Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pentru cinefilii care se află întotdeauna în căutarea unor filme bune, HBO Max devine un serviciu de streaming de neratat. Deținută de Warner Bros.Discovery și redenumită de curând doar „Max”, platforma oferă o selecție diversă de filme potrivite pentru toate gusturile.

Serviciul are în portofoliul său o mulțime de filme bune HBO Max. Fie că ne referim la ecranizări clasice sau la producții contemporane îndrăznețe, știm cu siguranță că aici vom găsi conținut de calitate.

Evaluând titlurile din catalogul platformei de streaming, am căutat să evidențiem acele filme bune HBO Max, care merită cu adevărat să fie vizionate. Fiecare film a fost ales cu scopul de a oferi o experiență cinematografică de înaltă calitate, dezvăluind astfel producții remarcabile care merită apreciate.

Descoperă în întregime game de filme bune HBO Max, menite să satisfacă cele mai înalte standarde ale cinefililor:

Reality (2023)

Gen: Dramă

Durată: 1h 23 min

Scenarista și regizoarea Tina Satter a realizat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2023. Cu Sydney Sweeney în rolul lui Reality Winner, ecranizarea prezintă povestea unei lingviste din cadrul Forțelor Aeriene care a fost condamnată la închisoare după ce aceasta a dezvăluit informații guvernamentale către media.

Bazat pe un caz real, Reality se încadrează pe lista de filme bune HBO Max din mai multe motive. Povestea este adaptată după piesa de teatru din 2019, dialogul din film este desprins direct din interviul FBI al lui Reality Winner, iar Sydney Sweeney interpretează excepțional acest rol.

Barbie (2023)

Gen: Comedie

Durată: 1h 54 min

Fiind unul dintre cele mai așteptate, dar și vizionate filme ale anului 2023, este imposibil să nu fi auzit despre Barbie. Comedia Gretei Gerwig despre păpușile Barbie a ajuns în catalogul de filme bune HBO Max, după ce a obținut încasări de peste 1,44 miliarde de dolari în cinematografe la nivel mondial.

Pe lângă momentele comice, ecranizarea satirizează aspecte din lumea reală pe care se pune accentul din ce în ce mai mult, precum standardele de frumusețe. Cu Margot Robbie drept Barbie și Ryan Golsing drept Ken, filmul va rămâne pentru mult timp una dintre cele mai reușite satire asupra conceptelor de frumusețe, rolurilor de gen și percepțiilor sociale. În plus, ne putem aștepta și la un posibil film Barbie 2 în viitor.

Don’t Worry Darling (2022)

Gen: Dramă, Thriller

Durată: 2h 3 min

Florence Pugh și Harry Styles joacă rolurile principale în Don’t Worry Darling. Aceștia îi interpretează pe Alice și Jack, un cuplu căsătorit și fericit. Cu toate acestea, Jack are un loc de muncă într-o instituție izolată, cerându-i lui Alice să nu-l întrebe niciodată despre natura serviciului său.

Alice încearcă să se integreze printre toate celelalte femei din această comunitate, însă își dă seama că toate se comportă anormal. După ce în casa lor are loc o serie de evenimente paranormale, Alice începe să investigheze tot mai mult acțiunile dubioase ale societății din care face parte.

King Richard (2021)

Gen: Biografie, Dramă, Sport

Durată: 2h 24 min

Richard Williams (Will Smith) are un plan bine pus la punct, și anume ca cele două fiice ale sale, Serena și Venus să scrie istorie în lumea tenisului. Antrenându-se zi și noapte, indiferent de vreme, cele două surori ajung să depășească orice limite.

Pelicula care face parte din seria de filme bune HBO Max se bazează pe un caz real: o familie unită a cărei hotărâre și ambiție reușește să aducă lumii două dintre cele mai mari legende ale sportului.

