Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un cercetator din Anglia lucreaza la dezvoltarea unui mod practic de a imbunatati accesul la internet in zonele rurale din intreaga lume iar una din strategiile sale implica ‘plantarea‘ de zgarzi cu senzori WiFi pe oi.

Profesorul Gordon Blair de la Universitatea Lancaster din Anglia a primit o finantare de aproximativ 267.000$ de la Engineering and Physical Sciences Research Council pentru a isi explora ideile in Conway, Wales, potrivit publicatiei The Daily Mail.

Aditional fixarii senzorilor pe animale, ideile lui Blair includ plasarea de senzori pe malurile raurilor si utilizarea acestora pentru monitorizarea ploilor.

Ideea de baza

Scopul principal al cercetarilor acestuia se vor axa pe problemele din agricultura si inundatii, potrivit The Daily Mail, ar un efect secundar al utilizarii senzorilor pentru monitorizarea animalelor si mediului acesotra ar putea fi imbunatatirea accesului la internet.

Garzile inteligente pentru oi, de exemplu, ar putea fi folosite pentru a urmari miscarile animalelor asa ca fermierii pot monitoriza stocurile mult mai usor. Aceste zgarzi ar putea avea un scop dublu deoarece vor avea incorporate si hotspot-uri mobile.

Alte initiative asemanatoare

Blair nu este singurul ce a avut o astfel de idee iar conceptul atasarii senzorilor pe animale nu este singura solutie de a aduce conexiune la internet in zonele indepartate. Google, de exemplu, vrea sa ofere acces la internet din baloane cu aer ca parte a initiativei sale Project Loon.

Organizatiile incearca sa faca posibila o conexiune la internet in toate zonele de pe glob dar inca mai este de lucrat la asta. Un articol al McKinsey & Company publicat in luna Octombrie a anului trecut (prin intermediul The Washington Post) a indicat ca peste 4.4 miliarde de persoane din lume nu sunt online si, mai multe de jumatate din aceste persoane traiesc in zonele rurale.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.