Free cookie consent management tool by TermsFeed

După ce ați făcut câteva cercetări, ați decis că doriți să cumpărați cel mai bun aspirator robot. Cu toate acestea, nu sunteți sigur ce caracteristici să căutați sau cum să alegeți modelul potrivit. Este important să luați în considerare care sunt nevoile dvs. înainte de a face o achiziție. Aveți o mulțime de covoare? Există multe animale de companie în casa dumneavoastră? Aveți alergii? Odată ce știți care sunt nevoile dvs., puteți începe să vă restrângeți alegerile. Există multe mărci și modele diferite de aspiratoare robot pe piață, așa că este important să citiți un ghid precum acesta înainte de a face o alegere. Cu atât de multe opțiuni disponibile, este important să vă acordați timpul necesar pentru a găsi cel mai bun aspirator robot. Astfel, noi vă recomandăm să aruncați o privire mai jos, asupra recomandărilor noastre.

Roborock S7

Utilizează un tampon de curățare cu vibrații pentru a îndepărta murdăria și resturile acumulate
Cel mai bun aspirator robot pentru suprafețe plane și uniforme

Roborock S7 este cel mai bun aspirator robot high-end care face o treabă fantastică în ceea ce privește curățarea suprafețelor plane și uniforme, cum ar fi lemnul de esență tare sau gresia. Caracteristica sa principală este capacitatea de curățare cu ultrasunete, care utilizează un tampon de curățare cu vibrații pentru a îndepărta murdăria și resturile acumulate, ceea ce duce la o performanță impresionantă de curățare a petelor pe podelele dure. De asemenea, sacul modelului S7 este mai mare decât în medie și are o funcție de golire automată disponibilă opțional, ceea ce îl face singurul aspirator robot testat care poate curăța complet independent. Aplicația sa este simplă de utilizat și oferă opțiuni pentru programarea sesiunilor de curățare și pentru a monitoriza progresul lui S7 în timp ce acesta curăță.

Pe lângă funcția de măturare și mop, Roborock S7 vă poate aspira cu ușurință covoarele și podelele. Are o aspirație puternică, care se poate ajusta în funcție de tipul de pardoseală, și un LIDAR încorporat care îl ajută să cartografieze obstacolele pentru a nu se lovi de ele. S7 este, de asemenea, excelent pentru curățarea zonelor întunecate, datorită camerei de vedere pe timp de noapte încorporate. Puteți chiar să setați un program pentru ca acesta să curețe la anumite ore sau să pornească curățenia atunci când detectează că este cineva acasă.

iRobot Roomba 981

Are o performanță excelentă a bateriei, caracteristici bune de automatizare și curăță încăperile într-un mod organizat
Cel mai bun aspirator robot ca alternativă ieftină la Roborock S7

iRobot Roomba 981 este un aspirator robot bine construit, cu performanțe remarcabile. De asemenea, este eficient la curățarea părului animalelor de companie de pe majoritatea tipurilor de suprafețe. Are o performanță excelentă a bateriei, caracteristici bune de automatizare și curăță încăperile într-un mod organizat. Din nefericire, se luptă cu curățarea resturilor de pe covoare, în special de pe covoarele cu pilozitate mare. De asemenea, la fel ca multe alte aspiratoare robotizate, poate avea probleme în a se deplasa în jurul obstacolelor. În general, iRobot Roomba 981 este o alegere excelentă pentru cei care au podele din lemn de esență tare sau covoare subțiri și care caută o modalitate eficientă și automatizată de a-și menține curată casa.

iRobot Roomba S9

Are o durată de viață remarcabilă a bateriei
Cel mai bun aspirator robot pentru curățarea părului animalelor de companie

iRobot Roomba S9 este un aspirator robot premium din gama premium a producătorului, seria S. Acesta se comportă destul de bine pe o mare varietate de suprafețe, este foarte bine construit și lucrează eficient pe o gamă largă de suprafețe. De asemenea, are o durată de viață remarcabilă a bateriei, permițându-i să curețe spații destul de mari fără a fi necesar să se încarce de mai multe ori.

Însă, un dezavantaj major este faptul că îi lipsește un sistem de recunoaștere a obstacolelor, astfel încât nu poate evita în timp real obiectele care stau în cale. Acest lucru înseamnă că trebuie să vă asigurați că zona sa de curățare este liberă de orice pericole potențiale înainte de a-l lăsa să funcționeze. În plus, Roomba S9 are costuri recurente ridicate și multe piese care trebuie curățate periodic. Cu toate acestea, aceste dezavantaje sunt relativ minore în comparație cu eficiența generală a aspiratorului.

