Free cookie consent management tool by TermsFeed

Directorul general al Tesla, Elon Musk a fost dat în judecată de acţionari ai Twitter care susțin că acesta a manipulat piața pentru a obține un preț redus pentru propunerea sa de preluare a companiei de social media. Musk și-a anunțat pentru prima dată interesul de a cumpăra Twitter luna trecută și a declarat că a obținut finanțare pentru această tranzacție. Cu toate acestea, acționarii susțin că Musk nu a avut niciodată intenția de a duce la bun sfârșit tranzacția și că a făcut anunțul doar pentru a crește prețul acțiunilor Twitter, astfel încât să poată negocia un preț mai mic. Aceștia susțin că Musk știa că afacerea nu va fi niciodată aprobată de autoritățile de reglementare și că anunțul său nu a fost altceva decât o încercare de a „stoarce” acționarii Twitter.

Miercuri (26) a avut loc intentarea procesului, a cărei documentație se poate vedea aici. Acțiunea în instanță vine după săptămâni de negocieri între Dorsey și directorul general al Tesla, Elon Musk, cu privire la o posibilă tranzacție prin care Musk ar putea cumpăra Twitter. Cu toate acestea, negocierile au eșuat fiindcă Musk a cerut informații despre numărul de conturi false de pe platformă. Mobilizarea acționarilor susține că Dorsey și consiliul de administrație și-au încălcat obligațiile fiduciare prin faptul că nu i-au furnizat informații lui Musk și nu au negociat cu bună credință. Acțiunea cere instanței să susțină validitatea tranzacției și să acorde acționarilor compensațiile la care au dreptul conform legii.

Într-o perioadă de 24 de ore în această lună, directorul executiv al Twitter Inc. a concediat doi directori seniori foarte apreciați și a anunțat o înghețare a angajărilor, în timp ce miliardarul Elon Musk a spus brusc că pune „în așteptare” un plan de achiziție care ar putea duce la o tranzacție de tip wholesale.

Elon Musk a fost dat în judecată
Grafic care ilustrează scăderea valorii prețului per acțiune TWTR

Plângerea, care a fost depusă la Delaware Chancery Court, susține că tweet-ul lui Musk în care a afirmat că acordul de achiziție a fost „suspendat temporar” contravine faptului că nu există nimic în contractul de achiziție care să permită acest lucru. Investitorii susțin că nu ar fi fost de acord să ofere finanțare pentru tranzacție dacă ar fi știut că aceasta era condiționată de asigurarea unei finanțări suplimentare. Aceștia solicită despăgubiri nespecificate. Procesul vine , de altfel, și în contextul în care Tesla se confruntă cu o presiune financiară din ce în ce mai mare pe fondul întârzierilor de producție și al concedierilor.

Procesul intentat împotriva lui Elon Musk se bazează, de asemenea, pe afirmația că acesta a indus în eroare investitorii. În proces se afirmă că atunci când Musk a scris pe Twitter despre achiziție, el știa că nu va fi realizată. De asemenea, procesul susține că, atunci când Musk a scris ulterior pe Twitter că afacerea a fost anulată, a făcut acest lucru pentru că știa că va duce la scăderea prețului acțiunilor, iar el va putea să le răscumpere la un preț mai mic. Procesul susține că tweet-urile lui Musk au făcut parte dintr-o schemă de manipulare artificială a prețului acțiunilor. Dacă este adevărat, aceasta ar fi o încălcare gravă a legilor privind valorile mobiliare. Procesul este încă în curs și rămâne de văzut dacă afirmațiile se vor dovedi adevărate. Cu toate acestea, faptul că astfel de acuzații au fost formulate împotriva lui Musk evidențiază riscurile potențiale asociate cu utilizarea Twitter de către acesta.

Share.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.