Free cookie consent management tool by TermsFeed

Turismul a revenit la cotele normale, iar specialiștii se așteaptă ca noi recorduri să fie doborâte în acest an. Acest lucru este evidențiat și de faptul că numărul de zboruri din prima parte a anului a depășit cifrele din 2019. După câțiva ani în care au fost restricții de călătorie în multe zone, oamenii se bucură din nou din plin de vacanțe.

Un studiu realizat de Mastercard (Global Destinations Cities Index) arată că Bangkok este în acest moment cel mai vizitat oraș din lume. Un sejur mediu în acest oraș are 4.7 nopți, iar cei care ajung aici cheltuie în medie 173 de dolari pe zi. Față de anul precedent, Paris a urcat pe locul doi în topul celor mai vizitate orașe din lume. Pe locul trei regăsim Londra, care a pierdut poziția secundă.

Topul celor mai vizitate orașe din lume și principalele atracții:

1. Bangkok (22.78 milioane vizitatori)

Bangkok este un oraș vibrant, cu numeroase opțiuni de distracție, dar și cu o istorie bogată. Capitala Thailandei este recunoscută pentru viața de noapte, în special în zonele Sukhumvit și Chinatown. Aici pot fi găsite și numeroase temple, printre cele mai importante fiind Phra Kaew, Pho, Arun, Saket, Traimit și Loha Prasat. Prețurile din Thailanda sunt sub cele din Europa atât la cazare cât și la mâncare. Iar din Bangkok pot fi făcute și excursii în zonele cu plajă superbă din Thailanda.

2. Paris (19.10 milioane vizitatori)

Capitala Franței a primit și denumirea de „Orașul iubirii”. Are o arhitectură spectaculoasă, iar romantismul este prezent în numeroase zone. Turnul Eiffel este principalul obiectiv turistic al Parisului, în timp ce Luvru este cel mai vizitat muzeu din Europa. În Paris mai poți să vizitezi Muzeul Orsay, Podul Alexandru al III-lea, Basilica Sacre-Coeur, Place de la Concorde și Hotel des Invalides. Pe de altă parte, o croazieră pe Sena este recomandată.

3. Londra (19.09 milioane vizitatori)

Metropola britanică este cosmopolită și găsești atracții pe toate gusturile. În Londra poți să mergi indiferent de planurile tale: dacă vrei să te distrezi, să descoperi obiective turistice cu încărcătură istorică sau să mănânci bine. Printre principalele atracții din Londra sunt Big Ben, London Bridge, British Museum, Palatul Buckingham și Turnul Londrei. Aceste atracții turistice sunt atât de cunoscute încât au fost incluse și în numeroase filme și jocuri. Sherlock Holmes (2009), Skyfall (2012), Lock, Stock, and Two Smoking Barrels (1998) și Layer Cake (2004) sunt câteva dintre filmele cu scene în Londra. Și în jocurile video acțiunea se petrece adesea în Londra. 

Spre exemplu, jocul Call of Duty: Modern Warfare are două misiuni în Londra, ar jocul Gran Turismo 5 are și el un circuit în acest oraș. Superba metropolă britanică a inspirat și apariția unui joc îndrăgit de utilizatorii cazinoului online NetBet. Este vorba de The Secrets of London, dezvoltat de una dintre cele mai importante companii – EGT. Pe fundalul acestui joc poate fi observat Big Ben-ul, care este și un simbol important. Cel mai cunoscut detectiv al Londrei, Sherlock Holmes, este un alt simbol din acest joc.

Topul complet este următorul:

1. Bangkok – 22,78 milioane de vizitatori
2. Paris – 19,10 milioane de vizitatori
3. Londra – 19,09 milioane de vizitatori
4. Dubai – 15,93 milioane de vizitatori
5. Singapore – 14,67 milioane de vizitatori
6. Kuala Lumpur     – 13,79 milioane de vizitatori
7. New York – 13,60 milioane de vizitatori
8. Istanbul    – 13,40 milioane de vizitatori
9. Tokyo – 12,93 milioane de vizitatori
10. Antalya   – 12,41 milioane de vizitatori
11. Seul – 11,25 milioane de vizitatori
12. Osaka – 10,14 milioane de vizitatori
13. Meca – 10 milioane de vizitatori
14. Phuket – 9,89 milioane de vizitatori
15. Pattaya   – 9,44 milioane de vizitatori
16. Milano – 9,10 milioane de vizitatori
17. Barcelona – 9,09 milioane de vizitatori
18. Palma de Mallorca – 8,96 milioane de vizitatori
19. Bali – 8,26 milioane de vizitatori
20. Hong Kong SAR – 8,23 milioane de vizitatori

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.