acest aspect profund al filmului, care chiar îți dă de gândit).

Poster film O altă poveste încâlcită
O altă poveste încâlcită, o animație ce urmărește povestea lui Rapunzel

Cocoșatul de la Notre Dame

În top desene animate Disney Plus, probabil Cocoșatul de la Notre Dame ar fi trebuit să fie primul. De ce? Pentru că este un film superb, clasic, emoționant și extrem de bine realizat. Acțiunea este plasată în Parisul secolului al XV-lea, când păpușarul Clopin spune povestea lui Quasimodo, clopotarul diform, dar cu suflet unic, blând, de la Notre Dame, care aproape a fost ucis când era copil, de către Claude Frollo, ministrul justiției. Frollo a fost oblicat de către Arhidiaconul de la Notre Dame să-l crească pe Quasimodo ca și cum ar fi fiul său. Devenit tânăr adolescent, Quasimodo este ascuns de lume în clopotnița catedralei. Însă, în timpul unui festival, Quasimodo, încurajat de prieteni săi gargui – Victor, Laverne și Hugo – decide să ia parte la festivități, unde o întâlnește pe frumoasa Esmeralda și pe chipeșul soldat Phoebus. Cei trei ajung să fie amenințati de cruzimea lui Frollo, iar Quasimodo va trebui, cu disperare, să o apere atât pe Esmeralda, cât și catedrala în care a crescut.

Poster film Cocoșatul de la Notre Dame
Cocoșatul de la Notre Dame, este un film superb, clasic, emoționant și extrem de bine realizat

Epoca de gheață

În această privință, nu vă putem recomanda un singur film. De fapt, este vorba despre o serie de filme, de altfel epice, intitulate Epoca de gheață (Aventurile lui Buck Wild, Ploaie de meteoriți, Apariția dinozaurilor, Continente în derivă, The Gread Egg Scapade), care-ți vor stârni hohote de râs și te vor ține captivat, fără niciun dubiu, de la primul minut până la apariția genericului. Chiar merită, este o serie efervescentă, plină de situații hilare, cu personaje delicioase, întâmplări dintre cele mai neașteptate (unele, evident, bizare și fără vreun raționament logic), dar drăgălașele creaturi care apar, discursul amuzant și dialogurile pe care le au cu siguranță certifică, în cele din urmă, popularitatea seriei.

Imagine film Epoca de gheață
Epoca de gheață, face parte din seria de filme cu același nume, plin de comedie și suspans

Tot înainte

Într-o fantastică lume suburbană, doi frați adolescenți, elfi, Ian și Barley Lightfoot, pornesc într-o călătorie pentru a descoperi dacă mai există măcar puțină magie, pentru a petrece o ultimă zi alături de dragul lor tată care a murit când erau prea mici pentru a-și aminti de el. Cum orice aventură presupune situații neașteptate, călătoria lor este plină de vrăji magice, hărți bizare, greu de descifrat, obstacole imposibile și descoperiri inimaginabile. Când mama neînfricată a celor doi frați, Laurel, își dă seama că fiii ei lipsesc, face echipă cu legendarul fost războinic înaripat, leo-scorpion – Manticore (inspirat din mitologia grecească) – și pornește, fără teamă, în căutarea lor. Lăsând la o parte toate blestemele periculoase, creaturile înfricoșătoare, această zi magică ar putea însemna mult mai mult decât a visat, vreodată, vreunul dintre ei. Un titlu care își merită locul în top desene animate Disney Plus!

Imagine film Tot înainte
Tot înainte, o animație de aventura, plină de magie

Roșu aprins

Nu puteam să nu surprindem în lista de desene animate Disney filme și o apariție actuală, de anul acesta, și anume Roșu aprins. Noi l-am văzut și ne-a plăcut foarte mult – situații amuzante, dialoguri delicioase și personaje foarte controversate. Urmărește povestea lui Meilin, o adolescentă de 13 ani, încrezătoare și destul de bizară, care, ajunsă la această vârstă, este sfâșiată între două porniri (justificabil) – să rămână „fiica mamei” sau să se bucure, cum știe ea, de haosul adolescentin. Mama ei protectoare, în schimb, este mereu lângă ea (efectiv, fizic). Ca și cum această perioadă a adolescenței nu ar veni deja la pachet cu o serie de schimbări – fizice, psihice, hormonale, comportamentale –, Meilin mai are și norocul că, de fiecare dată când se emoționează sau entuziasmează prea tare (ceea ce se întâmplă în mod constant, practic cam întotdeauna), ea se transformă într-un uriaș panda roșu. Cum va reuși să-și țină sub frâu această pornire naturală și cum îi va afecta asta viața socială?