Wyze Robot Vacuum

Are o performanță fantastică pe suprafețe goale și face o treabă bună la curățarea părului de animale de companie de pe majoritatea tipurilor de suprafețe
Cel mai bun aspirator robot pentru un buget redus

WyzeRobotVacuum este un aspirator robotizat pentru cei cu un buget redus, care oferă performanțe versatile. Este vândut în principal prin intermediul site-ului producătorului. Are o performanță fantastică pe suprafețe goale și face o treabă bună la curățarea părului de animale de companie de pe majoritatea tipurilor de suprafețe. Este echipat cu un sistem de navigație LIDAR, astfel încât creează o hartă a casei dvs. și curăță într-un model organizat. Aplicația însoțitoare oferă opțiuni excelente de control de la distanță, inclusiv programarea curățeniei, verificarea stării aspiratorului și modificarea setărilor. Dacă sunteți în căutarea unui aspirator robot accesibil și eficient, Wyze Robot Vacuum este o opțiune excelentă de luat în considerare.

Cum să alegi cel mai bun aspirator robot

Pentru a alege un aspirator robot, este necesar mai întâi să se evalueze cu atenție nevoile proprii. În plus față de dimensiunea zonei care trebuie curățată și de tipul de podea pe care trebuie să funcționeze dispozitivul, trebuie luate în considerare numeroase alte aspecte, cum ar fi prezența scărilor, obstacolelor, denivelărilor și multe altele. Iată, așadar, care sunt principalele caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un aspirator robot.

Funcționalitate și design

Atunci când vine vorba de alegerea unui aspirator robot, atât funcționalitatea, cât și designul sunt considerente importante. În primul rând, veți dori să vă asigurați că aspiratorul pe care îl alegeți este suficient de puternic pentru a vă curăța temeinic podelele. Cu toate acestea, este de asemenea important să luați în considerare factori precum ușurința de utilizare, nivelul de zgomot și durata de viață a bateriei. În plus, veți dori să alegeți un aspirator care să aibă un design elegant și modern, care să se potrivească cu decorul casei dvs.

Capacitatea rezervorului

Atunci când alegeți un aspirator robot, unul dintre cei mai importanți factori care trebuie luați în considerare este capacitatea rezervorului. Acest lucru se datorează faptului că dimensiunea rezervorului determină cât de multă murdărie și resturi poate reține aspiratorul înainte de a trebui golit. De exemplu, este posibil ca un aspirator cu un rezervor mic să trebuiască să fie golit după fiecare utilizare, în timp ce un aspirator cu un rezervor mare poate fi golit doar o dată pe săptămână. Prin urmare, este important să alegeți o dimensiune a rezervorului care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Dacă aveți o casă mare, de exemplu, este posibil să doriți să alegeți un aspirator cu un rezervor mare, astfel încât să nu trebuiască să îl goliți atât de des. În cele din urmă, alegerea potrivită pentru dvs. va depinde de nevoile dvs. individuale.

Durata de viață a bateriei

Un aspirator cu o durată lungă de viață a bateriei poate curăța o suprafață mare fără a fi nevoie să fie reîncărcat, în timp ce dacă ar avea o durată de viață mai scurtă poate fi capabil să curețe doar o singură cameră. În plus, un aspirator cu o durată de viață mai lungă a bateriei va putea curăța pentru perioade lungi de timp fără a avea nevoie să fie încărcat, ceea ce îl face ideal pentru gospodăriile cu animale de companie sau copii. Prin urmare, durata de viață a bateriei este o caracteristică esențială de care trebuie să țineți cont atunci când selectați un aspirator robot, deoarece poate avea un impact considerabil asupra eficienței și confortului oferit de un astfel de aparat.

Zgomot

Măsurat în decibeli (dB), nivelul de zgomot poate varia de la aproximativ 50 dB pentru un model silențios la aproximativ 80 dB pentru unul mai puternic. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, o conversație normală are loc, de obicei, la aproximativ 60 dB, astfel încât un aspirator robot cu un nivel de zgomot de 80 dB ar fi destul de zgomotos. Dacă aveți copii mici sau animale de companie în casă, este posibil să preferați un model mai silențios pentru a nu-i deranja.

Funcționalități smart

Aspiratoarele robot devin din ce în ce mai populare, datorită dimensiunilor compacte, aspirației puternice și ciclurilor de curățare automatizate. Cu toate acestea, unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale acestor dispozitive este gama lor de funcții inteligente. De exemplu, multe aspiratoare robot sunt echipate cu senzori care pot detecta murdăria, praful și alte resturi. Acest lucru permite aspiratorului să țintească zone specifice pentru o curățare mai amănunțită. În plus, unele modele vin cu control prin aplicații, ceea ce le oferă utilizatorilor posibilitatea de a porni, opri și programa curățările de pe smartphone. Și, în cele din urmă, multe aspiratoare robotizate dispun de recipiente cu golire automată, astfel încât utilizatorii nu trebuie să își facă griji cu privire la golirea aspiratorului după fiecare utilizare. Aceste diverse caracteristici inteligente fac din aspiratoarele robot o opțiune atractivă pentru proprietarii de locuințe ocupate care doresc să își păstreze casa curată cu un efort minim.

