Free cookie consent management tool by TermsFeed

Unul dintre principalele avantaje ale unui vehicul electric este că nu trebuie să mergeți niciodată la benzinărie pentru a alimenta cu combustibil, însă încărcătoarele publice pentru vehicule electrice pot fi greu de găsit sau foarte aglomerate. Dacă se poate, proprietarii de vehicule electrice vor dori să instaleze cea mai bună stație de încărcare acasă pentru a nu rămâne fără energie electrică. Nu numai că este convenabil să ai o stație de încărcare acasă, astfel încât să poți încărca oricând dorești mașina, dar nu va trebui să îți mai faci griji că trebuie să aștepți la coadă sau să plătești pentru un loc. De asemenea, vei economisi bani pe termen lung, deoarece încărcarea la domiciliu este de obicei mai ieftină decât utilizarea încărcătoarelor publice. Iar dacă aveți panouri solare, vă puteți încărca vehiculul gratuit.

Deși stațiile de încărcare publice devin tot mai frecvente, mulți proprietari de vehicule electrice preferă confortul de a-și putea încărca mașina în propriul garaj sau pe alee. Încărcătoarele de acasă au o gamă largă de prețuri, dar, în general, sunt mult mai ieftine decât orice altă opțiune. În plus, există finanțări pentru instalarea unei stații de încărcare de acasă, așa că merită să verificați dacă vă îndepliniți standardele pentru a mai economisi din cheltuieli.

Dacă sunteți în căutarea unei stații de încărcare bune pentru mașini electrice, trebuie să luați în considerare câteva lucruri. Pentru început, este vehiculul dvs. un hibrid sau un vehicul electric? Un hibrid, spre exemplu, nu are neapărat nevoie de un încărcător scump. Vehiculele complet electrice, cum ar fi Tesla, nu au altă modalitate de a se alimenta cu energie, așa că este important să alegeți un încărcător care poate furniza cantitatea adecvată de energie.

În acest articol, am realizat un top cu cele mai bune stații de încărcare pentru vehicule electrice, care variază în funcție de preț, toate fiind compatibile cu orice mașină electrică de astăzi. Cele mai scumpe au conectivitate Wi-Fi, ceea ce oferă posibilitatea de a monitoriza încărcarea, de a primi alerte și de a controla stația prin intermediul unei aplicații. Multe dintre acestea au diferite opțiune, așa că asigurați-vă că o alegeți stația care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Cu atât de multe opțiuni pe piață, nu există nicio scuză pentru a nu trece la o mașină electrică, mai ales când o putem încărca acasă!

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra o stație de încărcare

  • Sunteți proprietarul locuinței? Dacă sunteți proprietarul, atunci nu există nicio problemă, deoarece puteți instala stația de încărcare fără a fi nevoie să cereți vreo permisiune de la cineva. Dacă vă aflați în chirie, probabil că va trebui să obțineți permisiunea de la proprietar, ceea ce poate fi complicat. Astfel, chiar dacă locul de parcare este rezervat sau aveți un garaj în chirie, trebuie să discutați cu deținătorul acelui spațiu pentru a instala stația de încărcare.
  • Aveți un circuit dedicat pentru stația de încărcare? Majoritatea proprietarilor de mașini electrice își încarcă mașinile acasă peste noapte, așa că este important să vă asigurați că sistemul electric al casei dumneavoastră poate face față cererii suplimentare. Primul pas este să verificați tabloul de curent pentru a vedea dacă se poate instala un circuit dedicat pentru stația de încărcare. Dacă nu sunteți sigur, cel mai bine este să consultați un electrician autorizat. Acesta vă va putea spune dacă trebuie să vă modernizați tabloul sau să faceți orice alte modificări.
  • Unde doriți să fie instalată stația? Fiecare vehicul electric are o locație diferită pentru portul de încărcare, așa că asigurați-vă că știți unde se află portul de încărcare înainte de a vă instala stația de încărcare. De altfel, trebuie să amplasați stația de încărcare aproape de locul unde se află intrarea pentru conectorul de pe mașină. Astfel, va fi mai ușor să vă conectați vehiculul electric la încărcător. În cele din urmă, asigurați-vă că lungimea cablului este suficientă pentru a ajunge la priză fără să se întindă. Ținând cont de acești factori, vă puteți asigura că stația de încărcare a vehiculului electric este instalată corect și în siguranță.

