Free cookie consent management tool by TermsFeed

România găzduiește o mare varietate de locuri frumoase de vizitat. De la munții uimitori din lanțul Carpaților până la plajele glorioase de la Marea Neagră, există câte un loc de care toată lumea se poate bucura. Pasionații de istorie vor fi încântați de numeroasele castele și cetăți răspândite în întreaga țară, în timp ce iubitorii de natură vor fi fermecați de flora bogată a țării noastre. Și, bineînțeles, nicio vizită în România nu ar fi completă fără a profita de apele termale care au făcut țara cunoscută.

Astfel, acest articol servește ca un top al celor mai frumoase locuri de vizitat în România și pornește de la premisa că lista de față nu are pretenția de a fi o prezentare cuprinzătoare și exhaustivă, ci mai degrabă o colecție de preferințe al căror scop modest este acela de a prezenta mai multe zone demne de a fi vizitate în România. Iată care sunt acestea!

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, este cunoscut și sub numele de Castelul Hunyad
Castelul Corvinilor – unul dintre cele mai impresionante castele medievale din România

Castelul Corvinilor este o impunătoare structură medievală, gotică, considerată cel mai impresionant castel medieval din România. Este cunoscut și sub numele de Castelul Hunyad, după numele oficialului de rang înalt care l-a construit. Castelul Corvinilor este un castel de basm la care se ajunge printr-un pod de lemn care poartă o statuie a Sfântului Ioan Nepomuk. Un corb care poartă un inel de aur este un simbol al Castelului Corvin și poate fi văzut pe stema castelului. Castelul a fost inclus în multe filme și emisiuni TV, inclusiv în The Nun (2018) și Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011). De altfel, acesta este un loc frumos de vizitat și de învățat despre istoria și cultura românească.

Mănăstirea Suceviţa

Mănăstirea Suceviţa, construită între anii 1583-1586 în satul Sucevița din județul Suceava
Mănăstirea Suceviţa este combinația perfectă între arhitectura gotică și bizantină

Combinația de arhitectură gotică și bizantină, plus frumoasele picturi murale de la începutul anilor 1600, fac din ea o clădire cu adevărat spectaculoasă. Partea din față a mănăstirii este cilindrică, acoperită de un acoperiș conic, în timp ce partea din spate este dreptunghiulară și este are un mic turn. În interior, veți găsi mormântul lui Petru Venerabilul, precum și rămășițele altor membri ai familiei regale. Mănăstirea are, de asemenea, o grădină frumoasă cu o fântână și o statuie a Mariei. Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să scăpați de agitația vieții de zi cu zi, Mănăstirea Sucevița merită cu siguranță o vizită.

Bisericile de lemn din Maramureș

Bisericile de lemn din Maramureș corespund unui curent de revenire la ortodoxie a unor colectivități din Maramureș
Bisericile de lemn din Maramureș au fost construite de-a lungul unei perioade de 200 de ani

Maramureșul este un județ frumos din România care găzduiește numeroase biserici din lemn. Aceste biserici au fost construite de-a lungul unei perioade de 200 de ani de către locuitorii din Maramureș, cărora conducătorii străini din acea vreme nu le-au permis să construiască biserici de piatră de lungă durată. Astăzi, doar aproximativ 100 dintre aceste biserici mai sunt în uz, dar sunt încă locuri frumoase de vizitat. Majoritatea acestor biserici sunt ortodoxe, dar există și câteva biserici greco-catolice. Bisericile au, de obicei, clopotnițe înalte și subțiri. Astfel, dacă vă aflați vreodată în trecere prin Maramureș, nu uitați să vizitați aceste biserici și să vedeți cu ochii voștri aceste minunate realizări!

Salina Turda

Salina Turda, se găsește în zona Durgău-Valea Sărată din Turda
Salina Turda este o mină de sare din zona Durgău-Valea Sărată a municipiului Turda, al doilea oraș ca mărime din județul Cluj

Există puține locuri mai frumoase decât Salina Turda din România. Mina, care datează din secolul al XVII-lea, a fost folosită cândva pentru depozitarea brânzei și pentru adăpostirea oamenilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi, a fost transformată într-un parc tematic incredibil. Acesta este plin de sculpturi frumoase și de exponate interesante care te vor face să te simți ca într-o altă lume. Situată în județul Cluj, această minunăție subterană este o destinație obligatorie pentru orice persoană care dorește să călătorească într-o locația uimitoare. Atunci când veți vizita Salina Turda, veți coborî aproximativ 120 de metri. Înăuntru, veți găsi un amfiteatru, o sală de bowling, un lac subteran și multe altele. Salina Turda este un loc cu adevărat unic, pe care nu veți dori să îl ratați atunci când călătoriți prin România.