Drive My Car (2021)

Gen: Dramă

Durată: 2h 59 min

Inspirat dintr-o povestire scurtă a lui Haruki Murakami, filmul nominalizat la premiile Oscar prezintă povestea unui actor și regizor renumit (Yusuke Kafuku) după doi ani de la moartea soției sale. Acesta primește ocazia de a regiza o producție a piesei Unchiul Vanya la un festival de teatru din Hiroshima. Acolo, el o întâlnește pe Toko Miura, o tânără al cărui job este cel de șofer personal pentru Yusuke.

Pe parcursul drumurilor pe care sunt forțați să le facă împreună, Yusuke începe să se confeseze lui Toko despre soția sa, fiind forțat să se confrunte cu adevăruri dureroase din trecutul său, dar și cel al soției sale.

Dune (2021)

Gen: Acțiune, Aventură, Dramă, SF

Durată: 2h 35 min

Dune este, de asemenea, o producție fascinantă care își merită locul în portofoliul de filme bune HBO Max. Acțiunea îl prezintă pe Paul Atreides, un tânăr care trebuie să călătorească pe cea mai periculoasă planetă din Univers pentru a asigura un viitor poporului său.

Conflictul izbucnește între forțele malefice și aliații lui Paul, ambele părți luptându-se pentru cea mai prețioasă resursă existentă, capabilă de o putere pe care oricine și-o dorește. Ne așteptăm să vedem în curând și Dune 2 pe lista de filme bune HBO Max.

The Batman (2022)

Gen: Acțiune, Dramă, Thriller

Durată: 2h 56 min

Bruce Wayne și-a făcut deja un obicei din a parcurge străzile orașului Gotham pe întuneric pentru a-i sări în ajutor oricui are nevoie. Cu toate acestea, el întâmpină o problemă atunci când își dă seama că are de-a face cu cea mai mare amenințare de până acum, un criminal în serie (The Riddler) al cărui plan malefic este să elimine toți liderii cheie ai guvernului. Alături de aliați de încredere, Batman trebuie să-l oprească pe Riddler înainte ca acesta să distrugă orașul pentru totdeauna.

The Menu (2022)

Gen: Comedie, Horror, Thriller

Durată: 1h 47 min

Un grup de gastronomi extrem de bogați din toată lumea ajung la Howthorn: un restaurant izolat și exclusivist, condus de renumitul bucătar Julian Slowik. Acțiunea are loc de-a lungul unei singure nopți, iar în timp ce clienții se așteaptă la cele mai fascinante preparate, aceștia descoperă de fapt secrete sinistre pregătite pentru fiecare dintre ei.

The Matrix – seria de filme (1999, 2003, 2003, 2021)

Gen: Acțiune, SF

Durată: 2h 9 min – 2h 28 min

The Matrix este o serie de filme care a început în anul 1999 și care a revoluționat genul științifico-fantastic cu efectele sale vizuale inovatoare, dar și cu temele abordate. Seria îl prezintă pe Thomas Andreson care pe timpul zilei este un programator de calculatoare obișnuit, iar noaptea este un hacker cunoscut sub numele de Neo. Filmele abordează o altfel de realitate, simulată astfel încât să înșele umanitatea, subiect cu care publicul a rezonat foarte bine de-a lungul anilor. Din acest motiv, cele 4 ecranizări sunt considerate filme bune HBO Max.

Wonka (2023)

Gen: Aventură, Comedie, Fantasy, Musical

Durată: 1h 56 min

Din colecția de filme bune HBO Max face parte și Wonka, o ecranizare care prezintă începutul carierei lui Willy Wonka. Înainte de a revoluționa istoria ciocolatei, acesta trebuie să sfideze toate probabilitățile. Doar în acest fel va putea să-și transforme visele în realitate. Filmul prezintă o viziune mai inocentă a lui Wonka, interpretată excelent de Timothée Chalamet.