Putere

Stațiile de încărcare de nivel 2 furnizează de obicei între 16 și 80 de amperi, ceea ce reprezintă o diferență uriașă în ceea ce privește rapiditatea cu care se încarcă autovehiculul dumneavoastră. Chiar dacă autovehiculul dvs. actual poate accepta doar 16 amperi (3,3 kW), ar trebui să luați în considerare achiziționarea unei stații mai puternice, deoarece, dacă vă schimbați mașina, cea nouă ar putea profita de puterea suplimentară.

Lungimea cablului

Atunci când alegeți o stație de încărcare pentru vehicule electrice, un aspect important este lungimea cablului de încărcare. Unele stații sunt livrate cu un cablu de 5 metri, care poate fi suficient pentru cele mai multe cazuri. Cu toate acestea, din experiența noastră, majoritatea oamenilor au nevoie de un cablu mai lung pentru a-și încărca vehiculele. Prin urmare, vă recomandăm să vă asigurați că are o lungime de cel puțin 5 metri, ideal fiind 24-25 de metri. Acest lucru vă va asigura că vă puteți încărca autovehiculul dintr-o varietate de locații, fără a fi nevoit să vă faceți griji cu privire la lungimea cablului.

Certificare de siguranță

Deoarece încărcarea vehiculelor electrice este o industrie relativ nouă, există o mulțime de companii mici și noi care produc încărcătoare pentru vehicule electrice, unele dintre acestea neavând timpul sau cheltuielile necesare pentru a obține certificarea de siguranță a dispozitivului de către o entitate de testare stabilită. Aceste dispozitive vor furniza o cantitate mare de energie mașinii dvs. în fiecare zi și timp de mai multe ore neîntrerupte, iar dvs. doriți să fiți sigur că dispozitivul îndeplinește standardele minime de siguranță. Căutați logo-ul de certificare pe orice încărcător sau stație pe care vă gândiți să o achiziționați. Dacă nu există, acesta este un mare semnal de alarmă și ar trebui să căutați altă stație.

Cu fir sau conectate la priză

În ceea ce privește încărcătoarele pentru mașini electrice, există două tipuri principale: cu fir și cu priză. Încărcătoarele cu fir sunt conectate permanent la rețeaua electrică, în timp ce încărcătoarele plug-in se conectează pur și simplu la o priză electrică. Ambele au avantajele și dezavantajele lor. Încărcătoarele cu fir sunt mult mai stabile și mai robuste, dar sunt, de asemenea, mai greu de instalat și nu pot fi mutate cu ușurință dacă este necesar. Pe de altă parte, încărcătoarele plug-in sunt mai ușor de instalat și pot fi mutate în funcție de necesități, dar nu sunt la fel de fiabile sau durabile ca încărcătoarele cu fir. În cele din urmă, este o chestiune de preferințe personale ce tip de încărcător alegeți.

Clasificare NEMA

Atunci când cumpărați o stație de încărcare pentru exterior, asigurați-vă că verificați clasificarea NEMA. Atât NEMA 3, cât și NEMA 4 sunt acceptabile pentru utilizarea în exterior, dar NEMA 4 oferă protecție suplimentară împotriva condițiilor meteorologice. În special, stațiile NEMA 4 sunt concepute pentru a rezista la jeturi directe de apă de la un furtun, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în zonele în care există un potențial de niveluri ridicate de umiditate. Prin urmare, când alegeți o stație de încărcare pentru exterior, este important să luați în considerare mediul în care va fi utilizată pentru a vă asigura că poate rezista la intemperii.

Smart sau simplă

O stație de încărcare „neinteligentă” încarcă pur și simplu mașina, atât. Iar pentru unii proprietari, asta este tot ceea ce îi interesează. O stație de încărcare inteligentă are capacitatea de a se conecta la WiFi și permite proprietarului să monitorizeze încărcarea, să verifice energia furnizată, să analizeze statisticile din sesiunile de încărcare anterioare. Aceasta permite proprietarului să vadă câtă energie electrică folosește mașina, cât timp va dura încărcarea și chiar să seteze un program astfel încât mașina să fie încărcată doar în afara orelor de vârf. Pentru mulți oameni, un încărcător inteligent merită investiția, deoarece oferă mult mai mult decât o simplă stație de încărcare.

