Free cookie consent management tool by TermsFeed

La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella a depus o mărturie în care își susținea teoria că Google s-a folosit de diverse practici imorale pentru a-și stabili dominația asupra pieței de motoare de căutare.

Satya Nadella a declarat pentru The Wall Street Journal cum că acordul încheiat între Apple și Google, care a făcut ca motorul implicit de căutare în Safari să fie Google, l-au ajutat să devină liderul industriei.

În octombrie 2020 s-a depus, de asemenea, o plângere împotriva Google, compania fiind acuzată de „practici anti-concurență și de excludere” pentru a domina căutarea online, iar procesul se află în desfășurare începând cu luna trecută.

Motorul de căutare Google
Sursa imaginii: Wallpaper Cave

Este motorul de căutare Bing un înlocuitor pentru Google?

Aceste acuzații au venit după ce Microsoft a făcut investiții mari în domeniul inteligenței artificiale. La începutul anului, compania a anunțat o investiție de 10 miliarde de dolari în OpenAI, compania din spatele ChatGPT.

Puțin mai târziu, Microsoft a lansat o versiune beta a noului motor de căutare Bing, care este alimentat de inteligența artificială și care a fost lansat oficial în luna mai.

Google a văzut aceste evenimente ca pe o amenințare, motiv pentru care a lucrat mai mult la propriile produse de inteligență artificială, lansându-și propriul chatbot, pe nume Bard.

Cu toate acestea, Bing se luptă din greu pentru a se valorifica, deoarece până în septembrie, s-a constatat că acesta avea o cotă de 3,03% în piața de căutări online, în comparație cu cea de 91,56% a Google.

Mai mulți specialiști au declarat că Bing nu aduce schimbări majore, iar în acest fel nu poate concura cu Google. Cu toate acestea, unii utilizatori au înlocuit Google cu Bing, iar Microsoft nu renunță și și pune mari speranțe în noul său chatbot.

Astfel, rămâne de văzut dacă Bing va reuși să ajungă la performanța atinsă de Google în toți acești ani și dacă va convinge utilizatorii că merită o șansă.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.