Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dune este un film ambițios și uimitor din punct de vedere vizual, care marchează o revenire în formă pentru regizorul Denis Villeneuve. Bazat pe primele secțiuni ale romanului cu același nume din 1965 al lui Frank Herbert, Dune spune povestea Ducelui Leto Atreides, căruia împăratul Padishah Shaddam IV îi încredințează administrarea planetei deșertice Arrakis.

Dat fiind faptul că cea mai valoroasă substanță din univers poate fi găsită pe Arrakis, se declanșează o luptă între Atreides și Harkonnen. Leto înțelege acest lucru, dar cu toate acestea urmează ordinele imperiale pentru că vrea să încheie o alianță cu Fremenii, care trăiesc pe Arrakis. Între timp, Paul, fiul și moștenitorul lui Leto, continuă să aibă vise recurente despre Arrakis și despre Fremen.

La lansare, Dune a primit în mare parte reacții pozitive din partea criticilor și a publicului pentru temele abordate, pentru regia lui Villeneuve și pentru performanțele membrilor distribuției. În cazul în care vă întrebați dacă va exista o continuare a filmului intitulată Dune 2, noi am pregătit mai jos toate informațiile necesare pentru a afla acest lucru.

Dune 2 – Data lansării

Au trecut mai mult de 2 ani de când Dune a avut premiera în cinematografe, ceea ce înseamnă mai bine de 2 ani de așteptare pentru ca fanii să-și revadă personajele îndrăgite. Ecranizarea Dune 2 avea programată premiera pe data de 3 noiembrie 2022, însă a fost amânată ulterior cauza grevei SAG-AFTRA.

Producția cu întreaga distribuție a început oficial la 18 iulie 2022 la Budapesta, Ungaria, unde a fost filmat și primul film din 2021. Cu toate acestea, marea premieră Dune 2 va avea loc destul de curând, și anume pe 1 martie 2024.

Dune 2 – Care este povestea?

Despre ce este vorba în partea a doua a filmului Dune? În primul rând, regizorul Denis Villeneuve a dezvăluit că personajul lui Zendaya, va fi personajul principal în Dune 2. Vestea a venit în urma unui interviu, în care Villeneuve a explicat:

Abia aștept să filmez Dune 2 pentru a-i avea din nou împreună pe Timothée Chalamet și Zendaya, știind că în următorul capitol Zendaya va fi protagonista poveștii.

Chani Kynes este membră a Fremenilor și fiica lui Liet Kynes, însă în roman, rolul ei este proeminent mai ales în a doua parte a cărții. Același lucru pare să se întâmple și în Dune 2.

Potrivit unor avanpremiere ale complotului dezvăluite de Variety, filmul va explora călătoria mitică a lui Paul Atreides, împreună cu Chani și Fremen, în căutarea răzbunării împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia. Aflat în situația de a alege între dragostea vieții sale și soarta universului cunoscut, Paul încearcă să prevină un viitor teribil.

Dune 2 – Distribuție

Filmul lui Denis Villeneuve îi va avea ca protagoniști pe Chalamet și Zendaya, alături de Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Charlotte Rampling și Stephen McKinley Henderson.

Pe lângă distribuția care a apărut deja în prima parte, vom avea parte de introducerea mai multor personaje. Austin Butler, care are succes în cinematografe cu Elvis, îl va jua pe Feyd Rautha, Christopher Walken îi va da viață împăratului, iar Florence Pugh o va interpreta pe prințesa Irulan Corrino. Léa Seydoux și Souheila Yacoub se alătură, de asemenea, distribuției.

Cu excepția poate a unor scurte momente de tip flashback, Isaac, Duncan-Brewster, Chen, Dastmalchian și Olusanmokun ar putea apărea în Dune 2, chiar dacă personajele lor au nu au supraviețuit în primul film. Cu toate acestea, unele personaje apar în Dune Messiah și în romanele ulterioare, așadar există o șansă ca ele să revină și în următoarea peliculă. Nu se știe dacă vor exista 3 sau mai multe părți ale acestei serii, însă este cert că Dune va rămâne unul dintre cele mai bune filme ecranizate după cărțile de succes.

Astfel, premiera Dune 2 se apropie cu pași repezi. Chiar dacă a trecut destul de mult timp de la premiera primului film în cinematografe, fanii sunt nerăbdători să vadă ce se va întâmpla mai departe, acum că accentul va fi pus și pe alte personaje.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.