Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când s-a lansat 5G, aceasta era susținut doar de câteva smartphone-uri de top, iar disponibilitatea rețelei era foarte limitată. Astăzi, însă, este clar că, în ciuda pandemiei și a actualei crize economice, implementarea acestei noi generații de rețele de telefonie mobilă se desfășoară foarte rapid. Mai mult, un număr tot mai mare de smartphone-uri de gamă medie și chiar de buget suportă acum 5G, ceea ce îl face mai accesibil ca niciodată. Iar fiindcă are viteze de până la 10 de ori mai rapide decât 4G, nu este de mirare că 5G este aclamat ca fiind viitorul conectivității mobile.

5G progresează mai repede decât 4G la lansare

Implementarea rețelelor 5G are loc mai repede decât se așteptau mulți oameni. Și, potrivit unui nou raport al Ericsson, această tendință va continua. Raportul, care a fost publicat de TechRadar, analizează date din întreaga lume și concluzionează că creșterea numărului de utilizatori 5G între 2018 și 2027 va fi mai rapidă decât creșterea numărului de utilizatori 4G între 2009 și 2018. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că 5G oferă avantaje semnificative față de 4G, inclusiv viteze mai mari și latență mai mică. Prin urmare, se așteaptă ca din ce în ce mai multe persoane să treacă la 5G în anii următori. Acest lucru va avea un impact major asupra modului în care trăim și lucrăm, deoarece 5G permite noi aplicații care nu au fost posibile cu generațiile anterioare de tehnologie wireless.

Cel mai recent raport de mobilitate al Ericsson confirmă că 5G este generația de tehnologie mobilă cu cea mai rapidă creștere de până acum și Ericsson joacă un rol cheie în furnizarea acesteia

a declarat Fredrik Jejdling, șeful rețelelor la Ericsson.

Interesul față de 5G crește rapid, pe măsură ce companiile de telecomunicații continuă să îl implementeze în întreaga lume. Astfel, potrivit unui nou raport al Ericsson, până la sfârșitul anului, vor exista peste un miliard de utilizatori 5G în întreaga lume. Se așteaptă ca acest număr să crească la 4,4 miliarde până în 2027. Acest lucru se aliniază cu o altă predicție, realizată de CCS Insight, care prevede 1,2 miliarde de utilizatori 5G până la sfârșitul anului și 4,5 miliarde până în 2026. Astfel, având în vedere că 5G se află încă la început, aceste previziuni sugerează că interesul pentru noua tehnologie va continua să crească într-un ritm rapid în următorii ani.

Europa de Vest va avea 150 de milioane de utilizatori 5G în 2023

Pe măsură ce rețelele de telefonie mobilă continuă să evolueze, la fel se întâmplă și cu planurile și dispozitivele pe care le folosesc consumatorii. Potrivit Ericsson, numărul de utilizatori 4G a crescut și mai mult în 2021 și reprezintă 80% din abonamente. Cu toate acestea, se așteaptă ca 4G să piardă utilizatori începând cu 2023 în favoarea 5G. De asemenea, Ericsson preconizează că abonamentele 5G vor avea 150 de milioane de utilizatori în Europa de Vest până la sfârșitul anului 2023. 5G oferă o serie de avantaje față de predecesorul său, inclusiv viteze mai mari și latență mai mică. Acest lucru îl face ideal pentru aplicații precum streamingul video și jocurile, care necesită transmiterea rapidă și fără probleme a unor cantități mari de date. În plus, 5G este mai eficient decât 4G, ceea ce înseamnă că furnizorii de servicii pot oferi viteze mai mari la costuri mai mici. Prin urmare, nu este de mirare că se preconizează că 5G va depăși 4G în următorii câțiva ani.

În rest, când vine vorba de smartphone-uri, Ericsson evidențiază rolul jucat de dispozitivele mid-range care acceptă 5G. Acestea sunt din ce în ce mai numeroase, ceea ce facilitează accesul la această tehnologie.

Pe lângă capabilitățile îmbunătățite, o gamă mai largă de modele de smartphone 5G este acum disponibilă în segmentul de preț mediu. Asta înseamnă că smartphone-urile 5G devin din ce în ce mai accesibile pentru mai multe segmente de piață.

se arată în raport.
Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.