Poster film Roșu aprins
Roșu aprins, urmărește povestea unei tinere adolescente

WALL·E

Dacă nu ai văzut deja WALL·E, atunci trebuie, neapărat, să o faci. Filmul urmărește povestea unui roboțel, fiind plasat într-un viitor îndepărtat (dar nu nerealist) în care omenirea a abandonat Pământul, pentru că acesta a ajuns să fie acoperit de gunoaie provenite de la produsele vândute de corporația puternică, multinațională, Buy N Large. WALL·E, un roboțel care colectează gunoiul, a fost lăsat singur să curețe această mizerie – îl are în companie pe un gândecel zvelt. Într-o zi, EVE, un robot de recunoaștere, este trimis pe Pământ pentru a observa dacă viața este, din nou, posibilă. WALL·E se îndrăgostește de EVE, dar, într-o zi, EVE intră în starea de „dezactivat”, iar WALL·E nu înțelege cum stă treaba – rămâne fidel, o protejează în continuare de ploaie, vânt, fulgere, chiar dacă ea nu răspunde. Într-o zi, o navă uriașă vine să o recupereze pe EVE, dar WALL·E, curajos, se urcă în aceasta pentru a o salva pe EVE. În acest moment, ajunge chiar acolo unde au fost transportați toți oamenii care au evacuat, cu 700 de ani în urmă, Pământul. De-aici, lucrurile iau o întorsătură neașteptată, iar WALL·E, roboțelul care, cândva, făcea curat pe Pământ, va avea un rol esențial într-o misiune. Chiar este un film de desene animate care ne-a plăcut la nebunie și pe care, fără să ne gândim, l-am inclus în top desene animate Disney Plus!

Poster film WALL·E
WALL·E, un roboțel și peripețiile sale, într-o lume abandonată de oameni

Deasupra tuturor

Deasupra tuturor este, cu siguranță, unul dintre cele mai emoționante desene animate Disney filme pe care le-am văzut vreodată. Urmărește povestea lui Carl Fredricksen care, încă de mic copil, și-a dorit să exploreze America de Sud și să vadă cascada interzisă, Paradise Falls. Aproximativ șapte decenii mai târziu, el ajunge, în sfârșit, să facă această călătorie, după ce o pierde pe soția sa; alături de cercetașul Russel, acesta își ia casa în vacanță, agățând-o de mii de baloane. În călătoria lor efervescentă, plină de aventuri, își fac mulți prieteni noi, inclusiv un cățel care vorbește, dar își dau seama și că cineva cu planuri malefice vrea să-i abată de la destinație. Iar totul se schimbă în momentul în care Carl își dă seama că acest răufăcător este chiar idolul său din copilărie. Un titlu pe care nu ne-am gândit nici măcar o secundă să nu-l includem în top desene animate Disney Plus.

Imagine film Deasupra tuturor
Deasupra tuturor, urmărește povestea lui Carl Fredricksen care, încă de mic copil, și-a dorit să exploreze America de Sud

Cazanul negru

Cazanul negru (1985) este un film tare frumos, magic, cu aventură și personaje dintre cele mai curajoase care, de-a lungul poveștii, se dezvoltă extrem de convingător. Povestea are loc pe tărâmul magic Prydain, unde un tânăr curajos, pe nume Taran, primește sarcina de a-l proteja pe Hen Wen, un porcușor magic, cu puteri de Oracol, care cunoaște locația misticului și mult doritului cazan negru. Totuși, evident că sarcina nu se va dovedi a fi ușoară, mai ales atunci când răufăcătorul și maleficul The Evil Horned King va face orice pentru a pune mâna, primul, pe acest cazan magic. O poveste plină de aventuri, clasică, despre lupta continuă dintre forțele binelui și cele ale nesfârșitului rău.

Poster film Cazanul negru
Cazanul negru, o poveste plină de magie și aventură

Pisicile aristocrate

Nimic de spus despre acest musical formidabil, clasic, apărut în 1970, decât faptul că locul său în top desene animate Disney este justificat de popularitatea de care, de aproape 50 de ani, se tot bucură. Adelaide Bonfamille, o vedetă de operă acum la pensie, se bucură de viața liniștită în vila ei din Paris, alături de Ducesa, o pisică blândă și stilată, și alți trei pisoi: pianistul Berlioz, pictorul Toulouse și Marie. Când majordomul Edgar află că Adelaide a lăsat drept moștenire totul pisicilor, acesta le răpește. Însă totul se schimbă când în scenă apare vicleanul motan vagabond Thomas O’Malley, și toate animăluțele se întorc împotriva vicleanului Edgar.

