Free cookie consent management tool by TermsFeed

IP este un standard pentru măsurarea impermeabilității unui dispozitiv. În prezent, multe dintre smartphone-urile de pe piață sunt certificate IP, ceea ce înseamnă că sunt protejate împotriva deteriorărilor cauzate de apă și praf. Cu toate acestea, în urmă cu câțiva ani, certificarea IP era încă relativ nouă și nu toate dispozitivele erau certificate. Acest lucru însemna că mărcile care ofereau smartphone-uri cu certificare IP aveau o modalitate de a se diferenția de concurență. Pe lângă faptul că erau mai durabile, smartphone-urile cu certificare IP tindeau să fie și mai scumpe. Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai multe mărci au început să ofere dispozitive cu certificare IP, prețul acestor dispozitive a început să scadă. În prezent, certificarea IP nu mai este un factor de diferențiere pentru majoritatea mărcilor, dar este încă o caracteristică importantă pentru mulți consumatori.

Pentru Samsung, certificarea IP reprezenta o oportunitate de afaceri foarte profitabilă. Între martie 2016 și octombrie 2018, compania a vândut milioane de telefoane care au fost anunțate ca fiind rezistente la apă. Cu toate acestea, în realitate, telefoanele erau rezistente doar la perioade scurte de timp scufundate în apă puțin adâncă. Dacă telefoanele erau expuse la apă mai adâncă sau pentru perioade mai lungi de timp, acestea sufereau daune. ACCC a anunțat o sancțiune împotriva Samsung Electronic Australia. Potrivit autorității de reglementare, Samsung a recunoscut că a indus în eroare consumatorii cu privire la posibilitatea ca anumite modele Galaxy să fie scufundate în apă de mare sau într-o piscină.

Compania a desfășurat o campanie publicitară în Australia care a promovat telefoanele sale Galaxy ca fiind adecvate pentru utilizarea în piscine și în apa de mare. Cu toate acestea, Comisia Australiană pentru Concurență și Consumatori (ACCC) a decis acum că aceste reclame au fost înșelătoare și inducătoare în eroare. Modelele afectate sunt Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy A5 (2017), Galaxy A7 (2017), Galaxy S8, Galaxy S8 Plus și Galaxy Note 8. Potrivit ACCC, reclamele Samsung lăsau să se înțeleagă că aceste telefoane puteau fi folosite în siguranță sub apă pentru perioade lungi de timp, când, de fapt, acestea puteau fi folosite doar pentru perioade limitate.

„Afirmațiile Samsung privind rezistența la apă au promovat un punct de vânzare important în Australia pentru aceste telefoane Galaxy. Este posibil ca mulți consumatori care au cumpărat un telefon Galaxy să fi fost expuși la reclame înșelătoare înainte de a lua decizia de a cumpăra un nou telefon,” a declarat președintele ACCC, Gina Cass-Gottlieb.

„Am analizat sute de plângeri din partea consumatorilor care au raportat că au întâmpinat probleme cu telefonul lor Galaxy după ce a fost expus la apă și, în multe cazuri, au raportat că telefonul Galaxy a încetat să mai funcționeze”.

Nu scufundați smartphone-ul în apă de mare, spune Samsung

Samsung recunoaște că a mințit despre impermeabilitatea telefoanelor sale. Astăzi, compania indică pe una dintre paginile sale de asistență că nu trebuie să scufundați un smartphone Galaxy, chiar și rezistent la apă, în apă sărată sau în apă ionizată. Motivul este că aceste tipuri de apă pot deteriora garniturile care fac telefonul rezistent la apă. În plus, sarea și ionii pot provoca coroziunea părților metalice ale telefonului. Așadar, dacă doriți să vă păstrați smartphone-ul Galaxy în stare bună, cel mai bine este să evitați să-l folosiți în apă sărată sau în apă ionizată.

Dacă aveți ghinionul să vă scăpați telefonul în apă sărată, puteți face câteva lucruri pentru a încerca să îl salvați. În primul rând, spălați telefonul cu apă proaspătă pentru a îndepărta orice depuneri de sare. Apoi, uscați bine telefonul cu o cârpă moale și curată. Este important să scăpați de cât mai multă umezeală, deoarece sarea se poate acumula și poate bloca microfonul principal sau difuzorul extern. Odată ce telefonul este uscat, puteți încerca să-l porniți și să vedeți dacă mai funcționează. Dacă da, asigurați-vă că îl curățați bine pentru a îndepărta orice urmă de sare rămasă. Dacă telefonul dvs. este expus în mod regulat la apă sărată, este o idee bună să investiți într-o husă rezistentă la apă pentru a-l proteja.

„Când vă uscați telefonul, asigurați-vă că atingeți cu o cârpă curată și moale difuzorul (partea frontală superioară a telefonului), microfonul principal (partea inferioară a telefonului), difuzorul extern (partea inferioară a telefonului) și conectorul de alimentare/interfață accesoriu (USB) pentru a îndepărta cât mai multă apă” – recomandă Samsung.

Share.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.