Free cookie consent management tool by TermsFeed

După succesul răsunător al celor două ecranizări Dune, regizate de Denis Villeneuve, fanii universului creat de Frank Herbert se pregătesc acum pentru o nouă producție.

Cu o acțiune plasată cu 10.000 de ani înaintea evenimentelor din filme, Serialul Dune: Prophecy duce aventura mai departe, dezvăluind astfel începuturile intrigilor dezvoltate în Dune și Dune 2.

În urma a două teasere deja lansate, Max a prezentat recent trailerul oficial al mult așteptatei serii Dune: Prophecy și a anunțat când o să apară primul episod. În cadrul anunțului oficial au participat 7 actori din distribuție, inclusiv Emily Watson și Olivia Williams, care au discutat despre rivalitățile, politica și acțiunea acestei noi serii. De asemenea, s-a anunțat că Dune: Prophecy va avea și o premieră în cinematografele din New York pe 30 octombrie 2024.

Care este data de lansare pentru Dune: Prophecy?

Serialul Dune: Prophecy este dezvoltat de Diane Ademu-John și Alison Schapker și va avea premiera pe 17 noiembrie 2024 pe platformele de streaming online HBO și Max.

Serialul urmărește povestea a două surori, Valya și Tula Harkonnen, care fac parte din ordinul Bene Gesserit, o grupare foarte influentă. Cele două surori se confruntă cu forțe ce amenință viitorul omenirii, în timp ce pun bazele faimoasei organizații Bene Gesserit, care după cumdeja se cunoaște, va juca un rol foarte important în cele două filme Dune.

Serialul beneficiază de o distribuție diversă și talentată. Pe lângă Emily Watson și Olivia Williams, distribuția principală include actori precum:

  • Mark Strong în rolul Împăratului Javicco Corrino, un lider puternic care trebuie să mențină pacea fragilă din Imperiu;
  • Jodhi May ca Împărăteasa Natalya, soția Împăratului Corrino;
  • Sarah-Sofie Boussnina în rolul Prințesei Ynez, o tânără prințesă care se confruntă cu responsabilitățile tronului;
  • Travis Fimmel în rolul lui Desmond Hart, un soldat carismatic, dar cu un trecut misterios, care încearcă să câștige încrederea împăratului;
  • Shalom Brune-Franklin ca Mikaela, o femeie devotată familiei regale, dar care tânjește după planeta natală pe care nu a cunoscut-o niciodată;

Noua producție Dune: Prophecy a avut un proces de producție lung și complicat. Castingul actorilor s-a finalizat între noiembrie 2022 și iunie 2023, iar filmările au fost încheiate în luna decembrie 2023. Acest serial vine cu noi perspective asupra universului Dune, în timp ce va explora originile misterioase ale Bene Gesserit.

Seria promite să fie un moment de referință pentru iubitorii de science fiction, extinzând povestea din cele două ecranizări Dune și oferind informații importante despre cum a apărut unul dintre cele mai enigmatice grupuri.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.