Dune este un film ambițios și uimitor din punct de vedere vizual, care marchează o revenire în formă pentru regizorul Denis Villeneuve. Bazat pe primele secțiuni ale romanului clasic cu același nume din 1965 al lui Frank Herbert, ‘Dune’ spune povestea Ducelui Leto Atreides, căruia împăratul Padishah Shaddam IV îi încredințează administrarea planetei deșertice Arrakis. Iar dat fiind faptul că cea mai valoroasă substanță din univers poate fi găsită pe Arrakis, se declanșează o luptă între Atreides și Harkonnen. Leto înțelege acest lucru, dar cu toate acestea urmează ordinele imperiale pentru că vrea să încheie o alianță cu Fremenii, care trăiesc pe Arrakis. Între timp, Paul, fiul și moștenitorul lui Leto, continuă să aibă vise recurente despre Arrakis și despre Fremen.

La lansare, „Dune” a primit în mare parte reacții pozitive din partea criticilor și a publicului pentru ambiția și amploarea filmului, pentru temele abordate, pentru regia lui Villeneuve și pentru performanțele membrilor distribuției. În cazul în care vă întrebați dacă va exista o continuare a filmului intitulată Dune 2, noi am pregătit mai jos toate informațiile necesare pentru a afla acest lucru. Iată tot ce știm despre Dune 2!

Dune 2 – Data lansării

Până în prezent, este imposibil de prezis când va fi lansat Dune 2. Warner Bros. confirmase însă că cel de-al doilea capitol va fi lansat în SUA pe 20 octombrie 2023. În realitate, acest lucru nu se va întâmpla. Data de lansare, de fapt, a fost amânată pentru 17 noiembrie 2023, la puțin peste doi ani de la debutul primului film, care a avut loc pe 22 octombrie 2021.

Producția cu întreaga distribuție a început oficial la 18 iulie 2022 la Budapesta, Ungaria, unde a fost filmat și primul film din 2021.

Dune 2 – Care este povestea?

Despre ce este vorba în partea a doua a filmului Dune? În primul rând, regizorul Denis Villeneuve a dezvăluit că personajul lui Zendaya, va fi personajul principal în Dune 2. Vestea a venit în urma unui interviu, în care Villeneuve a explicat:

Abia aștept să filmez Dune 2 pentru a-i avea din nou împreună pe Timothée Chalamet și Zendaya. Știind că în următorul capitol Zendaya va fi protagonista poveștii.

Chani Kynes este membră a Fremenilor și fiica lui Liet Kynes, în roman rolul ei este proeminent mai ales în a doua parte a cărții. Același lucru pare să se întâmple și în filmul Dune 2.

Potrivit unor avanpremiere ale complotului dezvăluite de Variety, filmul va explora călătoria mitică a lui Paul Atreides, împreună cu Chani și Fremen, în căutarea răzbunării împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia. Aflat în situația de a alege între dragostea vieții sale și soarta universului cunoscut, Paul încearcă să prevină un viitor teribil.

Dune 2 – Distribuție

Filmul lui Denis Villeneuve îi va avea ca protagoniști pe Chalamet și Zendaya în rolurile principale, alături de Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Charlotte Rampling și Stephen McKinley Henderson.

Pe lângă distribuția care a apărut deja în „Partea 1”, vom avea parte de introducerea mai multor personaje. Austin Butler, care are succes în cinematografe cu „Elvis”, îl va jua pe Feyd Rautha, Christopher Walken îi va da viață împăratului, iar Florence Pugh o va interpreta pe prințesa Irulan Corrino. Léa Seydoux și Souheila Yacoub se alătură, de asemenea, distribuției.

Cu excepția poate a unor scurte momente de tip flashback, Isaac, Duncan-Brewster, Chen, Dastmalchian și Olusanmokun ar putea apărea în Dune 2, chiar dacă personajele lor au decedat. Duncan este, de asemenea, mort. Cu toate acestea, unii apar în Dune Messiah și în romanele ulterioare. Dacă vor exista trei sau mai multe filme în seria „Dune” a lui Villeneuve, este posibil ca Momoa să se întoarcă pentru a interpreta personajul și poate chiar și alte personaje. În ceea ce constă restul distribuției, este probabil ca aceasta să își reia rolurile.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.