Alpii transilvăneni

Alpii transilvăneni, sunt un grup de munți care se află între centrul și sudul România
Alpii transilvăneni sunt un grup de lanțuri muntoase care împart centrul de sudul României

Alt loc foarte frumos de vizitat în România este reprezentat de Alpii Transilvaniei, cunoscuți și sub numele de Carpații Meridionali. Alpii Transilvaniei nu sunt la fel de înalți ca Munții Stâncoși sau Himalaya, având sub 2.000 de metri altitudine. Excepție face Muntele Moldoveanu, la 2.544 de metri, cel mai înalt punct din România. Munții accidentați, presărați cu pajiști pline de oi cu flori sălbatice, oferă câteva drumeții destul de bune vara și schiuri iarna. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui loc frumos de vizitat în România, Alpii Transilvaniei ar trebui să fie cu siguranță pe lista dumneavoastră.

Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia este situat în satul Grădiștea Muncelului din județul Hunedoara.
Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al dacilor

Vechea capitală dacică, Sarmizegetusa a fost un important centru de putere și influență. Rămășițele arheologice care au fost dezgropate aici ne oferă o privire asupra abilităților organizatorice și inginerești ale dacilor. Cele trei zone principale ale sitului – fortificațiile, zona sacră și zona rezidențială – sunt o mărturie a ingeniozității poporului dacic. Astăzi, vizitatorii pot explora rămășițele templelor, altarelor și reședințelor și își pot imagina cum era viața în acest imperiu antic. Fie că sunteți interesați de istorie, fie că sunteți doar în căutarea unui loc frumos de explorat, Sarmizegetusa Regia merită cu siguranță vizitat.

Băile Daco-Romane

Băile Daco-Romane, este o stațiune balneoclimaterică permanentă situată la 18 km nord de Orăștie și 46 km nord-est de Municipiul Deva
Băile Daco-Romane sunte recomandate pentru tratarea unor boli reumatice, dar și ale sistemului nervos

Geoagiu Băi este unul dintre locurile frumoase de vizitat din România. Acesta este ascuns în inima regiunii istorice a Transilvaniei. Rețeaua hidrografică bogată în care se află râurile Homorod, Geoagiu și Mureș, împreună cu munții pitorești creează un peisaj natural unic care merită să fie descoperit. Localnicii numesc stațiunea „darul munților”, referindu-se la bogăția minerală a locului. Izvoarele din Geoagiu Băi sunt cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice și au fost folosite încă din vremea romanilor. Băile daco-romane sunt încă păstrate și reprezintă o atracție turistică populară. Clădirile și structurile oferă o privire în trecut și oferă o oportunitate de a învăța despre istoria acestui loc frumos.

Cetatea Rupea

Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și meșteșugăresc, cu 12 bresle
Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României

Cu priveliștile sale uimitoare asupra peisajului rural din jur, nu este de mirare că această cetate de pe deal este o destinație turistică atât de populară. Dar cetatea este mai mult decât o simplă fortăreață frumoasă – este, de asemenea, un important punct de reper istoric. Nu numai că zona a fost deja locuită de oameni în 5500 î.Hr.-3500 î.Hr., dar o legendă locală spune că cetatea este locul unde ultimul rege dacic, Decebalus, și-a luat viața în loc să fie capturat de romani. Astăzi, această cetate de pe deal este deschisă publicului și ocazional găzduiește chiar evenimente culturale. Așadar, fie că sunteți interesați de istorie, fie că sunteți doar în căutarea unui loc frumos în care să petreceți o zi, Cetatea Rupea merită cu siguranță o vizită.

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș este o mănăstire ortodoxă din România, situată în orașul Curtea de Argeș, construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab
Mănăstirea Curtea de Argeș a fost sursa de inspirație a multor legende. Dar poate cea mai iubită și cunoscută dintre toate este legenda lui Manole

Mănăstirea Curtea de Argeș este unul dintre locurile frumoase de vizitat în România. Înființată pe vremea voievodului Neagoe Basarab, între anii 1512 și 1517, mănăstirea face parte din cea mai cunoscută legendă românească, „Legenda Meșterului Manole”. Cunoscută și sub numele de Biserica Episcopală, pentru că a fost sediu episcopal între anii 1739 și 1748, lăcașul de cult are 18 metri lungime, 10 metri lățime și 25 de metri înălțime. Ca o curiozitate, naosul și pronaosul sunt decorate cu frumoase fresce realizate de Toma din Suceava. De asemenea, în memoria celor care și-au pierdut viața construind mănăstirea, există o placă cu 96 de nume scrijelite în piatră. Un loc frumos care merită vizitat nu doar pentru arhitectura sa, ci și pentru semnificația sa istorică. Așadar, nu putea să lipsească din lista noastră cu locuri frumoase de vizitat în România.

Cetatea Râşnov

Cetatea Râşnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov
Cetatea Râşnov a fost construită de cavalerii teutoni în anii 1300 pentru a proteja orașul de turci. Această citadelă din vârful dealului are o priveliște frumoasă și este un loc frumos pentru a te relaxa

Situată în apropiere de Brașov, în vârful unui deal stâncos, încântătoarea fortificație este plină de istorie, datând din secolul al XIII-lea. Mulți turiști vin aici pentru a descoperi istoria tumultoasă a fortificației, care include asedii, confruntări eroice și bătălii medievale. De asemenea, fortăreața cu ziduri țepoase este înconjurată de un peisaj magnific, ceea ce îi sporește farmecul. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui loc în care să explorați peisaje frumoase și să învățați despre trecutul României, Cetatea Râșnov ar trebui să fie în fruntea listei dumneavoastră.

