Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google și Apple au lansat în această toamnă noile telefoane flagship, iar fiecare companie se mândrește cu reușitele sale. Au fost aduse îmbunătățiri de o parte și de alta și chiar dacă Apple este în fruntea listei atunci când vorbim despre cele mai bune telefoane, Google rămâne pe poziții.

iPhone 15 Pro Max beneficiază de un număr mare de îmbunătățiri și caracteristici noi pe care compania le-a introdus în telefon. La o analiză mai amănunțită, însă, se pot observa și anumite lipsuri, motive pentru care Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max. 

În ce fel Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max?

Google Pixel 8 Pro și iPhone 15 Pro Max au fost lansate în aceeași perioadă, la o distanță de câteva săptămâni. Între cele două telefoane se pot observa diferențe semnificative, iar acestea înclină balanța spre performanțele noului Google Pixel 8 Pro. Iată care sunt motivele pentru care Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max:

Caracteristici AI ale camerei

Camera telefonului iPhone 15 Pro Max este una dintre cele mai bune camere de telefon de la momentul actual. Cu toate acestea, modul în care Google utilizează AI oferă utilizatorilor un control mai bun asupra fotografiilor pe care aceștia le fac.

Modurile prin care Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max. Camera
Sursa fotografiei: Tom’s Guide

Google Pixel 8 Pro beneficiază de un Magic Editor, care poate îmbunătăți aspectul fotografiilor. În plus, telefonul are disponibilă și funcția Best Take, care capturează mai multe fotografii în același moment. În acest fel, nu trebuie să-ți faci griji pentru detaliile mici care pot ruina o fotografie, deoarece vei avea mai multe variante din care să alegi.

Mai târziu, în acest an, vor fi disponibile și funcțiile Zoom & Enhance și Video Boost. Aceasta din urmă va îmbunătăți calitatea videoclipurilor realizate, introducând în același timp și o funcție pentru utilizarea modului video în condiții de luminozitate scăzută.

Controlul camerei

Continuând cu specificațiile camerei, Apple a introdus setarea ProRAW de câțiva ani. Această funcție procesează imaginile, astfel încât să ofere un control creativ suplimentar, atunci când faceți ajustări de expunere sau culoare.

Odată cu lansarea Google Pixel 8 Pro, această funcție ar putea fi depășită, deoarece noul flagship Google permite ajustarea tuturor tipurilor de setări ale camerei. Acestea includ timpul de expunere, echilibrul de alb, focalizare și multe altele. În plus, camera permite chiar și realizarea fotografiilor în format RAW la rezoluția completă de 50MP.

Apple anunță noul iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max cu carcasă de aluminiu, buton Action, USB-C și procesor A17 

Luminozitatea ecranului

Utilizatorii au parte de mai multe beneficii cu un ecran mai luminos. Acesta oferă posibilitatea ca ecranul telefonului să se vadă mai clar într-un cadru cu lumină naturală sau în diferite medii care sunt foarte luminoase.

Referindu-ne la această caracteristică, ecranul Super Actua al Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max. Conform Google, Pixel 8 Pro atinge 1600 de niti de luminozitate HDR și o luminozitate maximă de 2400 de niți. Potrivit specificațiilor oficiale Apple, iPhone 15 Pro Max are aceeași capacitate în ceea ce privește luminozitatea HDR, dar luminozitatea maximă se oprește de 2000 de niți, cu mult mai mică decât cea a Google Pixel 8 Pro.

Modurile prin care Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max. Camera
Sursa fotografiei: the Verge

Magic Eraser pentru sunet

Un alt motiv pentru care Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max este noul Magic Eraser pentru sunet. Știm deja cât de folositor este Magic Eraser pentru îmbunătățirea fotografiilor. Ei bine, acum poate fi folosit și pentru eliminarea zgomotelor neplăcute din fundal cu ajutorul noului Google Pixel 8 Pro.

Suportul software

Google Pixel Pro 8 are un avantaj destul de clar și în această privință. Compania a declarat oficial că dispozitivul va avea parte de 7 ani de actualizări software, ceea ce înseamnă versiuni noi pentru Android și actualizări ale caracteristicilor până în anul 2030.

În schimb, nu se știe cât timp va acorda Apple actualizărilor complete de iOS pentru iPhone 15 Pro Max. Chiar dacă suportul software pe termen lung este unul bun pentru telefoanele iPhone, promisiunea făcută de Google conferă un grad mai mare de încredere.

Senzor de temperatură încorporat pentru Google Pixel 8 Pro

Chiar dacă Google are nevoie de aprobarea FDA mai întâi, pentru a putea utiliza această caracteristică, aceasta se poate dovedi foarte utilă.

Senzorul poate fi folosit în multe scopuri. Pe lângă temperatura corpului, acest senzor poate măsura și temperatura laptelui pentru bebeluși sau pe cea a asfaltului, pentru a vedea dacă este potrivit să vă plimbați animalul de companie. Astfel, funcția oferă foarte multe posibilități, însă trebuie analizat și gradul de precizie.

Google Pixel 8 Pro Alb
Sursa fotografiei: Google

Diferența de preț

Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max în ceea ce privește prețul. Acesta este unul din avantajele principale ale achiziționării unui Google Pixel.

Prețul pentru un Google Pixel 8 Pro va începe de la 5499,99 LEI, în comparație cu iPhone Pro Max, pentru care prețul pornește de la 7199,99 LEI. Bineînțeles, acest preț include și o diferență în ceea ce privește memoria de stocare. În timp ce iPhone 15 Pro Max pleacă de la 256GB, Google Pixel 8 Pro oferă 128GB drept cea mai mică capacitate de stocare.

Astfel, Google Pixel 8 Pro întrece iPhone 15 Pro Max prin îmbunătățirile pe care le aduce camerei, caracteristicile inovatoare de care beneficiază și prin diferența de preț. În acest ritm, Google Pixel 8 Pro poate deveni cel mai bun telefon de pe piață din acest an. 

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.