Cost

Dacă sunteți în căutarea unei stații de încărcare pentru vehicule electrice, veți descoperi că există o gamă largă de prețuri din care puteți alege. Vă puteți aștepta să cheltuiți undeva între 400 și 1.200 de dolari pentru un model de înaltă calitate. Cu toate acestea, este important să țineți cont de faptul că a cheltui mai mult nu înseamnă întotdeauna că veți obține mai multe. De fapt, am observat că multe dintre stațiile de încărcare enumerate mai jos au adesea oferte speciale și reduceri disponibile. Așadar, dacă doriți să obțineți cel mai bun raport calitate-preț, asigurați-vă că cercetați raportul cost-beneficiu.

Dacă aveți un buget restrâns, poate doriți să optați pentru un model mai ieftin. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că modelele mai scumpe vin adesea cu mai multe caracteristici și o garanție mai bună. De altfel, luați în considerare ce caracteristici sunt importante pentru dumneavoastră. Unele persoane preferă un încărcător simplu, cu funcții de bază, în timp ce altele doresc un model care oferă mai multe opțiuni și este mai ușor de utilizat.

Cea mai bună stație de încărcare pentru vehicule electrice: recomandări

După câteva cercetări, am constatat că următoarele modele de stații de încărcare a vehiculelor electrice oferă un raport calitate-preț excelent. Acestea sunt compatibile cu toate tipurile majore de vehicule electrice și oferă o încărcare rapidă și eficientă. Indiferent de nevoile dumneavoastră, există o stație de încărcare a vehiculelor electrice perfectă pentru dumneavoastră.

EV-Mag trifazat, 16A, Type 2

EV-Mag trifazat, 16A, Type 2 - cea mai bună stație de încărcare
Ușurința instalării și designul elegant îl transformă într-o soluție ideală

Această stație de încărcare fixă are o sursă de alimentare trifazată, 380V/16A, 11 kW, perfectă pentru o încărcare rapidă și ușoară. Priza este un model de tip 2, cu mai multe indicatoare de avertizare cu LED-uri, care arată tensiunea. Priza a fost testată și certificată în conformitate cu standardele europene CE. Cu această stație de încărcare fixă, vă puteți încărca vehiculul electric rapid și ușor, fără a vă face griji cu privire la găsirea unui încărcător compatibil.

Întregul kit-ul este rezistent la intemperii IP55 pentru o utilizare eficientă în aer liber. Apoi, există o protecție împotriva vandalismului IK10. Montarea acestei stații necesită instalarea obligatorie a unei protecții diferențiale/de scurtcircuit/de supracurent, care nu este inclusă. Acest produs este conceput pentru a fi utilizat în diverse locații, cum ar fi parcări, benzinării și alte zone comerciale. Ușurința instalării și designul elegant îl transformă într-o soluție ideală pentru orice proprietar de afacere care dorește să își modernizeze sistemul sau pentru orice proprietar de locuință care are o mașină electrică.

Ev-Mag monofazat

Ev-Mag monofazat
Ecranul de pe dispozitiv facilitează monitorizarea consumului

Acest încărcător mobil de calitate superioară este perfect pentru oricine se află în mișcare. Cu un curent de încărcare maxim de 32 de amperi, acest încărcător poate face față cu ușurință chiar și celor mai avide mașini electrice. Ecranul de pe dispozitiv facilitează monitorizarea consumului, precum și a curentului și a timpului de încărcare. Acesta dispune, de asemenea, de o tensiune reglabilă, astfel încât să puteți adapta experiența de încărcare la nevoile dumneavoastră. Fie că sunteți în căutarea unei încărcări rapide sau a unei încărcări lente, acest încărcător își face treaba. De altfel, acceptă atât CEE Blue (220V), cât și tipurile de curent monofazat, 32A. Lungimea cablului de alimentare este de 5 m, iar adaptoarele pentru Schuko (max. 16A) și CEE Red (380V/16A/32A) sunt disponibile pentru a fi achiziționate separat.

