Poze jenante, scrisori de dragoste, informatii personale… ce pastrati in Dropbox este treaba dumneavoastra. Autentificarea in doi pasi va permite sa pastrati totul pentru dumneavoastra.

Autentificarea in doi pasi combina parola dumneavoastra cu un cod de securitate de unica folosinta, care va este trimis printr-un mesaj pe telefonul mobil, cod pe care trebuie sa il introduceti daca doriti sa va accesati contul Dropbox. Acest lucru ingreuneaza accesarea acestui cont de catre alte persoane, chiar daca au numele de utilizator si parola.

Pentru a va seta autentificarea in doi pasi, vizitati site-ul dropbox.com si accesati-va contul. Odata logati, selectati-va numele in coltul din dreapta sus, apoi selectati optiunea Setari (Settings) din meniu. Dati click pe Securitate (Security), si sub semnul Cont, cautati Autentificare in doi pasi (Two-step verification) si dati click pe Activeaza (Enable).

De aici, Dropbox va va arata pas cu pas cum sa va setati autentificarea in doi pasi. Cand vi se cere, introduceti parola Dropbox si apasati Urmatorul (Next). Dropbox va va intreba daca doriti sa primiti un mesaj care contine codul de securitate sau doriti sa folositi o aplicatie de autentificare.

Alegeti varianta dorita si selectati Urmatorul (Next). Daca alegeti sa folositi o aplicatie, Dropbox va va oferi cateva sugestii si instructiuni legate de ceea ce aveti de facut in continuare.

Daca alegeti sa primiti un mesaj, vi se va cere sa va introduceti numarul de telefon. Introduceti numarul de telefon si apasati Urmatorul (Next), iar Dropbox va va trimite un cod pentru verificare. Introduceti codul si aparati Urmatorul (Next). Dropbox va va intreba daca aveti un numar de rezeva pe care doriti primirea mesajelor. Daca raspunsul este da, atunci introduceti numarul; daca raspunsul este nu, lasati caseta necompletata si selectati Urmatorul (Next).

La sfarsit, Dropbox va va verifica setarile si va va pune la dispozitie un cod de 16 cifre pe care il puteti folosi in cazul in care celelalte solutii nu functioneaza. Pastrati acest cod, apoi apasati Activeaza (Enable) autentificarea in doi pasi pentru a incheia.

Data viitoare cand va veti accesa contul Dropbox, vi se va cere sa introduceti codul de securitate dupa ce ati introdus numele de utilizator si parola. Introduceti codul primit si apoi apasati Timite (Submit).

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.