Free cookie consent management tool by TermsFeed

Joi (2 iunie), Elon Musk a anunțat că Tesla AI Day #2, care trebuia să aibă loc pe 19 august, a fost amânat pentru data de 30 august. Motivul acestei amânări este legat de faptul că Musk intenționează să livreze un model funcțional al prototipului său de robot, Tesla Optimus. Optimus promite să fie un android cu abilitatea de a îndeplini sarcini care sunt considerate plictisitoare și consumatoare de timp. Deși amânarea poate fi dezamăgitoare pentru unii, aceasta îi va oferi lui Musk mai mult timp pentru a-și perfecționa creația.

Evenimentul Tesla din acest an va fi diferit de cel precedent, care se concentrase pe prezentarea programelor autonome ale companiei, cum ar fi vehiculele electrice și supercomputerul său, Dojo, cu capacitatea de a antrena software de inteligență artificială pornind de la o cantitate mare de date. Evenimentul din acest an promite „multe actualizări interesante”, așa cum menționează Musk. Ceea ce sugerează că, pe lângă Tesla Optimus , vor fi făcute noi anunțuri despre planurile companiei în ceea ce privește mașinile care se conduc singure, inteligența artificială și energia regenerabilă. Ca de obicei, Musk nu spune nimic despre ce anume va fi dezvăluit în cadrul evenimentului. Cu toate acestea, având în vedere istoricul recent al Tesla, putem spune că orice va fi dezvăluit va fi de-a dreptul revoluționar.

Detalii tehnice despre Tesla Optimus
Detalii tehnice despre Tesla Optimus

Ambițiosul robot Optimus de la Tesla s-a născut ca un proiect care, la început, urma să se folosească doar de munca și toate părțile existente în dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă, deoarece până atunci se concentrase pe creșterea echipei de dezvoltare a inteligenței artificiale a vehiculelor sale. Pe măsură ce dezvoltarea a continuat, Musk a anunțat, în luna ianuarie a aceluiași an, că proiectul a devenit o prioritate și că vor aloca mai multe resurse pentru acesta. Până la sfârșitul anului 2017, au finalizat și primele teste. Planul inițial era ca Optimus să fie gata pentru lansarea comercială în 2019, dar acest lucru a fost în cele din urmă amânat din cauza provocărilor legate de transformarea lui într-un produs.

În ianuarie, CEO-ul a declarat că Tesla acordă prioritate dezvoltării robotului și că firma își propune să aibă un prototip funcțional până la sfârșitul anului 2022. Acesta este un termen ambițios pentru un proiect atât de nou, dar Musk a declarat în mai multe rânduri că a devenit o prioritate pentru companie. În timp ce mulți sunt sceptici, plus faptul că există în continuare foarte puține informații despre proiect, CEO-ul Tesla pare destul de entuziasmat de dezvoltarea robotului umanoid, anunțând chiar la evenimentul Tesla Cyber Rodeo că există șansa de a începe producția primei versiuni a lui Tesla Optimus în 2023. Și, deși nu avem alte informații despre dezvoltare și încă așteptăm Tesla AI Day #2, este clar că Musk este încrezător în potențialul echipei sale de a crea un robot funcțional.

Dacă va avea succes, proiectul ar putea avea un impact masiv asupra economiilor, ceea ce explică de ce Tesla și-a mutat atenția asupra acestuia. Într-un târziu, Musk a afirmat chiar că Tesla ar putea juca un rol în transformarea inteligenței generale artificiale (AGI) într-o realitate prin intermediul proiectului robotului umanoid. Se pare că am putea afla mai multe despre acest lucru pe 30 septembrie. Între timp, activitatea Tesla privind acest proiect va fi cu siguranță urmărită îndeaproape de fanii din întreaga lume.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.