Imagine poster Pisicile aristocrate
Pisicile aristocrate, este un musical formidabil, clasic, apărut în 1970

Povestea jucăriilor

Toy Story este o altă serie clasică de desene animate Disney filme pe care ți-o recomandăm cu încredere. Urmărește poveștile unor jucării care, de altfel, sunt arhicunoscute și care, de-a lungul timpului, s-au bucurat de o popularitate extraordinară. Sunt mai multe părți pe Disney Plus, chiar dacă nu toate au legătură între ele. Ți le recomandăm cu mare drag, fără a avea vreun dubiu că nu o să te prindă și nu o să-ți placă, poate, la fel de mult cum ne-au plăcut (și încă ne plac) și nouă.

Imagine film Povestea jucăriilor
Povestea jucăriilor, Toy Story

Planeta comorilor

Planeta comorilor (2002) este o ecranizare a cărții Insula comorilor (scrisă de Joseph Gordon-Levitt, 1883), a cărei protagonist, Jim Hawkins, un adolescent rebel văzut de toată lumea ca fiind inutil, fără scop în viață, își vede viața schimbată în momentul în care primește o hartă bizară de la un pirat aflat pe patul de moarte. În acest moment, el pornește într-o odisee aventuroasă prin întregul Univers, pentru a găsi legendara „Planetă a comorilor”. O odisee plină de situații neașteptate, personaje pe care să le iubești (sau pe care să le urăști), la capătul căreia Jim Hawkins, adolescentul lipsit de idealuri, devine un cu totul altul.

Imagine film Planeta comorilor
Planeta comorilor, inspirata din povestea scrisă de Joseph Gordon-Levitt, 1883

În căutarea lui Nemo

În căutarea lui Nemo (2003) spune povestea peștelui clovn pe nume Marlin, care-și duce, liniștit, viața de-a lungul Marii Bariere de Corali, asta până când Nemo, fiul său, care se aventurează în largul mării, dispare, după ce este prins într-o plasă de pescuit și ajunge în acvariul unui cabinet stomatologic din Sydney. Când Marlin încearcă să-l găsească pe Nemo, acesta întâlnește un alt pește, pe nume Dory, care i se alătură în misiunea de recuperare. În timp ce Dory și Marlin încearcă să-l găsească pe fiul pierdut, Nemo și alte vietăți marine din acvariul dentistului pun la cale un plan prin care, singuri, să se întoarcă în mare pentru a fi din nou liberi. Chiar e un film amuzant și, de asemenea, pe Disney Plus se găsește și În căutarea lui Dory (2016).

Imagine film În căutarea lui Nemo
În căutarea lui Nemo, urmărește povestea peștelui clovn pe nume Marlin

Regatul de gheață

Frozen este, cu siguranță, unul dintre cele mai populare desene animate Disney Plus filme, deoarece, de-a lungul timpului, s-a creat o întreagă campanie de marketing în ceea ce privește personajele: Anna, Elsa, Olaf, renul Sven, Kristoff. Așadar, nu mai are nevoie de vreun tip de descriere, decât de menționarea faptului că planurile pentru Frozen 3 încă nu s-au pus în mișcare, dar sperăm că, poate cât mai curând, vom afla mai mult despre acest aspect. Pe Disney Plus se găsește, de asemenea,  și a doua parte a seriei, pe care ți-o recomandăm pentru a înțelege mult mai bine cum stă treaba cu povestea.

Imagine film Regatul de gheață
Regatul de gheață, este unul dintre cele mai populare desene animate Disney Plus

Ratatouille

Încheiem acest top desene animate Disney Plus recomandându-vă Ratatouille (2007), care urmărește povestea unui șobolan pe nume Remy ce visează să devină un renumit și influent bucătar francez, în ciuda dorințelor familiei sale și a problemei (evidente, de altfel) de a fi un șobolan într-un domeniu care urăște șobolanii. Când soarta îl plasează pe Remy în canalele din Paris, acesta se regăsește aflându-se (în mod ideal) sub un restaurant făcut celebru de eroul său în gastronomie, Auguste Gusteau. În ciuda pericolelor aparente de a fi un vizitator nedorit în bucătăria unui restaurant francez elitist, pasiunea lui Remy pentru gătit pune în curând o cursă între șobolani, hilară și incitantă, care dă peste cal lumea gastronomică a Parisului.

Poster film Ratatouille
Ratatouille, este povestea unui șobolan pe nume Remy ce visează să devină un renumit și influent bucătar francez

Acesta este top desene animate Disney Plus pe care vi le recomandă. Cu siguranță mai sunt și alte titluri de desene animate Disney filme pe care le-am fi putut surprinde în această listă, dar am încercat să alegem, în primul rând, producții cât mai clasice, dincolo de noutățile cu care, de obicei, lumea este la curent. Așadar, dacă ai și alte recomandări, nu ezita să ni le transmiți în secțiunea de comentarii. Vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.