Întrebări frecvente

Ce este un aspirator robot?

Un aspirator robot este un dispozitiv care curăță podelele în mod autonom. Utilizând senzori și perii, aspiratoarele robot sunt concepute pentru a curăța covoare, podele din lemn masiv și alte suprafețe. De asemenea, multe modele vin cu funcții precum golire automată și capacități de programare. Deși este posibil ca acestea să nu poată înlocui complet un aspirator tradițional, aspiratoarele robot pot reduce foarte mult timpul și efortul necesar pentru a vă menține podelele curate. În plus, acestea pot fi deosebit de utile pentru persoanele cu alergii sau astm, deoarece pot contribui la reducerea cantității de praf și a altor alergeni din casă.

Cât de bine funcționează aspiratoarele robot în zilele noastre?

Aspiratoarele robotizate au parcurs un drum lung în ultimii ani. Acestea sunt acum mai puternice și mai eficiente ca niciodată, iar multe modele pot curăța cu aceeași ușurință atât covoarele, cât și podelele. Deși este posibil ca acestea să nu poată înlocui cu totul un aspirator tradițional, merită cu siguranță luate în considerare pentru oricine caută o modalitate fără probleme de a-și păstra podelele curate. În ceea ce privește performanțele, majoritatea aspiratoarelor robot fac o treabă foarte bună. Cu toate acestea, nu sunt întotdeauna capabile să curețe în colțuri strâmte sau pe lângă marginile mobilelor, așa că este important să vă asigurați că nu există nimic în calea lor înainte de a începe să intre în funcțiune.

Care sunt avantajele unui aspirator robot?

Un aspirator robot poate fi un accesoriu binevenit în orice casă. Nu numai că este comod, dar poate contribui și la reducerea alergenilor și la îmbunătățirea calității aerului. În plus, aspiratoarele robot sunt concepute pentru a funcționa în liniște, ceea ce le face ideale pentru casele cu copii mici sau animale de companie. Și pentru că sunt autonome, aspiratoarele robot sunt mai puțin susceptibile de a împrăștia murdăria și praful prin casă. Prin urmare, acestea pot oferi o curățare mai profundă decât aspiratoarele tradiționale.

Care sunt dezavantajele unui aspirator robot?

Aspiratoarele robotizate se mândresc cu multe avantaje, dar există și câteva dezavantaje potențiale de luat în considerare. O problemă des întâlnită este că pot fi costisitoare atât la achiziție, cât și întreținere și s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine pe covoare groase sau în camere cu multă mobilă. În plus, unii oameni consideră că sunt mai puțin eficiente la aspirarea părului de animale de companie decât aspiratoarele tradiționale. În cele din urmă, aspiratoarele robot necesită goliri frecvente, ceea ce poate fi o bătaie de cap pentru unele persoane.

Cu ce accesorii vine un aspirator robot?

Cele mai multe aspiratoare robotizate vor fi livrate cu câteva accesorii standard pentru a vă ajuta să vă curățați mai bine casa. Acestea includ una sau mai multe perii de curățare (perii principale sau laterale), o baterie reîncărcabilă, o bază de încărcare și o telecomandă. Unele modele pot include, de asemenea, un filtru standard sau HEPA (antialergenic), precum și cârpe sau șervețele de curățare pentru a le fixa sub aspiratorul robot. Cu toate acestea, accesoriile exacte incluse vor varia în funcție de model și de preț. Așadar, asigurați-vă că verificați ce vine cu aspiratorul robotizat înainte de a face achiziția.

Cât de dificilă este îngrijirea unui robot aspirator?

La prima vedere, aspiratoarele robot pot părea un produs de lux de înaltă tehnologie mai dificil de întreținut. Cu toate acestea, în realitate, procesul este unul destul de ușor. Majoritatea modelelor sunt prevăzute cu un sac detașabil care poate fi golit după fiecare utilizare. În plus, majoritatea roboților au senzori care îi ajută să evite scările și alte zone în care s-ar putea bloca. Prin urmare, singura întreținere periodică necesară este să se mențină gol coșul și să se îndepărteze orice obstacol care ar putea bloca calea aspiratorului. Pe scurt, aspiratoarele robotizate au surprinzător de puțin nevoie de întreținere, ceea ce le face o alegere ideală pentru persoanele cu puțin timp liber.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.