E-TWOW – 32A, 22KW

E-TWOW – 32A, 22KW
E-TWOW – 32A, 22KW este foarte ușor de instalat

Dacă dețineți o parcare privată unde nu are acces nicio altă persoană, puteți alege această stație de încărcare a mașinilor electrice. Dacă instalați această stație în exterior, puteți utiliza carduri RFID pentru a porni și opri încărcarea. În acest fel, persoanele străine nu vor putea accesa stația. Un mare avantaj al acestei stații este că este foarte ușor de instalat. Puteți să o puneți oriunde doriți și să o conectați la sistemul dvs. electric. Singurul dezavantaj este că este nevoie de mult timp pentru a încărca o mașină electrică. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a economisi bani pe o stație, aceasta este o opțiune excelentă.

CityGo GS322T2STO, 22kW, Type 2, trifazat, 32A, EV-Mag

CityGo GS322T2STO, 22kW, Type 2, trifazat, 32A, EV-Mag
Dispune de indicatori LED pentru afișarea tensiunii

Această stație de încărcare a mașinilor electrice este de tip plug&charge, cu alimentare trifazată, 380V/32A, 22 kW, cu priză de tip 2. Dimensiunile stației sunt de 1500/200/200/200 mm, alimentată de 380VAC ± 10%, frecvență 50Hz. Stația are protecție IP55 împotriva intemperiilor, protecție împotriva vandalismului IK10, protecție RCBO și carcasă. Dispune de indicatori LED pentru afișarea tensiunii și a încărcării electrice. Stația este proiectată pentru utilizare în interior sau exterior și poate fi montată pe perete sau pe podea.

ElMotion Power, 22 kW

ElMotion Power, 22 kW
ElMotion Power 22kW este alegerea potrivită pentru cei care caută o stație de încărcare fiabilă

Această stație de încărcare a vehiculelor electrice este o alegere excelentă pentru cei care caută o modalitate fiabilă și eficientă de a-și încărca vehiculele. Priza de alimentare este de tip 2, iar puterea de 22 kW o face perfectă pentru majoritatea vehiculelor electrice. Indicatoarele LED permit să se vadă cu ușurință când încărcătorul este în uz, iar gradul de protecție în exterior IP54 înseamnă că poate rezista la intemperii. Controlul de la distanță al încărcării în funcție de putere și/sau timp este, de asemenea, o caracteristică excelentă, deoarece vă permite să vă încărcați vehiculul de oriunde. În general, această stație de încărcare este o alegere excelentă pentru cei care caută o modalitate fiabilă și eficientă de a-și încărca vehiculele electrice.

GS322T2GO, 22 kW, trifazata, 32A, outlet Type 2, EV-Mag

GS322T2GO, 22 kW, trifazata, 32A
GS322T2GO este alegerea perfectă pentru protecția sa împotriva vandalismului și a intemperiilor

Stația de încărcare auto Ev-Mag GS322T2GO este o opțiune versatilă și fiabilă pentru cei care caută o modalitate de a-și încărca vehiculele. Poate fi montată atât în interior, cât și în exterior, iar cadrul său metalic este fabricat din aluminiu pentru durabilitate. În plus, sursa de alimentare este trifazată, ceea ce o face o opțiune viabilă pentru cei care au mai multe vehicule. Timpul de încărcare este mic, ceea ce o face o opțiune rapidă și ușoară pentru cei aflați în mișcare. În cele din urmă, protecția sa împotriva vandalismului și a intemperiilor o face o alegere sigură pentru cei care caută o stație de încărcare auto fiabilă.

iHunt EV Power 22KW

iHunt EV Power 22KW
IHunt EV Power este cea mai bună stație de încărcare ieftină

IHunt EV Power este o stație de încărcare pentru mașini electrice versatilă și ușor de utilizat, compatibilă cu marea majoritate a acestor mașini. Această unitate poate funcționa atât în mod trifazat, cât și monofazat, ceea ce o face o alegere excelentă pentru casele care utilizează diferite tipuri de curent. În modul monofazat, această stație de încărcare va dezvolta în continuare o putere de 7,4-7,6 kW, ceea ce o face ideală pentru mașinile care nu au un transformator trifazat. IHunt EV Power este o alegere excelentă pentru oricine caută o stație de încărcare a mașinilor electrice ieftină.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.