Peste 350 de profesionisti IT din Cluj vor participa la DevTalks pe 13 mai.
Pe 13 mai la Grand Hotel Italia are loc cel mai important eveniment dedicat developerilor si specialistilor IT din Romania. Pentru prima data de la lansarea evenimentului, Cluj-Napoca va gazdui pentru o zi DevTalks, un eveniment special dezvoltat pentru profesionistii IT din tara. 15 speakeri internationali si locali de top, peste 350 de profesionisti IT, 6 companii partenere care investesc in dezvoltarea specialistilor IT din Cluj-Napoca, 7 ore de continut tehnic si discutii de tip panel, sunt cifrele care definesc editia DevTalks Cluj-Napoca 2015.
In ce consta evenimentul si care sunt sesiunile la care pot participa profesionistii IT din Cluj-Napoca? Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca este structurat astfel incat sa le ofere celor prezenti informatii si oportunitati de dezvoltare profesionala pe masura pregatirii lor:
- 4 scene paralele, in cadrul carora vor fi abordate subiecte despre tendintele din domeniul IT, situatii practice si cazuri concrete. Cele 4 scene sunt denumite in functie de subiectele abordate:
- The Future Web. Cateva dintre subiectele abordate: “The rise of HTTPs : Why, How and What it means for Web developers” (Daniel Appelquist), “High efficiency with JavaScript, a transversal development language” (Paul Brie), “Release the Dragon with AngularJS and Firebase” (Bogdan Popa);
- Mobile & IoT. Cateva dintre subiectele abordate: “Using IoT and Open Innovation to make smart people enjoy driving in the city again” (Cristian Ureche), “Android Connected, real life Android Apps from IoT world” (Marius Mailat), “Digital Industry 4.0” (Zsolt Kovacs);
- Cloud Computing. Cateva dintre subiectele abordate: “API – the glue of Internet. Why we can’t without Dev/Ops!” (Marco van den Akker), “Scaling .NET applications in AWS” ( Liviu Costea), “Developing and Testing in the Cloud” (Ștefan Cosma).
- BI/Big Data. Cateva dintre subiectele abordate: “From data to BI Dashboard in 3 days? Yes.” (Jiri Tobolka), “Batch processing frameworks : Spark vs MapReduce” (Tudor Lăpușan), “Does Big Data Analytics enable business success?” (John Morton)
Leaderi apreciati in domeniul lor de activitate vor impartasi din experienta lor. Pe 13 mai vor fi prezenti speakeri internationali din diferite colturi ale lumii: Elvetia, Belgia, Anglia, Olanda si Cehia, dar si speakeri locali de top.
- Zona expozitionala, locul in care vor fi prezenti partenerii evenimentului: Endava, Siemens, EBS, Bosch, Brainspotting, Enevo Group alaturi de Mozilla, Smuff, Gnex si Pitech. In aceasta zona, participantii DevTalks vor avea acces la o serie de inovatii tehnologice, dispozitive portabile, aplicatii si multe alte solutii software si hardware prezentate de partenerii evenimentului DevTalks.
- Zona de networking: In aceasta zona participantii vor putea interactiona unii cu ceilalti, schimba idei, resurse sau informatii. Interactiunea participantilor este un aspect foarte important in cadrul DevTalks si o preocupare constanta. Pentru a beneficia de o experienta complexa le oferim posibilitatea participantilor sa foloseasca aplicatia MyCONNECTOR – o aplicatie care permite conectarea la nivel one-to-one. Cei prezenti pot afla care sunt ceilalti participanti la eveniment, pot intra in contact unii cu ceilalti si pot stabili intalniri cu participantii din zona lor de interes.
Dupa editia din Cluj-Napoca, DevTalks va avea loc si in Bucuresti, pe 11 iunie la Romexpo, in Pavilionul C1. Companiile care vor sa participe la eveniment se pot inscrie contactandu-ne la adresa contact@devtalks.ro Evenimentul DevTalks Bucuresti este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Accenture, Luxoft Romania, Deutsche Bank Technology Centre, Brainspotting, eMAG, StarStorage, Ciklum si Endava. Evenimentul se bucura de sustinerea IMWorld si Hipo.ro, iar in calitate de partener al evenimentului, Hipo.ro ofera 100 de invitatii gratuite. Cei care vor sa participe se pot inscrie pe hipo.ro, la sectiunea dedicata proiectului pana pe 22 mai.
Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere si agenda DevTalks Cluj-Napoca si Bucuresti pot fi accesate pe devtalks.ro sau la sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro