Free cookie consent management tool by TermsFeed

Compania de securitate cibernetica, Kaspersky, a inregistrat 10 milioane de aplicatii Android dubioase pana acum. Android este cel mai popular sistem de operare mobil din lume – compania de cercetare Canalys sustine ca in 2013 s-au livrat telefoane Android la o cota de piata de 80% – si atrage cea mai mare atentie din partea creatorilor de cod daunator de tip malware.

„In cele mai multe cazuri, aplicatiile infectate au ca tinta informatiile financiare ale utilizatorului. Acesta a fost cazul, de exemplu, versiunea mobila a Carberp Trojan ce si-a avut originile in Rusia. Codul daunator fura informatiile utilizatorului si sunt transmise catre un server la distanta.” explica Kaspersky.

Kaspersky noteaza si faptul ca peste 98% din codul daunator din aplicatiile mobile au ca tinta sistemul de operare Android – nici un alt sistem de operare nu se apropie de aceasta cifra. Cota de piata a aplicatiilor Android este destul de mare iar existenta magazinelor de aplicatii terte si arhitectura deschisa a sistemului de operare joaca un rol important in motivul unei tinte atat de ridicate.

Virusii de tip Trojan prin SMS sunt in fruntea listei, urmati de backdoor malware. Kaspersky sustine ca 62% din aplicatiile daunatoare sunt elemente ale botneturilor mobile.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.