Free cookie consent management tool by TermsFeed

iOS 17 este cea mai nouă versiune a sistemului de operare, proiectat să ruleze pe iPhone. iOS 17 este în testare și urmează să fie lansat în septembrie alături de noile iPhone-uri. Până atunci însă, utilizatorii curioși pot testa versiunea beta a sistemului iOS 17.

Cum funcționează beta iOS 17?

Utlizatorii iPhone pot descărca și instala versiunile beta iOS 17. Cu toate acestea, Apple recomandă descărcarea acestei versiuni de software pe un alt dispozitiv decât cel principal sau ca înainte de instalare să vă sigurați că ați făcut o copie de rezervă a dispozitivului iOS. Motivul este acela că fiind un software beta, înseamnă că apar adesea erori și probleme care pot împiedica funcționarea corectă sau care pot cauza alte probleme.

iOS 17 ce functii noi ofera si cu ce dispozitive este compatibil 1
Sursa fotografiei: XTmobile

Care sunt noile funcții iOS 17?

Există funcții noi pentru Telefon, FaceTime și Mesaje, împreună cu mici îmbunătățiri pentru alte aplicații.

Apple s-a concentrat pe comunicare și a revizuit aplicația Telefon. Aceasta oferă posibilitatea de a crea imagini de contact personalizate pe care oamenii le văd atunci când îi suni. Se poate alege și o fotografie, un emoji, o culoare de font și multe altele.

Următoarea îmbunătățire este funcția Live Voicemail, care atunci când cineva lasă un mesaj vocal, pe ecranul de blocare al telefonului apare în timp real o transcriere a mesajului exprimat verbal.

Aplicația Mesaje are acces la aplicații, fotografii și cameră prin intermediul unui buton „+” care se află lângă bara de scriere. Atingerea butonului oferă acces rapid la Cameră, Fotografii, Apple Cash, Mesaje audio și alte aplicații.

Toate caracterele emoji vor fi autocolante și se găsesc în secțiunea Autocolante a aplicației Mesaje. Emoji-urile pot fi folosite ca de obicei, dar pot fi plasate și peste imagini și mesaje, exact ca un autocolant. Există posibilitatea de a crea propriile autocolante din fotografii, folosind funcția introdusă în iOS 16. Autocolantele pot avea efecte speciale, cum ar fi o pictogramă desenată manual, sclipici sau o culoare diferită.

În aplicația de mesaje este mai ușor să partajezi o locație, deoarece aceasta este actualizată în timp real în conversație și funcționează în același timp cu Check In. Check In este o funcție de siguranță care îi spune unui prieten sau unui membru al familiei că ați ajuns în siguranță la destinație. Atunci când nu ajungeți la timp, persoana de contact are acces la locația telefonului, nivelul bateriei și starea dispozitivului, pentru a deduce dacă aveți nevoie de ajutor.

NameDrop, o altă funcție, vă permite să vă aduceți iPhone-ul lângă un alt iPhone pentru a face schimb de informații de contact. Acest lucru funcționează și cu Apple Watch. Alăturarea a două iPhone-uri poate iniția SharePlay, astfel încât să puteți asculta muzică, să vizionați un film sau să jucați un joc cu o altă persoană care are un iPhone. Acest lucru funcționează și pentru transferul de conținut. Mai târziu în acest an, AirDrop va permite ca transferurile de fișiere mari să fie inițiate de două telefoane aflate în apropiere, acestea efectuându-se prin iCloud.

iOS 17 ce functii noi ofera si cu ce dispozitive este compatibil 2
Sursa fotografiei: Digit

Apple a îmbunătățit funcția de corectare automată, cu un nou model de învățare. Acesta poate completa automat cuvinte sau chiar propoziții întregi, corectarea greșelilor fiind realizată doar printr-o apăsare de buton.

Aplicația Sănătate are o funcție de urmărire a stării de spirit care vă permite să vă înregistrați emoțiile zilnice pentru a vă urmări starea sufletească în timp. Acesta va putea oferi informații cu privire la ceea ce provoacă acea dispoziție, astfel încât să puteți face conexiuni utile. Apple oferă, de asemenea, tehnici de analiză ale depresiei și anxietății utilizate în clinici specializate, pentru a vă ajuta să determinați dacă ați putea fi expus riscului.

Folosind camera TrueDepth, aplicația Sănătate vă poate ajuta să determinați dacă sunteți prea aproape de ecran prin instrumentul de măsurare a distanței ecranului. Acesta este dezvoltat pentru copii, dar îl pot folosi și adulții. Această funcție vă informează dacă țineți dispozitivul mult prea aproape de față.

Cu ce telefoane este compatibilă versiunea iOS 17?

Pe lângă noile modele din gama iPhone 15 care urmează să apară, iOS 17 acceptă următoarele dispozitive Apple:

 • iPhone SE
 • iPhone XR
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 13
 • iPhone 13 mini
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 14
 • iPhone 14 Plus
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 14 Pro Max

Sursa informației: macrumors.com

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.