Barbarian (2022)

Gen: Thriller, Horror

Durată: 1h 42 min

Aflându-se într-un alt oraș pentru un interviu de angajare, Tess (Georgiana Campbell) ajunge târziu în noapte la o casă închiriată prin Airbnb. Aceasta descoperă că rezervările au fost încurcate și că acolo locuiește deja un bărbat, care îi propune să rămână împreună în noaptea respectivă. Tess este de acord, însă descoperă curând că mai multe lucruri care o înspăimântă, atât legat de casă, cât și de celălalt locatar.

Moonage Daydream (2022)

Gen: Documentar, Biografie, Muzică

Durată: 2h 15 min

Acest film documentar al lui Brett Morgen a fost foarte bine receptat de către public. Pelicula explorează călătoria creativă și muzicală a starului rock David Bowie. Filmul folosește imagini din arhivele personale ale lui Bowie, fiind prima ecranizare autorizată oficial despre el.

The Color Purple (2023)

Gen: Dramă, Musical

Durată: 2h 21 min

The Color Purple este un film adaptat după romanul cu același nume, scris de Alice Walker. Acțiunea se petrece în secolul XX și urmărește o femeie care este abuzată de familia sa adoptivă. Pelicula urmărește drumul lui Celie de a se reuni cu adevărata sa familie, regăsindu-și puterea, încrederea și independența.

The Banshees of Inisherin (2022)

Gen: Comedie, Dramă

Durată: 1h 54 min

Cu acțiunea plasată pe o insulă izolată din Irlanda, The Banshees of Inisherin are în centru povestea a doi prieteni din copilărie, Padraic și Colm. Prietenia lor se sfârșește brusc atunci când Colm decide să rupă orice legătură cu Padraic, lăsându-l pe acesta foarte surprins. Padraic nu este de acord cu această decizie și face tot ce-i stă în putință pentru a-și recupera prietenul, însă acțiunile sale par că doar îi întăresc decizia lui Colm.

Această comedie dramatică face parte din colecția de filme bune HBO Max, punând în evidență felul în care relațiile și perspectivele se schimbă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Avatar: The Way of Water (2022)

Gen: Acțiune, Aventură, Fantasy, SF

Durată: 3h 12 min

Avatar: The Way of Water are loc la 15 ani după evenimentele filmului anterior. Similar primei ecranizări, acțiunea se petrece pe parcursul a câtorva luni și urmărește călătoria unei noi familii descoperite de Jake Sully și Neytiri, formată din copii. Din cauza unor evenimente neașteptate, întreaga familie este nevoită să se refugieze în țara clanului Metkayina din oceanele Pandorei. Seria de filme este destinată să continue cu Avatar 3, Avatar 4 și Avatar 5.

Kimi (2022)

Gen: Crime, Dramă, Thriller

Durată: 1h 29 min

Angela suferă de agorafobie, o tulburare anxioasă în care persoana afectată se teme sau evită mulțimile, locurile publice aglomerate sau situațiile în care se simte neajutorată. Aceasta lucrează în domeniul tehnologiei, iar rolul ei este acela de a asculta solicitările eșuate ale utilizatorilor.

Totul se schimbă atunci când Angela aude un omor într-una din înregistrările audio și se implică involuntar într-o crimă. Acum, aceasta trebuie să se confrunte cu cea mai mare teamă, și anume să meargă singură pe străzile orașului pentru a combate o nedreptate.

After the Bite (2023)

Gen: Documentar

Durată: 1h 28 min

Se poate observa cum în lista de filme bune HBO Max se regăsesc tot mai multe documentare. After the Bite este o ecranizare care vorbește despre populația de rechini albi din Cape Cod, care se înmulțesc tot mai mult. Pentru a descoperi care este cauza, cercetătorii analizează problema din mai multe perspective. Documentarul pune accentul pe o idee foarte controversată în zilele noastre, și anume că oamenii nu ar trebui să se implice atât de mult în natură.