Castelul de Lut Valea Zânelor

Castelul de Lut Valea Zânelor, se află la poalele Munților Făgăras
Castelul de Lut Valea Zânelor se află în Valea Porumbacului, la poalele Munților Făgăraș

Castelul de lut „Valea Zânelor” este un proiect privat care își are începuturile în martie 2014. Proiectul cuprinde cazare tip hotel, restaurant, locuri de joacă și multe alte activități. Valea Porumbacului, aflată la poalele Munților Făgăraș, găzduiește un castel construit din materiale naturale. Fiecare cameră sau apartament a fost proiectat cu mare atenție la detalii, pentru a crea o atmosferă unică și magică. Vizitatorii pot explora frumoasele terenuri, pot lua parte la sesiuni de povestiri sau pur și simplu se pot bucura de împrejurimile liniștite. Fie că sunteți în căutarea unei escapade romantice sau a unei vacanțe de familie de neuitat, Castelul de Lut vă va încânta cu siguranță.

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Parcul Natural Dumbrava Sibiului, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o rezervație naturală situată în județul Sibiu

Ca și localizare, se află la limita sud-vestică a orașului Sibiu, unde veți găsi un parc natural care găzduiește unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume și unul dintre cele mai uimitoare puncte de interes din România, si de asemenea face parte din recomandarea noastră cu locuri frumoase de vizitat în România. Parcul este o arie protejată, care adăpostește sute de specii de floră și faună, iar complexul muzeal se află în zona sa forestieră – Pădurea Dumbrava. Complexul în aer liber este format din patru zone. Fiecare este plină de clădiri și activități tradiționale care vă vor oferi un gust al vieții rurale din România. Puteți urmări meșteșugarii la lucru, puteți învăța despre tehnicile agricole tradiționale sau pur și simplu vă puteți bucura de peisajele frumoase.

Transfăgărășan

Transfăgărășan este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov
Cu o lungime de peste 150 de kilometri, Transfăgărășan este cea mai spectaculoasă și mai cunoscută șosea a României

Avem multe locuri minunate de vizitat, dar una dintre cele mai populare destinații este Transfăgărășanul. Acest drum făcut celebru de emisiunea auto Top Gear în 2009 atrage în fiecare an mii de vizitatori care vin să îl experimenteze pe viu. Drumul șerpuiește prin Munții Carpați și se ridică la 2042 de metri în punctul său cel mai înalt, ceea ce îl face al doilea cel mai înalt drum asfaltat din România. Întregul drum are o lungime de aproximativ 90 km și durează câteva ore de condus – dacă nu alegeți să vă opriți pentru fotografii pe drum! Fie că sunteți un șofer experimentat sau doar căutați un loc frumos de explorat, Transfăgărășanul merită cu siguranță o vizită.

Chipul lui Decebal

Chipul lui Decebal este un basorelief înalt de 55 m aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova
Chipul lui Decebal este o sculptură colosală a chipului lui Decebalus, ultimul rege al Daciei

România este un tărâm al bijuteriilor ascunse și al locurilor frumoase de vizitat. Un astfel de loc este chipiul lui Decebal. Această sculptură masivă este situată pe malul Dunării și are vedere spre frumosul fluviu. Decebal a fost ultimul rege al Daciei, iar această sculptură este un omagiu adus acestuia. Chipul este sculptat în stâncă și se spune că are o înălțime de peste 30 de metri. Aceasta este o vizită obligatorie pentru oricine vizitează România, deoarece este o priveliște uimitoare de admirat.

Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi,  cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu
Mănăstirea Hurezi este cel mai frumos și mai rafinat exemplar de arhitectură românească

Mănăstirea Hurezi este un loc frumos de vizitat în România. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este situat în sud-vestul României, în sudul Munților Carpați din regiunea Muntenia. Fondată în secolul al XVII-lea de către prințul Constantin Brâncoveanu, este unul dintre cele mai bune exemple din țară ale stilului brâncovenesc de arhitectură monastică. Horezu este încă o mănăstire în funcțiune și oferă o perspectivă fascinantă asupra vieții religioase din România. Astfel, dacă sunteți în căutarea unor locuri frumoase de vizitat în România, nu uitați să adăugați Mănăstirea Hurezi pe lista dumneavoastră.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume
Castelul Cantacuzino este una dintre cele mai importante atracții turistice din Bușteni și din întreaga regiune

Amplasat în inima României, construit la începutul secolului al XX-lea de prințul George Grigore Cantacuzino, castelul este deschis publicului și include acces la curtea interioară, la turnul de vânătoare și la alte zone frumoase. Deși nu este la fel de mare ca unele dintre celelalte castele de pe această listă, merită cu siguranță o vizită pentru arhitectura sa frumoasă și priveliștile uimitoare. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui pic de istorie și a multă frumusețe, nu uitați să adăugați Castelul Cantacuzino pe lista dumneavoastră de locuri bune care merită vizitate.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.