Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dune 2 a debutat în sfârșit în cinematografele din întreaga lume în acest weekend. Cu toate că filmul era programat să ajungă pe marile ecrane mult mai devreme, greva SAG-AFTRA a prelungit suspansul, însă fanii consideră că așteptarea a meritat.

Prima parte a filmului din 2021 a înregistrat foarte multe recenzii pozitive din partea publicului, dar și a criticilor, devenind rapid una dintre cele mai populare producții științifico-fantastice lansate în ultima vreme.

Acum, Dune 2 a reușit să se claseze pe primul loc în box office-ul nord-american în primul weekend de lansare, obținând încasări de peste 81.5 milioane de dolari în Statele Unite și Canada și un total global care depășește 178 de milioane de dolari.

Când apare Dune 2 pe Netflix?

Pentru moment, singura modalitate de a viziona Dune 2 este în cinematografe, unde filmul este proiectat și de 10 ori pe zi, inclusiv în modul MX4D. Astfel, va mai dura cel puțin 45 de zile până ce acesta va fi scos din sălile de cinema și va putea fi lansat pe platformele de streaming.

Filmul este distribuit de Warner Bros, iar aceste producții sunt lansate în mod normal pe platforma de filme și seriale HBO Max. Cu toate acestea, este foarte posibil ca în viitor să putem viziona Dune 2 pe Netflix. Acest lucru se datorează unui acord încheiat între cele două platforme, prin care Netflix a obținut drepturile pentru mai multe proiecte Warner Bros. Chiar și așa, nu se știe încă dacă vom putea viziona Dune 2 pe Netflix.

Când apare Dune 2 pe HBO Max?

În ceea ce privește platforma de streaming HBO Max, se știe cu certitudine faptul că Dune 2 va face parte din colecția sa de filme. Prima parte din Dune a avut premiera pe HBO Max în același timp în care a fost lansată în sălile de cinema, însă de această dată nu s-a mai întâmplat la fel. Regula de minim 45 de zile este valabilă și în acest caz, iar până ce filmul nu este scos din cinematografe, nu va putea fi accesat prin intermediul vreunui alt serviciu de streaming.

Dune 2 nu are o dată de lansare oficială pentru streaming, însă judecând după parcursul altor ecranizări Warner Bros, există posibilitatea de a aștepta chiar și până la 8 săptămâni pentru a putea vedea filmul acasă. Astfel, dacă se va proceda la fel și pentru Dune 2, există posibilitatea ca filmul să nu ajungă pe HBO Max mai devreme de luna mai a anului 2024.

Pe ce platforme va fi disponibil Dune 2
Sursa fotografiei: IMDb

Pe ce platforme ar mai putea fi disponibil Dune 2?

După perioada pe care Dune 2 o va petrece în sălile de cinema, acesta va fi disponibil și online. Pe lângă HBO Max și Netflix, ecranizarea va fi disponibilă, de asemenea, pentru achiziție sau închiriere pe site-uri precum Amazon Prime Video, Apple TV+, Vudu și altele.

Totuși, veți avea șansa de a vedea Dune 2 prin intermediul oricărei platforme menționate abia după data de 15 aprilie.

Va continua seria Dune și cu alte filme?

Seria Dune este inspirată din romanele cu același nume, scrise de Frank Herbert. În prezent, acestea au ajuns la un total de 14 volume, iar astfel, există suficient material pentru a produce mai multe ecranizări de succes. Regizorul Denis Villeneuve a confirmat faptul că s-a gândit deja la partea a treia din Dune și este cu siguranță entuziasmat de idee.

Cu toate acestea, el a mai declarat și faptul că nu vrea să se întoarcă atât de repede la Dune, ci că își dorește să lucreze un timp și la alte proiecte. Prin urmare, conform acestor afirmații, cel mai devreme am putea vorbi despre Dune 3 începând cu anul 2028.

Până atunci, fanii se pot bucura de partea a doua a seriei, care are parte deja de un real succes.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.