Father of the Bride (2022)

Gen: Comedie, Dramă, Romance

Durată: 1h 57 min

Filmul din 2022 urmează o intrigă similară celui din 1991 care are același titlu, și anume un tată care trebuie să se confrunte cu realitatea că fiica sa urmează să se căsătorească.

Această adaptare a poveștii se concentrează pe o familie cubanezo-americană și deși intriga urmează o formulă cunoscută, noua perpectivă culturală oferă o abordare diferită a poveștii clasice.

We Met in Virtual Reality (2022)

Gen: Documentar

Durată: 1h 31 min

Acest documentar vorbește despre platforma de realitate virtuală VRChat. Aicii, prin intermediul avatarurilor, oamenii din diferite colțuri ale lumii se întâlnesc și formează relații de diverse tipuri.

Filmul este unul extrem de emoționant care vorbește despre apartenență, viitorul normelor sociale și felul în care suntem influențați de tehnologia din ce în ce mai avansată.

The Fallout (2021)

Gen: Dramă

Durată: 1h 36 min

Acest film este despre persoanele care nu pot trece peste evenimentele dureroase din propria viață. Astfel, trei adolescenți formează o legătură unică, ajutându-se reciproc pentru a reuși să se vindece și să trăiască în continuare într-o lume care pare că s-a schimbat pentru totdeauna. Ecranizarea pune accent pe aspecte precum depresia și izolarea socială și cum anume se pot rezolva aceste probleme. Jenna Ortega este protagonistă în The Fallout, interpretându-și ireproșabil rolul. Actrița este recunoscută pentru producția Wednesday, dar și pentru alte filme și seriale la care a luat parte.

All the Beauty and the Bloodshed (2022)

Gen: Documentar

Durată: 2h 2 min

Nominalizat la premiile Oscar pentru Cel mai bun Documentar în 2023, este normal ca producția să se afle pe lista de filme bune HBO Max. Filmul urmărește viața artistei Nan Golding, dar și declinul familiei Sackler, responsabilă pentru numărul imens de persoane decedate în urma epidemiei de opioide.

Prin intermediul unei serii de interviuri intime, Nan Golding își prezintă propria poveste și explică cum a reușit să demaște familia Sackler.

The Lord of the Rings – trilogia (2001, 2002, 2003)

Gen: Acțiune, Aventură, Dramă, Fantasy

Durată: 2h 58 min – 3h 21 min

Este puțin probabil să nu fi auzit vreodată de celebra serie de filme Lord of the Rings. Trilogia a fost inspirată din cele trei cărți scrise de J.R.R. Tolkien, care spune povestea unui inel antic, care a ajuns din întâmplare pe mâna hobbitului Frodo. Când vrăjitorul Gandalf descoperă că inelul îi aparține de fapt Lordului Întunecat Sauron, Frodo este obligat să pornească într-o călătorie epică pentru a-l distruge.

The Lord of the Rings este una dintre cele mai cunoscute și apreciate serii fantasy, cu note de 8.9/10 (primul film), 8.8/10 (al doilea film) și 9/10 (al treilea film) pe IMDb.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Un comentariu

  1. Avatar of matrimonialeok.com
    matrimonialeok.com on

    Sunt un mare fan al cinematografiei si am descoperit cu bucurie ca HBO Max devine un serviciu de streaming de neratat pentru toti cinefilii. Cu o selectie diversa de filme potrivite pentru toate gusturile, acest serviciu promite sa ofere continut de calitate intr-un mod accesibil pentru toti pasionatii de film. Recomand cu caldura sa descoperiti in intregime gama de filme bune HBO Max, care sunt cu adevarat demne de vizionat. De la ecranizari clasice, pana la productii contemporane indraznete, veti gasi cu siguranta ceva care sa va satisfaca cele mai inalte standarde ca cinefili. Sunt convins ca fiecare titlu din acest catalog a fost ales cu grija pentru a va oferi o experienta cinematografica de inalta calitate.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.